Δημοκρατική συμπαράταξη για ομαλότητα

Παύλος Αθανασόπουλος 10 Σεπ 2015

Οι μήνες που ζήσαμε μετά τον Ιανουάριο είναι οι πιο εφιαλτικοί της μεταπολιτευτικής μας Ιστορίας.Η χωρά πέρασε ξυστά από την ασύντακτη χρεοκοπία, την αποκοπή της από την Ευρώπη, την διεθνή απομόνωση, την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών και ελευθεριών.

Μπήκε σε ένα τρίτο σκληρό μνημόνιο, που δεν ήταν αναπόφευκτο, αλλά ήταν αποτέλεσμα της τραγικής διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης Τσίπρα, Καμμένου, Βαρουφάκη.Ένας απίθανος θίασος ασχέτων έδινε καθημερινά ρεσιτάλ γελοιότητας.

Έγινε απόπειρα καταστροφής της παιδείας με ένα μπαλτά να επικρέμαται επάνω της.Οι μεταναστευτικές ροές αφέθηκαν χωρίς καμία οργάνωση με τραγικά αποτελέσματα για τους κατοίκους των νησιών, της Αθήνας και της Βορείας Ελλάδας, αλλά και για τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάρυναν την χώρα με την καταστροφική διαπραγμάτευση και την κλοπή των ΑΦΜ του νάρκισσου Βαρουφάκη, την γελιοποίηση του κοινοβουλίου από την Κωνσταντοπούλου και τα απίστευτα ντου στο νομισματοκοπείο και τα παιδιαρίσματα με την Ρωσία του Λαφαζάνη.

Σε αυτές τις εκλογές η χώρα έχει την δυνατότητα να επιστρέψει στην κανονικότητα.Απαραίτητος ορός είναι η ενίσχυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

Γιατί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ μπορεί να λειτουργήσει σαν καταλύτης για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας όλων των δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται φιλοευρωπαϊκές. Της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, του Ποταμιού.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που χάραξε την μονή εφικτή εθνική στρατηγική για να μείνει η χώρα όρθια.Και έδωσε την μάχη για πολύ καιρό μόνο, πλεούμενο, συκοφαντούμε, λοιδορούμενο. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάσθηκαν να προσχωρήσουν σε αυτή την στρατηγική.

Μπορεί λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ισχυροποιούμενα να διαμορφώσουν εκείνη την ευρύτατη συντριπτική πλειοψηφία που θα υπηρετήσει τώρα αυτή την στρατηγική.

Για να εφαρμοσθεί η συμφωνία με τους εταίρους, να υπάρξει ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να βγει σταδιακά η χώρα από το μνημόνιο, να αποκατασταθούν οι κοινωνικές αδικίες.

Για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ πρέπει να είναι τρίτο κόμμα.Για να σταματήσει η ντροπή να έχει η χώρα μας τρίτη πολιτική δύναμη τους ναζιστές.

Αλλά η υπερψήφιση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ επιβάλλεται και για ένα ακόμη λόγο.Γιατί είναι το πρόπλασμα της σύγκλισης και ενότητας του μεσαίου χώρου, των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, του πολιτικού κέντρου και την δημοκρατικής αριστερά.Δυστυχώς ο ηγεμονισμός και ο προσωπομετρικός χαρακτήρας του Ποταμιού δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της σύγκλισης.

Όμως η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ συσπειρώνει το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ, τις Κινήσεις Πολίτων για την Σοσιαλδημοκρατία και το μέγα πλήθος των ανένταχτων προσώπων του χώρου.

Ισχυροποιούμενη λοιπόν η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ μπορεί να επιβάλει την ενότητα του μεσαίου χώρου. Και η χώρα έχει ανάγκη όσο τίποτα άλλο από τον τρίτο πόλο, τον σοσιαλδημοκρατικό και κεντρώο χώρο που θα οδηγήσει στην υπέρβαση του τεχνητού δικομματισμού.

Όσο για τον μύθο του παλιού και νέου, που καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι πρόκειται για μια τεράστια απατή.Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΤΑΤΑΞΗ έχει μέσα της την ανανέωση και ταυτόχρονα την πείρα που έκανε το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την κρίσιμη στιγμή την ευθύνη να κρατήσει την χώρα όρθια.