ΛΟΓΙΑ του Σπύρου Καβουνίδη

14 Δεκ 2021

Λόγια. Λόγια που περιγράφουν εμπειρίες, που δημοσιοποιούν απόψεις, λόγια για παρατηρήσεις, λόγια για πολιτική, λόγια για την κοινωνία, λόγια για τόπους, λόγια για τη γλώσσα, λόγια για ελπίδες για το μέλλον. Λόγια που γράφτηκαν τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
Τα ΛΟΓΙΑ του Σπύρου Καβουνίδη περιγράφουν βιωμένες εμπειρίες του κυρίως στην Αμερική του ροκ και της αμφισβήτησης των ’60 – ’70 και σχόλια για τις απόπειρες ανατροπής των κατακτήσεων εκείνης της εποχής.
Παρατίθενται απόψεις και παρατηρήσεις για πολιτικά και κοινωνικά θέματα, μα και για αγαπημένα μέρη και για τη γλώσσα που κακοποιούνται.
Ακόμα τα ΛΟΓΙΑ του αναφέρονται και σε θέματα που αντικρύσαμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Τελειώνουν διατυπώνοντας όνειρα και ελπίδες.
------------------------------

Ο Σπύρος Καβουνίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1944. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc και Ph.D του Stanford University όπου εργάστηκε και ως teaching assistant. Διετέλεσε πρόεδρος του International Student Association του Stanford.  Μέλος αρχικά της Δημοκρατικής Άμυνας και μετά του ΠΑΚ. Συνελήφθη τον Μάρτιο του ’74 και ελευθερώθηκε με την πτώση της Χούντας. Lecturer Εδαφομηχανικής στο Imperial College του Λονδίνου (1978-1980). Εργάστηκε ως εδαφομηχανικός. Το 1989 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών. Το 1993 συνίδρυσε την εταιρία ΕΔΑΦΟΣ της οποίας είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Υπήρξε μέλος των Κεντρικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, της Σοσιαλιστικής Πορείας και του Συνα­σπισμού (έως το 2000). Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημο­νικής Εταιρείας Εδαφομηχανικής και Γεωτεχνικής Μηχανικής (1998-2005). Έχουν εκδοθεί 6 βιβλία του γενικού περιεχομένου, ένα τεχνικού αντικειμένου και άνω των 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Επίσης συμμετείχε στην συγγραφή τριών συλλογικών τόμων.