Δέν υπάρχουν αυταπάτες για την Χ.Α μόνον επιθυμίες

Κώστας Κούρκουλος 02 Οκτ 2013

Θα ξεκινήσω με μία εξομολόγηση: Όταν το πρωϊνό του Σαββάτου άκουσα για την επιχείρηση εξάρθρωσης του εγκληματικού δικτύου της ΧΑ, χάρηκα περισσότερο και από την πτώση της χούντας. Και ξέρω το γιατί. Θα ήθελα να το εξηγήσω, αν δεν προείχε κάτι άλλο: Οι αντιδράσεις των εκπροσώπων της λεγόμενης «αντιμνημονιακής» αντιπολίτευσης, απέναντι στο γεγονός αυτό. Οι οποίοι, πλην Τατσόπουλου – οι εξαιρέσεις να λέγονται –  φέρονται να οδηγούνται στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Δεν είναι τυχαία η «ξινίλα», ο «σκεπτικισμός»  και η αμφισβήτηση, με τα οποία υποδέχτηκαν την, μέχρι στιγμής, επιτυχία του εγχειρήματος.

.

.

Η «ξινίλα», βγήκε με τη γκρίνια ότι αργήσαμε.

.

Όσοι όμως στα νεανικά τους χρόνια διάβασαν το ογκώδες πόνημα του Ινστιτούτου Επιστημών της ΕΣΣΔ «Βασικές αρχές της φιλοσοφίας», θα θυμούνται την εκλαϊκευση της θεωρίας περί «ποιοτικής έκρηξης», ως συνέπειας της «ποσοτικής συσσώρευσης». (Τι θυμάμαι τώρα!).

.

Αυτό ακριβώς συνέβη με τις εγκληματικές πράξεις των μελών της ΧΑ. Όπου, η συσσώρευση αλλεπάλληλων εγκληματικών πράξεων, δημιούργησε μία νέα ποινική «ποιότητα», η οποία επέτρεψε την υπαγωγή τους στις διατάξεις περί εγκληματικής οργάνωσης. Τόσο απλά.

.

.

Ο «σκεπτικισμός» διατυπώνεται δημόσια και αναφέρεται στην «πιθανότητα» να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, για να σταθεί η κατηγορία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Και «προβληματίζονται» δήθεν για να μας «προστατεύσουν. Ενώ τα γεγονότα που ήδη γνωρίζαμε, επιβεβαιώνονται δραματικά σήμερα και από τους ίδιους τους χρυσαυγίτες στις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών τους. Άλλωστε, όπως σημειώναμε σε προηγούμενο κείμενο στη «Μ» με τον τίτλο  «Η μοναξιά του δικαστή απέναντι στον χρυσαυγίτη», «τα όσα δημοσιεύονταν στον τύπο για τη «δράση» των συμμοριών της Χ.Α., πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, προκειμένου να απαγγελθεί εις βάρος τους κατηγορία, για το έγκλημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. (Δομημένη ομάδα, διάρκεια, πάνω από τρία μέλη, επιδίωξη για συνεχή διάπραξη των εγκλημάτων που προβλέπει ο νόμος, όπως π.χ. βαριές σωματικές βλάβες)».

.

Το μόνο που προσθέτουμε, είναι ότι δεν είναι καν απαραίτητη η ιεραρχική δομή, προκειμένου να έχουμε εγκληματική οργάνωση. Αρκεί να συγκροτηθεί ένα οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο». (Βλ. Ν. Λίβος, Πρακτικά Ζ Πανελληνίου Συνεδρίου Ε.Ε.Π.Δ., σελ.52).

.

Στην περίπτωση της ΧΑ έχουμε το μείζον. Δηλαδή και ιεραρχική δομή και μάλιστα στρατιωτική.

.

Άρα ο «προστατευτικός» σκεπτικισμός που εκτοξεύεται, είναι μία αυταπόδεικτα υποκριτική στάση.

.

.

Η αμφισβήτηση προβάλλεται στα κανάλια από τους «τηλεοπτικούς συνταγματολόγους» του αντιμνημονιακού τόξου και αναφέρεται στη νομιμότητα των συλλήψεων των βουλευτών της ΧΑ για αυτόφωρα κακουργήματα, χωρίς άδεια της Βουλής. («Οριακής νομιμότητας» τις χαρακτηρίζουν κάποιοι, για να είναι μέσα σε όλα).  Κρύβουν όμως ότι το Σύνταγμα (άρθρο 62), ορίζει ρητά ως προς τις προϋποθέσεις της σύλληψης βουλευτών: «Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα». Πιστεύω πως δεν υπάρχουν άγνωστες λέξεις στη διατύπωση αυτή, ακόμα και για τους «αντιμνημονιακούς συνταγματολόγους».

.

Άρα, όταν τα στοιχεία είναι υπερεπαρκή, όταν το Σύνταγμα – χωρίς μάλιστα άγνωστες λέξεις – επιτρέπει ρητά τη σύλληψη βουλευτών χωρίς άδεια της Βουλής, γιατί όλη αυτή η αυταπάτη ως προς την ανυπαρξία στοιχείων για την απόδειξη της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης ή την έλλειψη νομιμότητας των συλλήψεων;

.

Η εξήγηση δόθηκε εδώ και έναν αιώνα περίπου, όταν δημοσιεύτηκε στη Βιέννη η μελέτη με τον τίτλο «Το μέλλον μιας αυταπάτης». Από τότε ξέρουμε πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αυταπάτες. Διότι, πίσω από τις φερόμενες ως «αυταπάτες», κρύβονται επιθυμίες. Οι οποίες απλώς μεταμφιέζονται σε αυταπάτες, για να μπορούν να «κυκλοφορούν» «νόμιμα» και «ελεύθερα». Γι’ αυτό έχουμε ευθύνη για ό, τι πιστεύουμε. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν «αθώοι πιστοί».

.

.

.

Που πάει να πει πως δεν αυταπατώνται οι «αρνητές» της ύπαρξης στοιχείων για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή οι αμφισβητίες της νομιμότητας των συλλήψεων των βουλευτών της ΧΑ. Αντίθετα, επιθυμούν να μην υπάρχουν στοιχεία και επιθυμούν να μην είναι νόμιμες οι συλλήψεις των βουλευτών της ΧΑ. Οι λόγοι; Δικοί τους. Όμως, όταν θα κάνουμε αύριο το λογαριασμό, μην επικαλεστούν την αυταπάτη τους. Διότι είπαμε: Δεν υπάρχουν αθώοι πιστοί.