Αναζωογόνηση της πολιτικής, αναγέννηση του Ελληνικού κράτους, Τώρα!

Σάββας Σερασίδης 03 Φεβ 2017

Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση, ήταν το θεωρητικό υπόαθρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην πορεία για την ΑΛΛΑΓΗ που ευαγγελίζονταν ο Ανδρέας και πίστεψαν βαθιά μέσα τους τα μέλη, και οι φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λαϊκισμός, Παλαιοκομματισμός, Διαπλοκή ήταν η πολιτική πρακτική που σταμάτησε την πορεία για την ΑΛΛΑΓΗ! Κι ύστερα, ήρθαν αυτοί που επαγγέλλονταν την ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του ελληνικού κράτους, κι αυτοί που θα τα άλλαζαν όλα! Κι ύστερα, ήρθαν τα Μνημόνια! Κι ήρθαν κι οι «αντιμνημονιακοί»,που υπόσχονταν να τα σχίσουν! Κι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έβαλαν επιτροπεία στην Εθνική Ανεξαρτησία, θηλιά στη Λαϊκή Κυριαρχία, και  δεσμά στην ελληνική Κοινωνία!…  Κι έρχονται τώρα ΕΝΑΣ – ΕΝΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ και ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ, μιλούν για«εθνική συνεννόηση», και υπόσχονται ξανά κατάργηση των Μνημονίων και πορεία προς την Ανάπτυξη! Ο Λαϊκισμός στο αποκορύφωμα, ο Παλαιοκομματισμός στο ΖΕΝΙΘ, η αξιοπιστία των πολιτικών στο ΝΑΔΙΡ,  η Δημοκρατία στο … γύψο!

Κι ήρθαν και οι οι αρχηγοί και οι επικεφαλής όλων των κομμάτων και πολιτικών κινήσεων του ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ πολιτικού χώρου! Και ΟΛΟΙ συμφώνησαν για την «ΕΝΟΤΗΤΑ» και τη δημιουργία του Νέου  Πολιτικού Φορέα της ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! Αλλά, κάποιοι μιλούν για το «Νέο Πολιτικό Φορέα», ταυτίζοντάς τον με το σημερινό ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ! Και αντί για αυτοκριτική, ανάληψη ευθυνών και σύγχρονο πολιτικό λόγο, ρηξικέλευθο σαν τότε, ΑΠΑΙΤΟΥΝ από τους άλλους να στιχιθούν κάτω από τις σημαίες τους όχι για να δημιουργήσουν το νέο κόμμα Εξουσίας, αλλά για να διεκδικήσουν λίγη εξουσία συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση που θα … μας βγάλει από τα Μνημόνια! Φτάνει πια!

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ: Τα κόμματα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ να δείξουν στην πράξη ότι σέβονται τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και πιστεύουν στη ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ! Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ: Να σταματήσουν οι έριδες των «κομματαρχηγών» του Κεντρο – Αριστερού πολιτικού χώρου. Να καταθέσουν ΟΛΟΙ τις κομματικές τους σφραγίδες και τα αξιώματα, και να αγωνιστούν για την ΕΝΟΤΗΤΑ του πολιτικού μας χώρου. Και με μια διακήρυξη ΑΡΧΩΝ και ΘΕΣΕΩΝ που θα συντάξουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με Συμμετοχική λογική και Κινηματική πρακτική να προγραμματίσουν Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε Δήμο! Και να προσκαλέσουν τους πολίτες να Συναποφασίσουν για τον Ιδεολογικο – πολιτικό προσανατολισμό, και να γίνουν ΣΥΝΙΔΡΥΤΕΣ του νέου Κόμματος! Κι εκεί, στις «Εκκλησίες των Δήμων», το ΚΙΝΗΜΑ των πολιτών θα δώσει το πολιτικό στίγμα του ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, και θα αναδείξει τον Ηγέτη και την Πολιτική του Ηγεσία, που θα επιχειρήσει με ΟΡΑΜΑ και ΣΧΕΔΙΟ να οδηγήσει τη Χώρα απ’ την πολύπλευρη Κρίση στη βιώσιμη ΑΝΑΠΤΥΞΗ, από την αναξιοπιστία, στην ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, από την αποσύνθεση, στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, που θεμελιώθηκε στα ερείπια της Τουρκοκρατίας, με τις ίντριγκες της Ξενοκρατίας, στα αποκαϊδια της γερμανικής κατοχής και του Εμφυλίου πολέμου, με τη διαπλοκή της Μεταπολίτευσης!