Είναι αδιανόητο να συνεχίζονται τα παίγνια με την δημοκρατία και την πορεία της χώρας

Ζαχαρίας Ζούπης 10 Μαρ 2021

Oι εικόνες ξυλοδαρμού του νέου ανθρώπου στην Νέα Σμύρνη προκάλεσαν  οργή, αποτροπιασμό και θλίψη. Είναι εκδήλωση ωμής βίας που δεν γίνεται ανεκτή, ανεξαρτήτως του τι συνέβη, του τι προηγήθηκε. Το περιστατικό το καταδίκασαν όλοι μα όλοι και ας μην εμφανίζονται κάποιοι ως πιο ευαίσθητοι από άλλους.  Ελπίζω οι θερμόαιμοι ένστολοι που τον σάπισαν στο ξύλο εκθέτοντας την Αστυνομία, να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ως την ολοκλήρωση της έρευνας . Δεν έχουμε ανάγκη να συνεχίσουν να μας...προστατεύουν με τον ίδιο ζήλο.  Το ίδιο δεν έχουμε ανάγκη από υπερασπιστές της Δημοκρατίας από μάλλον ακατάλληλους προς αυτό το καθήκον.Τελεία.

 

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης και του εσωτερικού ελέγχου της Αστυνομίας για να κατανοήσουμε τα γεγονότα στο σύνολό τους. Λείπουν πολλά μα πολλά κομμάτια του παζλ ..... Σε κάποιους δεν λείπουν, γιατί πολύ απλά δεν τους απασχολεί και ιδιαίτερα η αλήθεια. Προσωπικά δεν πιστεύω στα λαϊκά δικαστήρια, ούτε στα Δικαστήρια των social media. Για αυτό και θέλω  όλα τα στοιχεία. Για να είμαι ειλικρινής π.χ δεν πιστεύω ότι κάποιοι αστυνομικοί ξυπνάνε κάθε μέρα και λένε" δεν πάμε σ΄αυτή την πλατεία να δείρουμε". Δεν πιστεύω ότι έχουμε εν τω συνόλω μια Αστυνομία εθισμένη στην βία στην χώρα μας. Και αν κάποιοι αρέσκονται σε ρόλο τραμπούκων ας απομακρυνθούν από το Σώμα.

 

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι το περιστατικό της Ν.Σμύρνης απλά χρησιμοποιείται για να στηριχθούν κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ οι ανιστόρητοι και επικίνδυνοι ισχυρισμοί ότι στην Ελλάδα « κινδυνεύει η Δημοκρατία» ( Δ. Τζανακόπουλος) , « ότι βιώνουμε ένα κρεσέντο βίας» ( Α. Τσίπρας) , « ότι ζούμε στο Άουσβιτς » ( Ε. Ακρίτα), ότι « ξαναέχουμε φακέλους πολιτικών φρονημάτων» ( Ν.Ηλιόπουλος). Την ώρα που ακόμα και η υπεράσπιση του Δ. Κουφοντίνα έχει κάνει στροφή προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη, εμφανίζεται με χυδαίο τρόπο  ότι κάποιοι θέλουν να εκδικηθούν και γι αυτό αφήνουν τον δολοφόνο να πεθάνει ( Δ.Τζανακόπουλος) , υιοθετώντας τα χειρότερα επιχειρήματα Κούρτοβικ και θαυμαστών του εκτελεστή.  Την ίδια στιγμή, όλα αυτά και άλλα λαλίστατα στελέχη του δεν είχαν να πουν τίποτα για τις πάνω από 300 επιθέσεις σε Αστυνομικά τμήματα, γραφεία Βουλευτών , ΑΤΜ, κατοικίες και άλλους χώρους .Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ντελίριο σύγχυσης  και συμμαχώντας πια ανοικτά με μπαχαλάκηδες, διαδηλωτές υπέρ του Κουφοντίνα και Ρουβίκωνες προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Δημοκρατία, να τροφοδοτήσουν ένα κύμα αμφισβητησης της Κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα καλώντας σε συνεχείς, καθημερινές συγκεντρώσεις υπονομεύει τα μέτρα κατά της πανδημίας και επομένως την υγεία των πολιτών και την Οικονομία. Δρα καταστρεπτικά γιατί έτσι έχει μάθει. Δείχνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει ...

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να προβληματίζεται από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τα οποία δείχνουν διαφορά Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ 14% -18%,  διαφορά στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός 20%-30% , εκτίμηση έργου του Πρωθυπουργού 55%-60% , προσπαθεί να « ρεφάρει» επιστρέφοντας στο 2011-2012. Προκαλεί γέλιο όταν περιγράφει κατάρρευση της Κυβέρνησης. Πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει ξανά πλατείες νέων εξεγερμένων ξεχνώντας ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κωμωδία ή ως φάρσα. Πιάνεται από τα μαλλιά του μια ποντάροντας στην υπόθεση Λιγνάδη, μια παίζοντας με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, την άλλη πιάνοντας το περιστατικό της Ν. Σμύρνης. Βουλευτές του παριστάνουν την περιφρούρηση σε καταλήψεις Α.Ε.Ι πανηγυρίζοντας για την κατάλυση του Νόμου. Φαίνεται ότι αυτά μπορεί, αυτά κάνει, προσπαθώντας να συσπειρώσει έστω  τους ψηφοφόρους του που κατά 10%-15% οδεύουν προς την Ν.Δ , ενώ το 40%-50% των ψηφοφόρων του δεν συμφωνεί με την αντιπολιτευτική πολιτική που ακολουθεί και αμφισβητεί πια και τον Α. Τσίπρα και τις ηγετικές δυνατότητές του. Ούτε αυτό όμως κατορθώνει, πολύ περισσότερο δε απομακρύνεται κι άλλο από ένα μεσαίο χώρο που τον βλέπει σαν παρελθόν και επικίνδυνο πολιτικό φαινόμενο πια.

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να προχωράει ήσυχη και σίγουρη. Πρώτον γιατί έχει κάνει σειρά επικοινωνιακών λαθών που σε περίπτωση ύπαρξης σοβαρής αντιπολίτευσης, δεν θα την έβγαζε με γρατζουνιές. Δεύτερο, γιατί ποτέ δεν μπορείς να υποτιμάς τον λαϊκισμό ακόμα και αν έχει δεχτεί αλλεπάλληλες ήττες. Τρίτο, γιατί δεν μπορεί να σπαταλάς έστω και λίγο πολιτικό κεφάλαιο όταν μπροστά σου έχεις μια δύσκολη πορεία λόγω κορονοϊού και κόπωσης της κοινωνίας , αλλά και της οικονομικής κρίσης.

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα άλλα κόμματα και ειδικά το ΚΙΝΑΛ που έχει πληρώσει ακριβά το λαϊκισμό και τις πλατείες , την ενοχοποίηση των στελεχών του, τους τραμπουκισμούς, δεν πρέπει να καθαρίσουν την γραμμή τους. Είναι αδιανόητο να τηρούν στάση ίσων αποστάσεων ή και σε κάποιες περιπτώσεις να δίνουν την εικόνα αγχώδους παρακολούθησης ανακοινώσεων του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ χαρακτηριστικό ήταν το πόσο ακριβά θα πλήρωνε την αρχική δήλωση του Υπεύθυνου Τύπου του ΚΙΝΑΛ για την απεργία πείνας Κουφοντίνας, αν δεν αναλάμβαναν άλλα στελέχη να σώσουν την τιμή του ΚΙΝΑΛ ως υπεύθυνου δημοκρατικού κόμματος που πιστεύει στην Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και όχι στα επιχειρήματα Κούρτοβικ και ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η χώρα περνάει μια πολύ δύσκολη φάση. Τα κόμματα θα πρέπει να διαλέξουν τι θέλουν: Μια ευρεία εθνική συμμαχία για να την ξεπεράσει ή την τακτική της τυφλής και χωρίς σοβαρά επιχειρήματα μετωπικών και αναποτελεσματικών μέχρι σήμερα επιθέσεων κατά της Κυβέρνησης . Ο καθένας ας σκεφτεί τις ευθύνες του και ας σκεφτούν ειδικά στην αντιπολίτευση τι κίνδυνο διατρέχουν αν η Κυβέρνηση κατορθώσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία την διπλή κρίση. Ίσως γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πανικό που θα τον πληρώσει ακριβά ...

 

Υ.Γ: Την ώρα που ολοκλήρωνα την συγγραφή αυτού του άρθρου σοκαρίστηκα με την ανακοίνωση για 3.215 νέα κρούσματα. Μια ερώτηση: Θα συνεχίσουν άλλα κόμματα να καλούν σε ανοιχτές συγκεντρώσεις και άλλα να σιωπούν; Ας πάρουν μια καθαρή θέση. Αν δεν το κάνουν θα φανεί η υποκρισία τους  ότι ενδιαφέρονται τάχα πραγματικά για την υγεία και την ζωή των πολιτών.