ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ Η ΑEΚΑΡΑ!

Γιάννης Μεϊμάρογλου 25 Σεπ 2012

Τα… σύμβολα της πίστης!!!

.

 

.

Δεν του ’πεφτε και άσχημα η απεργία! Ξελαμπικάρει λίγο το μυαλό σου από την ακατάσχετη ειδησεολογία, μπορείς να κάνεις και μια δική σου σκέψη, ομολόγησε ο Πουαρώ συνεχίζοντας το ζάπινγκ από… ντοκιμαντέρ σε ντοκιμαντέρ. Αν του το ’λεγες πριν από ένα χρόνο, ότι θα συμβούν όλα αυτά -και μάλιστα μαζεμένα- θα σε έλεγε τουλάχιστον τρελό… Κι όμως, ήταν όλα πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν… αξιωματική αντιπολίτευση, οι Μουσουλμάνοι οργάνωναν… πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία και η ΑΕΚάρα ήταν… τελευταία στη βαθμολογία του πρωταθλήματος!

Αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ανησυχούσε και πολύ το Βέλγο ντέντεκτιβ.
Η μεγαλομανία του Τσίπρα να τον μετατρέψει σε «μεγάλη δημοκρατική παράταξη», είχε αρχίσει ήδη να εκνευρίζει τους συνεπείς και αδιάλλακτους αριστερούς. Ο Πουαρώ, είχε από την πείρα του και το  αγωνιστικό του παρελθόν, τυφλή εμπιστοσύνη στις… ρευματικές ικανότητες του Παναγιώτη Λαφαζάνη!

.

Οι Μουσουλμάνοι τον προβλημάτιζαν  κάπως περισσότερο. Τόσον καιρό που τους κυνηγάνε οι φασίστες και τους μαχαιρώνουν, δεν τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν οργανωμένα. Το φιλμ με το Μωάμεθ τους έθιξε… Τους φαντάστηκε, για μια στιγμή, να παίρνουν μέρος με δικό τους μπλοκ στην πορεία του Πολυτεχνείου, κρατώντας ένα τεράστιο πανό: » ΙΣΛΑΜ – ΜΩΑΜΕΘ – ΚΑΙ ΣΑΡΙΑ! » Κακό πράγμα ο θρησκευτικός φανατισμός, συλλογίστηκε.
Θυμήθηκε τα Χριστιανικά συλλαλητήρια, πριν από μερικά χρόνια, για τις ταυτότητες και  το Μακεδονικό. Έτσι και δημοσιεύονταν τίποτα φωτογραφίες από το γάμο του Χριστού με τη Μαρία τη Μαγδαληνή, ποιος ξέρει τι λάβαρο της Αγίας Λαύρας και τι αφορισμός θα έπεφτε και πάλι… ενώ ο γέρων Παϊσιος εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος και να κάνει τρομοκρατικές προφητείες!

Αυτό με την ΑΕΚ τον πείραζε περισσότερο από όλα τα άλλα. Την κατάκλεψαν οικονομικά οι διάφοροι Ψωμιάδηδες, της γκρέμισαν το γήπεδο για να φτιάξουν, δήθεν, καινούργιο και τώρα την τραβολογούσαν κάθε Κυριακή στα γήπεδα να ξευτιλίζεται από την κάθε ομαδούλα (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός κ.λπ.). Ήταν καιρός, ο Αεκτζής Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να βρει κανένα ισοδύναμο και για την ομάδα του, γιατί του χρόνου… Το » ΕΚΕΙ – ΕΚΕΙ – ΣΤΗ Β/ ΕΘΝΙΚΗ » αντηχούσε ήδη στ’ αυτιά του Πουαρώ!

Συνεχίζοντας το ζάπινγκ έπεσε πάνω στον διαχρονικό αγωνιστή της αριστεράς, Γιώργο Καραμπελιά! Οι αναμνήσεις από τα… επαναστατικά χρόνια του αντιδικτατορικού Παρισιού, γέμισαν με συγκίνηση τον διάσημο ντετέκτιβ, που είχε και ο ίδιος πολεμήσει τη χούντα στα σοκάκια του καρτιέ Λατέν! Ο Γιώργος έκανε (σε… επανάληψη, λόγω της απεργίας) στο «ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ασπροπύργου», μία από τις γνωστές βαθυστόχαστες αναλύσεις του: » Η Ελλάδα είναι μία συνοριακή  χώρα. Χωρίζει Ανατολή με Δύση, Βορά με Νότο, ανεπτυγμένες με υπανάπτυκτες χώρες. Είχε δίκιο, κατά κάποιον τρόπο, ο παλιός πρόεδρος Σαρτζετάκης που έλεγε ότι είμαστε έθνος ανάδελφο! » Τρέχα-γύρευε. Σαν να μην πέρασε μια μέρα, μουρμούρισε ο Ηρακλής Πουαρώ και μελαγχόλησε περισσότερο συνειδητοποιώντας πόσα χρόνια είχαν περάσει. Στα αμφιθέατρα του Παρισιού, παράταξη του Καραμπελιά ήταν όλες οι Ελληνίδες φοιτήτριες -συντρόφισσες και μη- που δεν ξεκόλλαγαν από δίπλα του! Τώρα…

Περνώντας μπροστά από τον καθρέφτη του, ο Βέλγος γύρισε από την άλλη μεριά!