Κήνσορες και καρναβάλια γίνανε μαλλιά κουβάρια

Μιχάλης Τριανταφυλλίδης 26 Δεκ 2014

Στην κοινωνία μας, εκτός όλων των άλλων, υπάρχει και μια κατηγορία ανθρώπων, η οποία ψάχνει εχθρούς, για να τους βάνει από απέναντι και να τους χτυπάει αλύπητα.

Μην νομίζετε, ότι εχει κάποιο νόημα ή οτι έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Είναι κάτι σαν το χόμπι. Απλώς πολεμάνε τον αέρα για να εχουνε να λένε…Κατι σαν αυτούς που καταλαμβάνουν τη ντουζιέρα τους και φαντασιώνονται ότι πολεμάνε στα κάγκελα του πολυτεχνείου…

Αυτοί λοιπόν, που ανακαλύπτουν τους εχθρούς, είναι κυρίως κάποιας ηλικίας, δήθεν παλαίμαχοι, που νομίζουν, ότι το «και πώς να τον πεις κάθαρμα……(παραφράζω…) σαράντα χρόνια στην αριστερά έκανε (δηθεν)…..»

Έλα όμως που  δεν τους πιάνει το ρηθέν, υπό του ποιητού, και είναι τέτοιος ο βίος και η πολιτεία τους, που μερικές φορές σιχαίνεσαι και να μιλήσεις γι’ αυτούς.

Eνα από τα  φρούτα αυτά, εμφανίζεται ως κήνσορ, χωρίς να έχει το οποιοδήποτε προσόν, για να παίξει τον ρόλο αυτόν, και κυρίως χωρίς το ηθικό ανάστημα.

Αυτός λοιπόν ο εμετός, ανακάλυψε και μία νέα κατηγορία εχθρών, που βάζει στο στόχαστρο του, που τους ονομάζει, «πρώην αριστερούς».

Γιατί αυτός ξέρει, είναι νυν και αεί, και έχει και την αγιαστούρα στα ευχέλαια  να μοιράζει ευλογίες και τίτλους.

Τέως αριστεροί, κατά πως λέμε ταξίαρχος εν αποστρατεία , και το έμεσμα αυτό διατείνεται ότι δεν αντέχει, πια, να συναλλάσεται με τέως  αριστερούς, αλλά  με Μητρόπουλους , Τσουκαλάδες και Τσουκάλια ημπορεί να φιλιέται στο στόμα.

Το χειρότερο όμως είναι πως το αυτό το βδελύγμα , που όποια λαμογιά και να σηκώσεις, τη μάπα του βλέπεις φωτογραφημένη, αποδίδει χαρακτηρισμούς  υβριστικούς περί Γεωργαλάδων και άλλα τινά.

Ποιος;

Αυτός ο τύπος, που φοράει τα μουστάκια,ως φερετζέ και έχει κάνει τη γλώσσα του τσαρούχι  από το γλείψιμο, κάθε  άθλιας εξουσίας.

Αιδώς Αργείοι,  ή Νικολάκη ανόητε, κάντηνα ότι θες την ΑΥΓΗ, ούτως ή άλλως την ξεφτιλίσατε ανεπίτρεπτα.

Πρόσεχε, όμως, λόγω του ότι μπορεί να σου πέσει το σφουγγάρι, καμιά μέρα και αυτά τα άθλια υποκείμενα, να σε πάρουν και σένα παραμάζωμα.

Και το τελευταίο, μην ακούσω κανέναν κερατά, οπαδό  του ραπίσματος  , απ’ όλες τις πλευρές και τις παρειές .

Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή, ιδιαιτέρως τους λωποδύτες που ξετσουτσούμισαν και παίζουν τον ρόλο του τιμητή, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.

Το δικό μου σαβουάρ βίβρ αυτό επιβάλλει.