(Αρχηγικά) όνειρα θερινής νυκτός

Γιάννης Μεϊμάρογλου 10 Αυγ 2025

Ο Πρωθυπουργός πετάχτηκε στον ύπνο του αλαφιασμένος. Στεκόταν λέει μπροστά σε ένα περίπτερο με ξένες εφημερίδες και όλα τα πρωτοσέλιδα είχαν μεγάλους τίτλους για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ότι προστάτευε δήθεν τους υπουργούς του από τη διερεύνηση των ευθυνών τους. Και ότι είχε τάχα γελοιοποιήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες επειδή οι βουλευτές του ενώ απείχαν από τη Βουλή συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Ο Κυριάκος ανακάθισε στο κρεβάτι του. Κάθε χρόνο τα ίδια σκέφτηκε. Δεν πρόλαβε να τελειώσει ο εφιάλτης των Τεμπών και άρχισε καινούργιος με τα βοσκοτόπια. Ήταν βλέπεις και άτυχος με τον Βορίδη που δεν ήθελε να γίνει Ιφιγένεια. Χάθηκε να είχε βάλει τον Τριαντόπουλο και στο Αγροτικής ανάπτυξης από την αρχή, να τον στείλει τώρα κατ’ ευθείαν στον φυσικό του δικαστή; Ξάπλωσε και άρχισε να μετράει προβατάκια μπας και ξανακοιμηθεί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κάθε λόγο να χαμογελάει στον ύπνο του. Είχαν ανοίξει λέει οι κάλπες και το ΠΑΣΟΚ ήταν καθαρά μπροστά. Πανηγυρική η ατμόσφαιρα στη Χαριλάου Τρικούπη, η εξέδρα στημένη από νωρίς για την επινίκια ομιλία. Στον 6ο όροφο τα στελέχη είχαν γίνει μια αγκαλιά. Ο Χάρης είχε φωταγωγήσει την Αθήνα, ο Παύλος υπογράμμιζε το αντιδεξιό του προφίλ και η Άννα περηφανευόταν για τον πολιτικό της σχεδιασμό.

Ο Νίκος άνοιξε τα μάτια του ικανοποιημένος. Να τα βλέπουν αυτά όλοι όσοι με έβαζαν να ξαναεκλέγομαι συνεχώς μουρμούρησε. Και όσοι μου φώναζαν για την πρόταση μομφής που έκανα μαζί με τη Ζωή ή για το παρών στην κατάργηση του άσυλου και την εσχάτη προδοσία. Το πρωί θα συγκαλούσε, μετά από τρία χρόνια, τα όργανα και θα προκήρυσσε συνέδριο. Οι κυβερνητικές ευθύνες απαιτούσαν συλλογικότητα και ανανέωση.

Διαβάστε τη συνέχεια

Πηγή: www.athensvoice.gr