Το μεγαλείο της αυτοκριτικής

dimart 20 Νοε 2015

Το dim/art και η στήλη Αυτό δεν είναι πίπα αναδημοσιεύουν την ανακοίνωση των αρναρχικών συντροφισσών και συντρόφων που στις 15/11 στο Πολυτεχνείο πλάκωσαν στο ξύλο κάτι αριστεριστές επειδή τους πέρασαν για κνίτες (αν ήταν όντως κνίτες, δηλαδή, θα ήταν οκ να τους πλακώσουν). Η ίδια η ανακοίνωση αποτελεί μνημείο του σύγχρονου αναρχικού / αντιεξουσιαστικού λόγου και προανάκρουσμα μιας νέας θεωρητικής βάσης της Αναρχίας, που θα επικαιροποιήσει τις αναλύσεις των Προυντόν, Μπακούνιν, Μαλατέστα και Κροπότκιν στις σύγχρονες συνθήκες της παγκοσμιοποίησης και των μνημονίων.

Κορυφαία στιγμή της ανακοίνωσης, το σημείο όπου οι αναρχικές / -οί ομολογούν το λάθος τους στους σφους / σφες του ΝΑΡ, αποδεικνύοντας ότι το μεγαλείο της γνήσιας αυτοκριτικής και έμπρακτης ανάληψης ευθύνης για μερικούς αγωνιστές δεν τελειώνει στην τρίτη δημοτικού: «Τους είπαμε πως εμείς τους επιτεθήκαμε και πως θα μπορούσαν να πράξουν αναλόγως σε βάρος μας καθώς και να επιστρέψουν στο Πολυτεχνείο».

Δεν έχουμε πειράξει απολύτως τίποτα από το κείμενο της ανακοίνωσης, ούτε καν τα ορθογραφικά ή τυπογραφικά λάθη. Το μόνο που παρεμβάλαμε εμείς στην ανακοίνωση των σφων / σφισσών είναι το οπτικοακουστικό υλικό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art