Το νέο γεννήθηκε σαπισμένο

Παύλος Αθανασόπουλος 20 Δεκ 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σαν το νέο που θα αντικαταστήσει όλο το φθαρμένο και αμαρτωλό πολίτικο σκηνικό της μεταπολίτευσης. Δυστυχώς γι? αυτόν όμως, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι είναι το πιο φθαρμένο προϊόν αυτής της περιόδου. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού έχει γίνει ο κάδος όπου βρίσκουν καταφύγιο όλα τα απορρίμματα ενός παρελθόντος που φεύγει ανεπιστρεπτί. Το αποδεικνύει η δημοσιοποίηση των πόθεν αίσχος επιφανών στελεχών του.

Ο κ. Τσουκαλάς εμφανίζεται να λαμβάνει μετά την αποχώρησή του από την εργασία του, ως τραπεζικού, το πρωτοφανές ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο ίδιος δηλώνει ότι προέρχεται από ασφαλιστικό πρόγραμμα που τον είχε ασφαλίσει πληρώνοντας τις εισφορές η ιδιωτική ολλανδική τράπεζα στην οποία εργαζόταν. Και αν δεχθούμε ως αληθή τον ισχυρισμό του, γεννάται το ερώτημα, γιατί η ολλανδική τράπεζα να του έχει επιφυλάξει τέτοια ευνοϊκή μεταχείριση. Γιατί δεν πιστεύω όλοι οι εργαζόμενοι σε ολλανδικές τράπεζες να λαμβάνουν τέτοιου είδους αποζημιώσεις. Είναι φανερό ότι η τράπεζα τον θεωρούσε στρατηγικό στέλεχός της. Όμως, ο κ. Τσουκαλάς για πολλά χρονιά δεν προσέφερε τις υπηρεσίες του στην τράπεζα, αλλά ήταν συνδικαλιστής και πρόεδρος της ΟΤΟΕ. Θεωρούσε η ολλανδική τράπεζα ότι ως συνδικαλιστής της προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες;

Πάντως, οι απεργίες που κήρυσσε η ΟΤΟΕ όταν ήταν πρόεδρος, δημιουργούσαν προβλήματα στις ελληνικές κρατικές τράπεζες. Οι ιδιωτικές και ιδιαίτερα οι ξένες, μια χαρά λειτουργούσαν. Και ο νοών, νοείτω.

Από την άλλη, οι υπεύθυνοι της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης, εμφανίζονται μεγαλοεπενδυτές σε διάφορα funds του εξωτερικού. Funds που μερικά πόνταραν στην χρεοκοπία της Ελλάδας. Ή άλλα, που είναι μέτοχοι της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για την επένδυση της όποιας στην Χαλκιδική ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με εμφύλιο πόλεμο. Και εν πάση περιπτώσει, γεννιέται το ερώτημα, αν κάποιος που έχει επενδύσει τα λεφτά του σε funds του εξωτερικού ωφελείται ή βλάπτεται από την επιστροφή στη δραχμή.

Αλλά και η συζήτηση στην Βουλή για τα υποβρύχια, ήταν αποκαλυπτική. Έδειξε πόσο γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνδεθεί με τον σκοτεινό κύκλο των εξοπλισμών και των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Και τι επιρροή ασκεί στους κόλπους του η ομάδα Τσοχατζόπουλου.

Είναι ολοφάνερο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλά δεν είναι το νέο, όχι μόνο δεν είναι εναλλακτική κυβερνητική λύση, αλλά τυχόν άνοδός του στην εξουσία θα σημάνει επιστροφή στο πιο σκοτεινό παρελθόν, που στις σημερινές συνθήκες θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή της χώρας.

Η αναγκαιότητα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, του ενδιάμεσου πόλου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται περισσότερο από πότε αναγκαία. Το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ δυστυχώς επέλεξε την μικροκομματική περιχαράκωση. Ταυτόχρονα όμως, ανεδείχθη μια σημαντική ποσοτικά, αλλά κυρίως ποιοτικά, μειοψηφία, που επιθυμεί την συμμέτοχη της στο εγχείρημα. Όλες οι δυνάμεις που αποδέχονται την πρόσκληση και κατανοούν την αναγκαιότητα του εγχειρήματος, πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα, με ορίζοντα τις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Είμαι σίγουρος ότι η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, το Σάββατο, θα στείλει ξεκάθαρο μήνυαν και θα σταματήσουν κάποιες φωνές που δημιουργούσαν κακοφωνίες.

Τέλος, σημαντική παράμετρος είναι η επιτυχία της κυβέρνησης. Γιατί αυτή τη στιγμή, αποτελεί την μόνη εναλλακτική απέναντι στο χάος. Η εκταμίευση της δόσης, η ψήφιση του προϋπολογισμού, οι λύσεις για τους πλειστηριασμούς και τις αμυντικές βιομηχανίες, αποτελούν σημαντικά βήματα. Γενικότεραμ είναι εμφανής η βελτίωση του οικονομικού κλίματος. Η ένταση των ρυθμών της και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων, είναι ο μόνος δρόμος για την κυβέρνηση