Είμαι μια περήφανη Ελληνίδα !

Βασιλική Σουλαδάκη 05 Νοε 2013

Ω! Πόσο περήφανη νιώθω!

Είναι καιρός τώρα που το νιώθω, αλλά δεν ήθελα ούτε εγώ η ίδια να το πιστέψω

Γιατί είμαι περήφανη ; Διότι ! Θα σας το εξηγήσω!! Έχω διαβάσει ελάχιστα ή και καθόλου Ιστορία ,αλλά αισθάνομαι δέος για τους προγόνους μου.

Κάπου έχω ακούσει για έναν Σωκράτη, για έναν Πλάτωνα και έναν Αριστοτέλη , άσε που η Ακρόπολη στέκει ακόμη εκεί, αγέρωχη, ανα τους αιώνες ώστε να τη θαυμάζει όλη η οικουμένη. Κάποιοι συμμαθητές μου την είχαν επισκεφθεί σε σχολικές εκδρομές και μου είπαν ότι ήταν πολύ ωραία.

Εγώ δεν εχω παει ποτέ , αλλά όπως τη βλέπω στις φωτογραφίες και μερικές φορές από τις ταράτσες των διάφορων μπαρ που πίνω το ποτό μου καταλαβαίνω γιατί ολοι οι λαοί του κόσμου μας ζηλεύουν και θέλουν να μας κάνουν κακό. Να μας εξαφανίσουν και να μας καταντήσουν σαν τα μούτρα τους .

Τι να λέμε τώρα , όταν εμείς κάναμε πολιτισμό αυτοί οι βάρβαροι τρώγανε βελανίδια.

Είμαι μια περήφανη Ελληνίδα γιατί τις προάλλες που με πήραν τηλέφωνο από μια εταιρεία δημοσκοπήσεων τους τα είπα από την καλή και από την ανάποδη .

Απάντησα και για τους ψεκασμούς θετικά , ε γιατί ,διάολε μόνο ενας ηλίθιος δεν είναι ικανός να καταλάβει ότι μας ψεκάζουν για να μη βγαίνουμε στους δρόμους , για να μην κάνουμε αντίσταση ενάντια στους εντολοδόχους των ναζί που κυβερνάνε τη χώρα μας και θέλουν να μας ξεπουλήσουν στους ξένους τοκογλύφους .

Καλά τα λέει ο Πάνος, γι? αυτό το σύστημα δεν τον πάει και τον πολεμάει , γι αυτό έβγαλαν και τη βρωμιά όλα τα καθεστωτικά μέσα μαζικής αποβλάκωσης και χειραγώγησης ότι το κτίριο που στεγάζεται το κόμμα του ανήκει στον πατέρα του, και παρ? ολ? αυτά πληρώνει ενοίκιο από τα χρήματα που παίρνει από την κρατική χρηματοδότηση .

Αλλά εγω δεν μασάω.

Η αλήθεια είναι, βέβαια ότι από τον Πάνο μου αρέσει πιο πολύ ο Αλέξης, κι αυτό γιατί ,εκτός από περήφανη Ελληνίδα , τελευταία έγινα και επαναστάτρια και προοδευτικιά, αριστερή. Κάπου πήρε τα’αυτί μου για έναν Μαρξ και για την επανάσταση του προλεταριάτου, και πολύ με εντυπωσίασε αυτή η ιστορία .

Ακόμη εχω ακούσει ότι ο Αλέξης είναι μεγάλη μορφή και πως σύντομα ολόκληρος ο πλανήτης θα μιλάει γι αυτόν.Και το βρισκω απολύτως λογικό. Μυαλό, όχι αστεία, το 4 το κανε 24, τους τρεις κι ο κούκος, τους έκανε δεκατρείς κι ο κούκος !

«Αρχηγός», ένωσε τόσες συνιστώσες ντε, που το πάτε εσείς αυτό; Δέκα και… πράμα πολύ….

Ξέρετε εσείς, τι είναι να βάλεις να συνεννοηθούν όλες οι φυλές του …Ισραήλ; Δεν ξέρετε ε; Αμ ξέρει αυτός, αλλιώς, αρχηγοί θα είμασταν όλοι!

Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος ούλος!

Τώρα, εκτός του ότι θα γίνει αρχηγός δικός μας, θα γίνει και «αρχηγός της Ευρώπης» ,λέει, γιατί δεν τα κάνουν καλά λέει και θα γίνει αυτός αρχηγός , για να τους δείξει …πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, λέει! το λέει!!Ξέρω εγώ που σας λέω!

Δια του λόγου το αληθές, θα πάρει των ομματιών του και θα πάει στο Τέξας , για να απαντήσει «ως ειδικός»!, Ω ναι!

Θα απαντήσει λέει, αν σώζεται η Ευρώπη!

Γιατί δεν είναι και σίγουρο… παίζεται…

Μετά, θα μας πει για την χώρα!Σώζεται ή δεν σώζεται; ναι βρε, σώζεται για!!!

Ναι γιαβρούμ, σώζεται… θα πάρει και τους υπόλοιπους συντρόφους και θα πάνε έξω απ την Βουλή και θα σκίσουν τα κακά τα μνημόνια!! Να μπαμ και κάτω, τέλος!!Κι όμως ηταν τόοοοσο εύκολο, αλλά μόνο ένα τέτοιο μυαλό ήταν ικανό να το σκεφτεί!

Μετά λέει, θα κάνει ένα νόμο δικό του που θα χει ένα άρθρο – για την περίσταση- και θα τα κάνει όλα όπως πριν!

Χλίδα μιλάμε… Να τα τα λεφτά, να τα τα μισθά, να τες οι συντάξεις, να και τα παστέλια , να και τα ξερολούκουμα!

Καλέ , τα γράφω και νιώθω μια ευφορία… άλλο πράγμα. Για σκέψου να τα βλέπεις, να τα νιώθεις, να γίνονται….

Γιατί να στεναχωριέμαι λοιπόν…

Είμαι μια περήφανη Ελληνίδα! Nα γίνεται και σεις, σας το λέω εγώ που το ?χω ψάξει…