Σύνθετα μη αυτ/ανόητα

Γιάννης Πανούσης 03 Οκτ 2013

Ο πρίγκιπας των φιλοσόφων και των μάγων

.

διαθέτει όλες τις απαντήσεις κι όλα τα ελιξίρια.

.

Σπ. Τζουβέλης, Ο φαρμακοποιός

.

 

.

1.  Υπάρχει μια ειδική (αλλά όχι τόσο περιορισμένη) κατηγορία αριστερών βουλευτών οι οποίοι κόπτονται για την ιδεολογική καθαρότητα των θέσεών τους και υπερασπίζονται μέχρι κεραίας την επιστημονική τους «αλήθεια» (sic) αλλά υποχωρούν ή συνεπικουρούν την εξουσία (Υπουργών, Πρυτάνεων, παραγόντων του δημοσίου βίου) ψηφίζοντας αμαρτωλές/φωτογραφικές τροπολογίες.

.

Η διαδικασία ψήφισης του Νόμου για το Λύκειο και των τροπολογιών που προσετέθησαν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και της πελατειακής (δήθεν αριστερής) πανεπιστημιακής διαπλοκής.

.

2.  Έχουν μπει η ιστορία, η γλώσσα και η θρησκεία μας σε (ευρωπαϊκό;) πρόγραμμα «εξυγίανσης» και «προσαρμογής»; Αν ναι, ποια τρόικα τα’ βαλε και γιατί; Αν όχι, προς τί αυτή η επί-θεση δυτικοσπουδαγμένων «ειδημόνων», οι οποίοι φαντάζομαι ότι στις χώρες που έζησαν διαπίστωσαν τη δύναμη της παράδοσης. Μιας παράδοσης που προφανώς εξελίσσεται αλλά ποτέ δεν «παραδίνεται».

.

3.  Άβατον Αγίου Όρους. Άβατον Εξαρχείων. Άβατον κτηρίων «υπό κατάληψιν». Άβατον ποδοσφαιρικής αυτοδιοίκησης. Άβατον πανεπιστημιακής αυτοδιοίκησης. Άβατον λαϊκών αγορών. Τελικά ποιος κυβερνάει αυτή τη συνομοσπονδία αβάτων;

.

4.  «Ο θεϊκός νόμος, αλήθεια», ακούς στην Εκκλησία.

.

«Ο επιστημονικός νόμος, αλήθεια», ακούς από τους σοφότερους.

.

«Ο δικός μου νόμος, δική μου αλήθεια», ακούς από τους περισσότερους – αγανακτισμένους ή μη – έλληνες.

.

Και ο καθείς με το «δίκιο» του ανά χείρας αρνείται να δεχτεί τη διαφορετική άποψη (και τιμωρεί τον φορέα της).

.

5.  Μας εκμεταλλεύτηκαν, μας ξεγέλασαν, μας φόρτωσαν τα θύματα της δικής τους παγκοσμιοποίησης, μας αφαίμαξαν, μας κλέβουν τον πλούτο και τώρα μας κατηγορούν ότι ανεχόμαστε το ναζισμό. Αυτό δεν λέγεται διεθνής υποκρισία αλλά Ύβρις που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι γνώριζαν καλά πώς τιμωρείται.

.

6.  Θέλω να πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ έχει παραδειγματισθεί από το ρόλο των κηπουρών του Γιωργάκη και δεν θα πλαισιωθεί από φυτευτούς.

.

Τα εμφυτεύματα ποτέ δεν είχαν αυθεντική λειτουργία. Προσομοίωση εμπιστοσύνης και εκδουλεύσεων από νοσηρά φιλόδοξους δεν χρειάζεται ο Κουβέλης.