Το ψέμα βγάζει λουλούδια..αλλά δεν βγάζει καρπούς αγαπητή μου Φώφη…

Παναγιώτης Πιλάτος 24 Μαρ 2016

Διάβασα με προσοχή την ακόμη μία προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά για τη δημιουργία του τρίτου πόλου της συνένωση δυνάμεων όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανοιχτή επιστολή της προς τον Γ.Παπανδρέου και τον Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Να με συμπαθάτε εκεί στο ΠΑΣΟΚ το Τυρί στη Φάκα που στήνεται είναι τόσο σάπιο που ούτε καν για ροκ φορ δεν μπορεί να θεωρηθεί. Το πρώτο βήμα έγινε σύμφωνα με τη κ. Γεννηματά με τη σύμπραξη ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών, συγνώμη αλλά η σύμπραξη αυτή με τους συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία επειδή οι συγκυρίες ευνόησαν και τόνωσαν τα ποσοστά του πράσινου ήλιου στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το έρεισμα στη κοινωνία της ΔΗΠΑΡ είναι ανύπαρκτo αυτή είναι η αλήθεια κύριοι και κυρίες της ΔΗΠΑΡ το δημοκοπικό σας άγχος πλέον είναι ολοφάνερο.

Επιπλέον το άνοιγμα προς τον κ. Παπανδρέου δεν το κατανοώ, δεν ήταν στο ΠΑΣΟΚ τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ; Η απάντηση είναι απλή ναι ήταν,  ΠΑΣΟΚ & ΚΙΔΗΣΟ είναι το ίδιο πράγμα και διχοτομηθήκατε γιατί δεν μπορούσατε να τα βρείτε σε επίπεδο υψηλών στελεχών δεν αντέχετε τα χνώτα σας, γιατί πολύ απλά η καρέκλα της αρχηγίας ήταν μία και η αντίληψη και ο εγωισμός των στελεχών οδήγησε στη διχοτόμηση.

Η κ. Γεννηματά και στελέχη της ΔΗΜΑΡ χρειάζεται να κατανοήσουν ότι στο Ποτάμι δεν κάνουμε πολιτική επηρεασμένοι από τους δημοσκόπους, δεν μας φοβίζουν οι δημοσκοπήσεις, Το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να σπάσει τη κομματοκρατία και να δώσει βήμα στη πραγματική κοινωνία, επιτέλους έχουμε 2016 και το φαινόμενο της κληρονομικής δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει, είναι πολύ ωραίο που στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά ¨Ο χώρος δεν έχει ανάγκη συγκολλήσεις στελεχών ή μηχανισμών¨ αλλά διαβάζοντάς το αναρωτιέμαι η Φώφη Γεννηματά έπαθε Ποτάμι;;;

Το Ποτάμι έκανε ξεκάθαρη πρόταση για το Κοινοβούλιο του Κέντρου, επισημαίνοντας ότι πολίτες δεν είναι πρόβατα που περιμένουν να στιχιθούν πίσω από το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό, αν υπάρχει πραγματική και ειλικρινή πρόθεση, σας καλούμε να μείνετε στη Γαλαρία μακριά από τα οφίτσια, το κάνετε;; ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και η πληθώρα άξιων στελεχών που απαρτίζουν Το Ποτάμι ανά την Ελλάδα έχουν πολλά να δώσουν, τις εξελίξεις στο ριζοσπαστικό κέντρο θα τις καθορίσει Το Ποτάμι, δεν μας πτοούν οι δημοσκοπήσεις είμαστε πολύ σκληροί για να βγούμε από τη μέση και να αφήσουμε τη παρτίδα του παιχνιδιού σε εσάς.

Το Ποτάμι ήταν εκεί από τη πρώτη στιγμή, με συγκεκριμένες προτάσεις για όλα αυτά που απασχολούν τη κοινωνία των πολιτών και των αξιών, προτάσεις για τη Δημόσια Διοίκηση, τον Εκλογικό Νόμο, τις Σπατάλες του Δημοσίου και πολλών άλλων.

Κ. Γεννηματά η πρόταση σας ενέχει δόλο, και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό, αλλά τελείωσαν οι εποχές που κάνατε παιχνίδι, σας είδαμε, οι πολίτες σας δοκίμασαν, είστε ο λύκος με προβιά που θέλετε να χορτάσετε τον κομματικό σας εγωισμό και παραγοντισμό, η στάνη που στήνεται μπορεί να είναι εξωτερικά όμορφη, μέσα όμως μη γελιόμαστε έχετε στήσει το πολιτικό σας ¨σφαγείο¨, η ιστορική επιταγή που μας επιδώσατε δεν είναι το χρέος σας στην ιστορία είναι εμμονή σας να αποδείξετε στο εσωτερικό σας  ότι μπορείτε να κάνετε παιχνίδι, δεν φοβόμαστε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ούτε την (νέα) Νέα Δημοκρατία.

Το Ποτάμι ήρθε στο προσκήνιο για να μείνει, να εκφράσει όλους αυτούς τους άξιους τολμηρούς προοδευτικούς σκεπτόμενους πολίτες και να σπάσει το απόστημα της πελατοκρατίας – κομματοκρατίας που εσείς δημιουργήσατε και συντηρεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κ. Γεννηματά οι ψεύτικες προτάσεις έχουν ταχύτητα ειδικά όταν το σύστημα τις στηρίζει και τις αναπαράγει…όμως η αλήθεια μας έχει αντοχή.