Η πολιτική, οι πολιτικοί και οι πολυκατοικίες

Γιάννης Μεϊμάρογλου 16 Ιαν 2022

Το πολιτικό οικιστικό πρότυπο περασμένων δεκαετιών επανέφερε στο προσκήνιο ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Έχω ακούσει κάποιες ενδιαφέρουσες πολύ γενικές τοποθετήσεις, ότι θέλει να κάνει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, άρα τοποθετείται εκ των πραγμάτων στην κεντροαριστερή και όχι στην κεντροδεξιά πολυκατοικία».

Προφανώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετηθεί με αυτόν τον τρόπο θεωρώντας ότι εξυπηρετεί καλύτερα τους άμεσους πολιτικούς του στόχους, να «ξεμπερδέψει» γρήγορα με ένα νέο πολιτικό αντίπαλο που απειλεί να μεταβάλει το πολιτικό σκηνικό. Το σίγουρο είναι πάντως ότι, μετά από δύο σκληρές διαδοχικές κρίσεις και ενώ υποβόσκουν νέες, ο παλιός αυτός διαχωρισμός δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

 Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει από καιρό ότι στις επόμενες εκλογές θα επιδιώξει την αυτοδυναμία, έστω κι αν χρειαστεί να γίνει νέα προσφυγή στις κάλπες με τον εκλογικό νόμο που ψήφισε από την αρχή ακόμα της θητείας του. Απόλυτα θεμιτός ο στόχος και η φιλοδοξία να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο που ξεκίνησε. Άλλωστε, οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν αφήνουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ιδιαίτερα περιθώρια για εναλλακτικές κυβερνητικές διεξόδους

Διαβάστε τη συνέχεια

Πηγή: www.athensvoice.gr