Ένα πράγμα είναι, μην γελιέστε…

Νίκος Διακουλάκης Αλέκος Κρητικός 25 Σεπ 2018

Ο «Φιλελεύθερος» δέχεται συντονισμένη επίθεση από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα και από τον ακροδεξιό (κατά Γιούνκερ) συνέταιρό τους Πάνο Καμμένο. Αφού απέτυχε την τρομοκράτησή μας ο Πάνος Καμμένος, αναλαμβάνουν πλέον δράση τα «σκληρά παιδιά» του Μαξίμου. Με non paper εξαπολύουν χυδαία επίθεση σε βάρος της εφημερίδας, την ώρα που στην Ευρώπη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τις φυλακίσεις δημοσιογράφων στην Ελλάδα.

Χτεσινό… non paper του ιερατείου των fake news σημειώνει: «Η αναπαραγωγή της συκοφαντικής αθλιότητας του «Φιλελεύθερου» από τον κ. Μητσοτάκη, απλώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά, την αθεράπευτη ροπή του προς τον λαϊκισμό. Τη στιγμή που η χώρα πληρώνει από το υστέρημά της, για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση της Ευρώπης μετά τον πόλεμο, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τη λάσπη, αντί να προσφύγει στον εισαγγελέα, αν πιστεύει και στο ελάχιστο όσα ως αρχισυντάκτης μιας τοξικής εφημερίδας «αποκαλύπτει». Στην συνέχεια οι συνέταιροι του ακροδεξιού Καμμένου ρίχνουν έναν δεκάρικο περί… ακροδεξιάς και Νέας Δημοκρατίας και φτάνουν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ηθικός αυτουργός της επίθεσης σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ! Τα έχουν χάσει εντελώς!

Προφανώς οι άνθρωποι δεν έχουν διαβάσει τι τους έγραψε ο Γκι Φερχόφσταντ. Αν δεν το είδαν το tweet του ηγέτη των Φιλελευθέρων στην Ευρώπη να το επαναλάβουμε: «Αντί η κυβέρνηση να φυλακίζει τους δημοσιογράφους που την αμφισβητούν, καλύτερα να εξηγήσει που πήγαν τα χρήματα της Κομισιόν»! Καλό είναι να μάθουν πως προφέρεται το όνομα του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, διότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ασχοληθούν πολλές φορές μαζί του. Ή καλύτερα, η έρευνα για το μεταναστευτικό μόλις ξεκίνησε!

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος θα μείνει όρθια απέναντι σε ένα καθεστώς που όμοιό του δεν γνώρισε η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Οι ρυπογόνες δραστηριότητες της παρέας που μας κυβερνά απειλούν να καταστήσουν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε εμείς και τα παιδιά μας μη βιώσιμο. Πολύ απλά, δεν θα τους αφήσουμε. Η δική μας δουλειά είναι να αναδεικνύουμε συνεχώς τα θέματα εκείνα που χρήζουν έρευνας. Η δική τους δουλειά είναι να δίνουν πειστικές απαντήσεις. Αντί γι αυτό έχουν επιλέξει να φυλακίζουν τους ενοχλητικούς δημοσιογράφους. Κι όταν αυτό δεν «πιάνει» επιλέγουν την οδό της συκοφαντίας.

Το γεγονός ότι στις πρακτικές τους αντιδρά όλη η Ευρώπη, ότι η σύλληψη των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου σχολιάστηκε από την Κομισιόν, αλλά και από Ευρωπαίους ηγέτες όπως ο κ. Βέμπερ και ο κ. Φερχόφσταντ, δεν τους πτοεί. Το αντίθετο, τα βάζουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και διατηρεί πολιτικούς δεσμούς με αυτούς τους δύο σημαντικούς Ευρωπαίους πολιτικούς και τον κατηγορούν ως… ακροδεξιό. Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε κανονικά να απαντήσει σε ένα άλλο ερώτημα: Αν στην Ελλάδα κυριαρχούσαν πολιτικοί τύπου Όρμπαν, τι πιο άσχημο θα έκαναν στην Μόρια απ’ ότι έχει «καταφέρει» η δική του κυβέρνηση;

Στοχοποιούν τους δημοσιογράφους του Φιλελεύθερου. Όπως καταλαβαίνουν, είναι πλέον απολύτως υπεύθυνοι για την υγεία μας. Από τυχόν επιθέσεις… συλλογικοτήτων και άλλες… ακτιβιστικές ενέργειες. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνω καλά, ότι επιχειρούν να συνδέσουν τον φιλελεύθερο χώρο με την Ακροδεξιά. Εμείς, πάντως, κύριε Καρτερέ, δεν έχουμε σχέση με Καμμένους. Αυτό είναι δικό σας προτέρημα. Και να θυμάστε! Δεν είμαστε μόνοι. Αντίθετα, εσείς με την πρακτική σας κινδυνεύετε να απομονωθείτε πολιτικά στην Ευρώπη. Όπως συνέβη και με τον Όρμπαν.

liberal.gr