Μακρόν: Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα- Κάλεσε τους Γάλλους να τον ψηφήσουν στον β' γύρο

10 Απρ 2022

Έκκληση στους Γάλλους να τον στηρίξουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν, σε ομιλία του μετά την ανακοίνωση των έξιτ πολ για τον πρώτο εκλογικό γύρο, που δίνουν στον απερχόμενο πρόεδρο άνετο προβάδισμα με διαφορά 4,5 μονάδων και ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 28,1-29,5%, ενάντι της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν που φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 23,3% έως 24,4%. «Στον δεύτερο γύρο μπορούμε να επιλέξουμε μαζί τη Γαλλία και την Ευρώπη» σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, ο διάλογος που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικός για τη Γαλλία και την Ευρώπη και ανακοίνωσε ότι ξεκινά νέα καμπάνια από τον βορρά. 

Σημείωσε ότι αυτή την Κυριακή πάνω από 36 εκατομμύρια πολίτες άσκησαν το δικαίωμα ψήφου και ευχαρίστησε όλους τους συμπατριώτες του που στήριξαν την υποψηφιότητά του, τονίζοντας ότι η εμπιστοσύνη τους τον τιμά και τον δεσμεύει για να υλοποιήσει το σχέδιο προόδου της Γαλλίας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους τέσσερις υποψηφίους για την γαλλική προεδρία που εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του, την Αν Ινταλγκό, την Βαλερί Πεκρές, τον Φαμπιέν Ρουσέλ και τον Γιανίκ Ζαντό.

«Καλώ όλους όσοι με στήριξαν να υπερβούν τις διαφορές για να συσπειρωθούμε σε ένα μεγάλο κίνημα δράσης υπέρ της Γαλλίας» σημείωσε ο Μακρόν.

Κάλεσε επισήμως τους συμπολίτες του ανεξαρτήτως επιλογής στον πρώτο γύρο να τον στηρίξουν. Τόνισε ότι ορισμένοι εξ αυτών θα το πράξουν για να βάλουν εμπόδιο, φραγμό στην άκρα δεξιά, επισημαίνοντας την επιλογή του Μελανσόν.

«Τείνω χείρα φιλίας σε όσους θέλουν να εργαστούν υπέρ της Γαλλίας για να χτίσουμε μαζί μία κοινή δράση υπέρ του έθνους μας τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.