Η ζωή τραβάει την κατηφόρα

Δημήτρης Κουμάνταρος 07 Νοε 2016

Αν η Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι η μεγαλύτερη επένδυση για μια χώρα, πόσο μάλλον για την Ελλάδα, ας αναλογιστούμε μεταξύ και πολλών άλλων τι σημαίνουν:
1. Η τοποθέτηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τριών Υπουργών Παιδείας και τριών Υπουργών Πολιτισμού μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

2. Μεταξύ αυτών των κ.κ. Πελεγρίνη και Ζουράρι. Για τον δεύτερο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία καθηγητής Αντώνης Λιάκος έγραψε: «Βάζεις έναν τέτοιο τύπο στο Υπουργείο Παιδείας; Είμαστε καλά; Γρήγορα αποπομπή πριν γίνει διεθνές θέμα». Η εν λόγω επιτροπή συνεστήθη με πρωτοβουλία του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Ο νέος υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου στη συνδιάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες υποστήριξε την υποψηφιότητα Πολύδωρα ως Προέδρου του ΕΣΡ, γιατί όπως είπε: «Έχει διαβάσει το βιβλίο του για την «Τιμή των Σαμουράϊ» και πιστεύει ότι η γνώση της ανατολικής φιλοσοφίας θα τον βοηθήσει στο έργο του».
4. Ο έτσι κι αλλιώς ανεπαρκής προηγούμενος Υπουργός Φίλης με τριακονταετή κομματική θητεία αντικατεστάθη με την προτροπή των Αρχιεπίσκοπου-Καμμένου.

Η ζωή τραβάει την κατηφόρα. Εδώ δε μιλάμε για άγονες μικροκομματικές πολιτικάντικες κοκορομαχίες. Μα για την τιμή και την περηφάνεια ενός ολόκληρου λαού. Δηλαδή του καθένα και της καθεμιάς μας. Στο χέρι μας είναι.