Από την «αναξιοπιστία της Πολιτικής», στην ….κοκορομαχία των Πολιτικών

Σάββας Σερασίδης 23 Δεκ 2016

Πανθομολογούμενη, απ’ τους ίδιους τους πολιτικούς, είναι η αναξιοπιστία της Πολιτικής! Παλλαϊκή διαπίστωση, η αναξιοπιστία των Πολιτικών! Και αντί οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της Χώρας μας, ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδοθούν σε μια άμιλλα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της Πολιτικής, με αφορμή το «βοήθημα» στους χαμηλοσυνταξιούχους, συναγωνίζονται για την εξαχρείωση και την πλήρη απαξίωσή της! «Καμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει τόσο κακό στη χώρα … Ο Τσίπρας είναι ο ορισμός του δημαγωγού, ανήθικος και επικίνδυνος», δηλώνει με προσποιητή «ευγένεια» και περισσή σοβαροφάνεια ο Κυρ, Μητσοτάκης, για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον πρωθυπουργό ότι είναι όργανο των ακραίων δανειστών, και να εξαναγκάσει τον πολύ Πολάκη να  αποκαλέσει τον Αντιπρόεδρο Άδωνη «σκυλί του Σόϊμπλε»! Κι ύστερα έχουν την απαίτηση να τους εμπιστεύονται οι πολίτες και να τους υπολογίζουν οι δανειστές! Κι έχουν το θράσος να μιλούν για Εθνική Συνεννόηση και Εθνική Στρατηγική! Η δημαγωγία στο κατακόρυφο, ο Λαϊκισμός στο έπακρο, τα Εθνικά Συμφέροντα στο  κόκκινο, η Δημοκρατία στη … λάσπη! Και «ημεις», του Κεντο – Αρισερού χώρου,«άδομεν»!

Η ηγεσία των κομμάτων της Κενττρο – Αριστεράς περί άλλων τυρβάζει! Είναι καιρός πια, οι πολίτες να παίξουν το ρόλο που τους έχει αναθέσει το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα! Στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες για την αποκατάσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Υπάρχει, από την αρχαιότητα, ο θεσμός των Λαϊκών Συνελεύσεων, όπου οι πολίτες συζητούν για τα προβλήματά τους, κρίνουν, και αποδίδουν ευθύνες στην κυβέρνηση για τις πράξεις και τις παραλήψεις της και στα κόμματα για την ικανότητά τους να ασκήσουν υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση. Λαϊκές Συνελεύσεις βέβαια δεν έγιναν, όμως ο «σοφός» λαός εξέδωσε την ετυμηγορία του! Κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι υπεύθυνες για τη συνεχιζόμενη εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων και την επέλαση των … «Ευρωφόρων» δανειστών στα εργασιακά και κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού! Καλή η ετυμηγορία του, αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Είναι ανάγκη να αποδοθούν «ΕΥΘΥΝΑΙ», για να μπουν Πολιτικοί και Πολιτική στον ΕΥΘΥ δρόμο. Είναι καιρός για ένα νέο ΞΕΚΙΝΗΜΑ για την «οικοδόμηση – αναδιοργάνωση – ανασύσταση – επανίδρυση» του ελληνικού κράτους που κατά καιρούς διατυμπάνιζαν οι … φερέλπιδες πολιτικοί!

Τώρα, είναι κατάλληλη στιγμή, κάποια απο τα έντιμα και ικανά στελέχη  του προτάσσουν το Συλλογικό έναντι του Ατομικού, να πάρουν την Πρωτοβουλία για ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ! Και με τη Διακήρυξη ΑΡΧΩΝ και ΘΕΣΕΩΝ για το Νέο Κόμμα, να σχεδιάσουν Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε Δήμο της Χώρας.  Κι εκεί, στις «Εκκλησίες των Δήμων», θα γιγαντωθεί το ΚΙΝΗΜΑ των πολιτών που θα δώσει το πολιτικό στίγμα του ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, και θα αναδείξει τον Ηγέτη και την Πολιτική του Ηγεσία που θα επιχειρήσει όχι στη ΘΕΩΡΙΑ, αλλά στην ΠΡΑΞΗ, με ΟΡΑΜΑ, αλλά και ΣΧΕΔΙΟ να οδηγήσει τη Χώρα απ’ την πολύπλευρη Κρίση στη βιώσιμη ΑΝΑΠΤΥΞΗ, από την αναξιοπιστία, στην ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, από την αποσύνθεση, στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!