27 Δεκεμβρίου 2020

Θεόδωρος Ζαρέτος 28 Δεκ 2020

Αυτή τη μέρα μικρέ Αλέξη ξεκίνησε η τελική μάχη της κοινωνίας των ανθρώπων κατά του covid 19. 

Η έκβασή της θα είναι νικηφόρα. 

Και αυτός ο ιός θα συντριβεί. 

Την προετοιμασία αυτής της μάχης ανέλαβε και έφερε σε πέρας η εμπροσθοφυλακή της επιστήμης.

Σε χρόνο ρεκόρ εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες-ερευνητές μας εφοδίασαν με τα υπερόπλα πολλών εμβολίων που ήδη άρχισαν να βάλλουν κατά του ιού.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα οφείλει τη σωτηρία της στις ομοβροντίες μαζικών εμβολιασμών.

Τρομακτικοί εχθροί από τον αόρατο μικρόκοσμο συντρίφτηκαν πάνω στα τείχη που όρθωσε μπροστά τους ο μεγαλειώδης μεγάκοσμος της επιστήμης, ενώ πριν από την ύπαρξή των εμβολίων οι ανθρώπινες απώλειες ήταν τρομακτικές.


Βέβαια, μικρέ Αλέξη, τότε δεν υπήρχε ακόμα ο Μπιλ ο Γκέητζ και τα εμβόλια δεν είχανε μέσα τσιπάκια με μικροκάμερες και με GPS, να τρυπώνουνε μέσα μας για πάντα και να ξέρει η εφορία αν κόβουμε αποδείξεις, η τροχαία αν οδηγάμε οινόφλυγες, ο παππάς της ενορίας αν μοιχεύουμε  κι ο Χρυσοχοΐδης αν ετοιμάζουμε μέσα στα ΑΕΙ μολότωφ για τους μπάτσους και τρικάκια για τον Πορτοσάλτε τον γερμανοτσολιά.


Τότε, τα πράματα ήταν πιο απλά  μικρέ Αλέξη

Τότε είμασταν 60 οκτάχρονα παιδάκια στοιβαγμένα στην τάξη της Β΄ Δημοτικού του 3ου Υμηττού που φοβισμένα σηκώναμε τα μανικάκια μας για τις χαρακιές του δαμαλισμού κατά της ευλογιάς, για τη σύριγγα του BCG κατά της φυματίωσης και ανοίγαμε το στόμα μας στη ροζ παστίλια του SABIN κατά της πολυομυελίτιδας.

Χωρίς αυτά τα εμβόλια πολύ πιθανό να μην ήμουνα σήμερα εδώ να γράφω αυτά κι όχι πως θα χάνατε κάτι σημαντικό, αλλά είναι κακό να μην μπορέσει ένα παιδάκι να μεγαλώσει.


Ο κόσμος πάντα φοβόταν και πάντα θα φοβάται το νέο και το άγνωστο μικρέ Αλέξη.

Γιαυτό και περίπου τρείς αιώνες πριν, μαζί με το πρώτο εμβόλιο,  εμφανίστηκε και ο πρώτος αντιεμβολιαστής.

Μοναχικός οδοιπόρος που έκανε ό,τι πρόσταζαν οι οργανωμένοι αντιεμβολιαστές εκείνου του καιρού, οι θεματοφύλακες της θεϊκής βούλησης που δεν κάτεχε από εμβόλια.


Σήμερα ο αντιεμβολιασμός είναι ιδεολογία μικρέ Αλέξη.

Μέρος της σύγχρονης antieverything αμορφωσιάς. 

Που μας προστατεύει από τα σκοτεινά σχέδια της Εξουσίας να μας υποτάξει, να μας κλέψει τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα και να τάχει φυλαγμένα σε τεράστιες τράπεζες δεδομένων που έχουνε φτιάξει σε μυστικές τοποθεσίες σε ζούγκλες κι ερήμους και τις φυλάνε σκληροί μπάτσοι όπως ο γιός της Ευτέρπης που μένει στο ρετιρέ.

Να μπορεί η εξουσία να τα κάνει download όταν θα χρειάζεται ράμματα για τη γούνα μας, «για πες μας εσύ, τι δουλειά είχες στις 24 Μαρτίου σαββατιάτικα, ενιάμισι ώρα το πρωΐ στο Σκλαβενίτη»;

Η χούντα δεν τελείωσε το ?73!

«Γιατί λοξοκοίταγες ρε την κάμερα στην Πανεπιστημίου, τι ετοιμάζεις;»


Πάντως ο αντιεμβολιαστής ποτέ δεν κέρδισε μικρέ Αλέξη.

Ποτέ δεν μπόρεσε να επιβάλλει την διαχρονική του ιδέα ότι τα εμβόλια είναι κάτι κακό.

Η ανθρωπότητα τον έβαζε πάντα στο περιθώριο με Λογική και με Προσωπική Ευθύνη.

Με τη Λογική και την Προσωπική Ευθύνη που οι Έλληνες πολίτες έβαλαν στο περιθώριο εσένα και το κόμμα σου μικρέ Αλέξη. 


Για προφανείς λόγους ο αντιεμβολιαστής θα επιμείνει μέχρι με τον εμβολιασμό μας  να γλυτώσουμε κι αυτόν από τον covid 19 όπως τον γλυτώσαμε από την ευλογιά, τη φυματίωση και την πολυομυελίτιδα και ένα σωρό άλλες θανατηφόρες ασθένειες.


Αν η προηγούμενη ιστορία των εμβολίων έδειξε ότι η ανθρωπότητα νίκησε την προκατάληψη, το νέο εμβόλιο της δίνει τη δυνατότητα να νικήσει και τη βλακεία.


Δύσκολο όμως μικρέ Αλέξη όσο θα υπάρχουν τυχοδιώκτες που βασίζουν την πολιτική τους ύπαρξη στην  αμφιβολία, το φόβο, τη σύγχυση, το ψέμα, την προβοκάτσια, τη συκοφαντία και την ανασφάλεια, σιγοντάροντας ύπουλα κάθε antieverything «αγώνα».