Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές 2022 - Αφιέρωμα

31 Μαρ 2022

Η Μεταρρύθμιση στο πλαίσιο των  εκ μέρους της καλύψεων των διεθνών εξελίξεων ,για το επόμενο 25 ημερο,ασχολείται με τις γαλλικές προεδρικές εκλογές της 10/4/22.(Α γύρος)και της 24/4/22(Β γύρος). Αυτες οι εκλογές θα είναι πάρα πολύ σημαντικές όχι μόνο για την Γαλλία,αλλά και για την Ευρώπη συνολικά,έρχονται μάλιστα σε μια συγκυρία πραγματικά ζέουσα ,όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη.

Με τις δυνάμεις που διαθέτει,η Μεταρρύθμιση θα προσπαθήσει να καλύψει σχεδόν επί καθημερινής βάσεως την δημοσκοπικη εξέλιξη των εκλογών αυτών.Θα φέρει σε επαφή τους αναγνώστες της  με το στατιστικό μοντέλο που χρησιμοποιεί ο βρετανικός Economist δυνάμει του οποίου μπορεί να προβλέφθει με μεγάλο ποσοστό αξιοπιστίας  το τελικό αποτελεσμα.

Σημειωνουμε ότι  αυτό το στατιστικό μοντέλο έχει δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.Θα παρακολουθούμε  την καθημερινή  δημοσκοπικη διακύμανση σχολιάζοντας την,δίνοντας παράλληλα στον αναγνώστη μας την καλύτερη δυνατή
ενημέρωση.

Παραδοσιακα,οι γαλλικές πολιτικές εξελίξεις προκαλούσαν το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού,πολλές φορές μάλιστα, επηρέαζαν και τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις.

Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους προχωρούμε σε αυτήν την πρωτοβουλία.Ευχομαστε να συμβάλλουμε με τις μικρές μας έστω δυνάμεις στην ευόδωση του σκοπού αυτού, είμαστε μάλιστα ανοιχτοί σε κάθε είδους καλοπιστη κριτική.

Η επιμέλεια της παρουσίασης είναι του Γιάννη Τσιμπουκίδη