Έκαστος εφ? ω ετάχθη

Γεώργιος Σ. Λαζαρίδης 02 Δεκ 2014

Ο καθένας πρέπει να (εξ)υπηρετεί αυτό το οποίο έχει αναλάβει. Έτσι λοιπόν και ο κος Άδωνις Γεωργιάδης θα έπρεπε να αρκείται στα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. κι όχι να αναλαμβάνει το ρόλο του συκοφάντη του ΠΑΣΟΚ εν είδη Γκέμπελς. Διότι τι είπε ο κος Γεωργιάδης; Είπε πως οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης καθυστερούν εξαιτίας αντιρρήσεων που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ και άφησε να εννοηθεί πως το ΠΑΣΟΚ υπονομεύει την κυβέρνηση και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το μνημόνιο.
Ο κος Γεωργιάδης, όπως και πολλοί άλλοι μέσα στη Ν.Δ., αρνούνται συμπλεγματικά να παραδεχτούν ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόζει την πολιτική που χάραξε το ΠΑΣΟΚ το 2010. Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη να κρατήσει τη χώρα όρθια έχοντας απέναντί του όλη την αντιπολίτευση και τη Ν.Δ. που τότε έφερνε στη βουλή το ένα Ζάππειο πίσω από τ’ άλλο αμφισβητώντας την τότε κυβέρνηση και πιέζοντας τους πολίτες να αντισταθούν στην κυβερνητική πολιτική, όπως ακριβώς πράττει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο φαιοκόκκινο μέτωπο του «αντιμνημονίου» είχε ενταχθεί η Ν.Δ..
Ο κος Γεωργιάδης ξεχνάει πολλά γεγονότα (ή παραβλέπει… όπως προτιμάτε ). Υμνεί τον πρόεδρό του Αντ. Σαμαρά και λασπολογεί ποικιλοτρόπως εις βάρος του ΠΑΣΟΚ παραβλέποντας πως το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε 26 δις πρωτογενές έλλειμα από τον εγκληματία Καραμανλή και παρέδωσε στον Ζαπεικό-αντιμνημονιακό Σαμαρά, που τότε έβριζε ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., περίπου 5 δις. Θυμάται ο κος Γεωργιάδης τι στάση κράτησε ο Σαμαράς μέχρι την συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου την οποία υπονόμευσε με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός με οποιοδήποτε κόστος; Θυμάται ο κος Γεωργιάδης πως η Ν.Δ. του Σαμαρά πριν τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου ως αντιπολίτευσή προωθούσε μόνο πόλωση, ακροδεξιό φανατισμό, λαϊκισμό και δημαγωγία; Καμία πρόταση, καμία λύση για τα προβλήματα του τόπου παρά μόνον Ζάππεια. Ακόμη και την ύστατη στιγμή δεν μπόρεσε να εγκαταλείψει τον τυχοδιωκτισμό του. Μην μπερδεύεστε. Το μνημόνιο (που έφερε το ΠΑΣΟΚ), οι συγκυρίες και οι πιέσεις από το εξωτερικό είναι αυτές που εμποδίζουν τον Σαμαρά και την Ν.Δ. να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Κι έρχεται σήμερα ο κος Γεωργιάδης να μας πει πως το ΠΑΣΟΚ, που συνειδητά δεν εφάρμοσε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για να μείνει η χώρα όρθια και να μπορεί κάποια στιγμή να ζει με τις δυνάμεις της κι όχι με δανεικά, το ΠΑΣΟΚ που πήρε ένα βάρος που δεν του αναλογούσε και δεν ευθυνόταν πλήρως γι’ αυτό, το ΠΑΣΟΚ που απέταξε τον λαϊκισμό κι έκανε πραγματική πολιτική έχοντας απέναντί του όλη την φαιοκόκκινη αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ που επωμίσθηκε ένα πολιτικό κόστος που δεν το άξιζε αλλά και δεν το τρόμαξε, το ΠΑΣΟΚ που άνοιξε κι επιχείρησε να λύσει ταυτόχρονα όλα τα προβλήματα του τόπου όταν κάποιοι άλλοι δυσφήμιζαν τη χώρα στο εξωτερικό εμποδίζει την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της;;;;
Η αλήθεια είναι πως το ΠΑΣΟΚ ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει τροπολογίες και να αλλάξει κάποια νομοσχέδια ώστε να είναι πιο κοινωνικά, πιο αποτελεσματικά και πιο φιλικά προς τον πολίτη. Το ΠΑΣΟΚ ως το θετικό πρόσημο της κυβέρνησης είναι αυτό που πιέζει για επί της ουσίας αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης έχοντας ως γνώμονα τον πολίτη και την κοινωνία και όχι μόνο τους αριθμούς όπως ο κος Γεωργιάδης που προσπαθεί να κάνει υποδείξεις για την εφαρμογή του μνημονίου σαν να έχει ορισθεί εκπρόσωπος της Τρόικας στο κοινοβούλιο, στα κανάλια και αλλού.
Έχει αναρωτηθεί ποτέ του ο κος Γεωργιάδης τι θα γινόταν αν το 2010 κυβερνούσε η Ν.Δ. του Σαμαρά; Θεωρεί πως θα είχαμε το μνημόνιο που τόσο λατρεύει; Θεωρεί πως η χώρα θα είχε γνωρίσει όλες αυτές τις επιτυχίες που πέτυχαν οι τελευταίες τρεις κυβερνήσεις; Σκέφτηκε τι θα γινόταν αν το 2010 εφαρμόζαμε κάποιο από τα Ζάππεια;
Το θλιβερό με τον κο Γεωργίαδη, μεταξύ άλλων, είναι πως συνεχίζει να έχει ακριβώς την ίδια νοοτροπία με αυτή που είχε και ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.. Μια νοοτροπία σταλινοχιτλερικού προτύπου. Τυφλή υποταγή στον αρχηγό, αήθης επίθεση στον αντίπαλο και φυσικά εκμηδενισμός της προσφοράς οποιουδήποτε άλλου πλην του κόμματός του.
Εν πάση περιπτώσει, καλά θα κάνει ο κος Γεργιάδης αφενός να μιλάει με μεγαλύτερο σεβασμό για το ΠΑΣΟΚ και αφετέρου να θυμάται πως δεν είναι ο αρμόδιος για την διαπραγμάτευση με την τρόικα ούτε ο υπεύθυνος ελέγχου τήρησης του προγράμματος αλλά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ..