Ανοιχτή επιστολή: «ΟΧΙ ΚΑΙ… ΔΙ(ΕΥΡΥ)Μ.ΑΡ. σ. ΦΩΤΗ!»

Γιάννης Μεϊμάρογλου 19 Σεπ 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ!

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Με μεγάλη απογοήτευση παρακολουθώ μετεκλογικά την πορεία της ΔΗΜΑΡ, που βαδίζει κυριολεκτικά τον οπορτουνιστικό δρόμο της προδοσίας των μεγάλων αξιών και οραμάτων της Αριστεράς, καθώς και των ηρωικών παραδόσεών της! Πού πρωτακούστηκε, Πρόεδρε, η Αριστερά ν’ αναλαμβάνει ευθύνες και να μπαίνει στη βρώμικη δουλειά της διακυβέρνησης της χώρας, σε δύσκολες στιγμές και μάλιστα μαζί με κόμματα που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης! Σου θυμίζω ότι μια φορά στο παρελθόν σχηματίσαμε κυβέρνηση -κι αυτή μόνοι μας και μάλιστα σε βουνό- και τα αποτελέσματα τα γνωρίζεις πολύ καλά…

Η Πραγματική Αριστερά (ΠΡΑΓΜ.ΑΡ.), Πρόεδρε, δεν μπαίνει σε μεγαλοαστικές κυβερνήσεις, ούτε κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχουν!
Η Πραγματική Αριστερά τη στήνει στη γωνία και περιμένει, κάνει τζάμπα και εκ του ασφαλούς κριτική σε όλες ανεξαίρετα τις κυβερνητικές αποφάσεις και υπόσχεται στο λαό μια Άλλη Κοινωνία, σε μια Άλλη Ελλάδα, σε μια Άλλη Ευρώπη, σε έναν Άλλο Κόσμο, που η ίδια θα φέρει (στον… Άλλο κόσμο κατά πάσα πιθανότητα!)… Η Πραγματική Αριστερά ξέρει ότι μόνο μέσα από την πλήρη και απόλυτη εξαθλίωση θα αντιληφθούν, η εργατική τάξη και όλος ο λαός, ότι άλλος δρόμος από τον Επαναστατικό Σοσιαλισμό δεν υπάρχει για να σπάσουμε τα δεσμά του καπιταλισμού και να φτάσουμε στη λαϊκή εξουσία!

Χτες όμως, Πρόεδρε, ξεπέρασες κάθε όριο καταπάτησης των αριστερών αξιών και παραδόσεων! Συνέλαβες τη σατανική ιδέα της… διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ! Με ποιους, Πρόεδρε; Ποιοι είναι αυτοί που είναι άξιοι να γίνουν ΔΗΜΑΡ; Δεν βλέπεις ότι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να νοθεύσεις το Κόμμα με ετερόκλητα και οπορτουνιστικά στοιχεία και να μολύνεις την καθαρή και αταλάντευτη πορεία μας προς τον Πραγματικό Σοσιαλισμό; Για να μην αναφερθώ και στο ακατονόμαστο πρόσωπο στο οποίο βρήκες να αναθέσεις τη διάλυση -ουσιαστικά- του Κόμματός μας!
Το μόνο που μας μένει, Πρόεδρε, είναι να δούμε και τον Σημίτη στη ΔΗΜΑΡ… Ελπίζω τουλάχιστον η υποτιθέμενη αυτή διεύρυνση να γίνει και προς την Επαναστατική Αριστερά, γιατί είναι πραγματικά κρίμα, Πρόεδρε, να μένουν ακόμα εκτός του κόμματός μας τόσα ηρωικά στελέχη που εξακολουθούν να χαραμίζονται στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ, τους φυσικούς μας, πάντως, συμμάχους σε μια αιώνια, σκληρή, ασυμβίβαστη και αδυσώπητη αντιπολίτευση!

Το τελευταίο που θέλω να σου πω, Πρόεδρε, είναι και το πιο σημαντικό και θέλω να το προσέξεις πολύ. ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ, Πρόεδρε! Τις παραβιάζεις συστηματικά και σε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται! Σε λίγο θα μας βάλεις να στηρίζουμε μέχρι και… μεταρρυθμίσεις, Πρόεδρε!
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα συνεπή και ασυμβίβαστα στελέχη, που δεν επιτρέπουν καμιά απολύτως αλλαγή που μπορεί να βλάψει τα κεκτημένα συμφέροντα δεκαετιών, τα οποία κατακτήθηκαν με συντεχνιακούς αγώνες, από τους οποίους η Αριστερά δεν μπορούσε φυσικά να λείψει…

.

Μπορεί να σου φανεί σκληρό, αλλά θα στο πω, Πρόεδρε. ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! Τις αρχές και τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ, τις ξέρει και τις υπερασπίζεται μόνον ο δυναμικός βουλευτής μας, ο αξέχαστος «γιατρός χωρίς σύνορα»… με τη Σερβία, ο ακούραστος «κάθε μέρα πολίτης»… του Γιώργου, ο… ισοδύναμος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης!

Ελπίζω να βάλεις νερό στο κρασί σου, Πρόεδρε και ν’ ακούσεις τη φωνή της Πραγματικής Αριστεράς, πριν να είναι πολύ αργά…

Με συντροφικούς (;) χαιρετισμούς
Ο εκσυγχρονιστής