Τα συμπλέγματα του Αλέξη Τσίπρα και το «κωλόσπιτο»

Ανδρέας Παπαδόπουλος 11 Δεκ 2020


Προσωπικά από θέση αρχής πιστεύω πως όλοι οι πρωθυπουργοί είναι έντιμοι. Το αξίωμα αυτό θεωρώ ότι ισχύει στον υπερθετικό βαθμό για τον Αλέξη Τσίπρα. Γνωρίζοντας τον πάρα πολλά χρόνια, έστω και αν η εξουσία αλλοιώνει ή αποκαλύπτει τον άνθρωπο, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για τον προσωπικό του βίο. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για κάποιους από τους στενούς συνεργάτες του, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.


Οπότε, θα αναρωτηθεί κάποιος/α, γιατί σε ότι έχει να κάνει με τον κ. Τσίπρα, γίνεται τόσος ντόρος για τα σπίτια του, τις διακοπές του, τις (όποιες) επιχειρηματικές συναναστροφές του;

 Η απάντηση είναι απλή αλλά και βαθιά πολιτική. Διότι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός πολιτεύτηκε ηθικολογώντας και δαιμονοποιόντας. Και όπως έλεγε ο Χαρίλαος «ό,τι κατουράς στη θάλασσα το βρίσκεις στο αλάτι».


Οι αντίπαλοί του τον πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα, το οποίο έχει αποκτήσει προστιθέμενη αξία από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας έκατσε στην καρέκλα του Μεγάρου Μαξίμου και δεν είναι ο χαμογελαστός νεαρός της «Ανοιχτής Πόλης» που πολλοί συμπάθησαν.