Ενότητα – Ανασύνταξη – Δημιουργία νέου κόμματος τώρα!

Σάββας Σερασίδης 31 Οκτ 2016

Το επισημαίνουν δεκάδες αρθρογράφοι – πολιτικά στελέχη του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ, ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ πολιτικού  χώρου. Το ζητούν οι περισσότεροι από εκείνους που αποστασιοποιήθηκαν – απομακρύνθηκαν  από τα κόμματα και την ενεργό πολιτική δράση. Το εύχονται ΟΛΟΙ οι φίλοι των ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΡΩΝ, ΣΟΣΙΑΛ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ Κομμάτων και Κινήσεων. ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ! Να σταματήσουν οι ενδοσκοπήσεις, οι θεωρητικές αναζητήσεις, οι υστερόβουλες προσεγγίσεις και η παραγωγή προσωπικών κομμάτων που αυτοαναγορεύονται εγγυητές της … ΕΝΟΤΗΤΑΣ της «Δημοκρατικής Παράταξης»! Είναι καιρός, πλέον,

  • για ΕΝΟΤΗΤΑ των Κεντρώων, Αριστερών, Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών,  Οικολογικών Κομμάτων και Κινήσεων,
  • για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ του Κόμματος που θα βάλει ΤΕΛΟΣ στην αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, στην αναξιοκρατία, στο λαϊκισμό και στη διαπλοκή!

Όμως  οι αρχηγοί της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», του «Ποταμιού», των Κεντρώων κομμάτων και πολιτικών Κινήσεων, «περί … αρχηγίας τυρβάζουν»! Δε θέλησαν, δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ του ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ πολιτικού χώρου. Όλοι οι … «πρωτοκλασάτοι» θέλουν να είναι «πρώτοι στο χωριό, παρά δεύτεροι στην πόλη»

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ! Κάποιος από τα αγνά – έντιμα – ικανά στελέχη  του πολιτικού μας χώρου, ας πάρει την Πρωτοβουλία για ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ! Και δηλώνοντας πως δε νοιάζεται για την αρχηγία, να έρθει, άμεσα, σε επαφή με 20 – 30 Πολιτικά – Κοινωνικά στελέχη εγνωσμένης Εντιμότητας, Κύρους και Αγωνιστικότητας, που προτάσσουν το Συλλογικό έναντι του Ατομικού. Και με τη Διακήρυξη ΑΡΧΩΝ και ΘΕΣΕΩΝ για το Νέο Κόμμα, να σχεδιάσουν Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε Δήμο της Χώρας, με στόχο την ενεργοποίηση των πολιτών στην ανάπτυξη ενός ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΪΚΟΥ – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που θα δημιουργήσει το ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ – ΚΙΝΗΜΑ Ελπίδας για έξοδο από την πολύπλευρη Κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Το ΚΟΜΜΑ – ΚΙΝΗΜΑ που θα εμπνεύσει τα έντιμα πολιτικά – κοινωνικά στελέχη, θα δώσει στους πολίτες Ελπίδα, θα τους ενεργοποιήσει και θα τους κάνει ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΣ στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και ΣΥΝΙΔΡΥΤΕΣ του νέου Κόμματος, που θα έχει ως έμβλημα την ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ της Πολιτικής και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Ελληνικού κράτους.

Κι εκεί, στις «Εκκλησίες των Δήμων», θα γιγαντωθεί το ΚΙΝΗΜΑ των πολιτών που θα δώσει το πολιτικό στίγμα του ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, και θα αναδείξει τον Ηγέτη και την Πολιτική του Ηγεσία που θα επιχειρήσει όχι στη ΘΕΩΡΙΑ, αλλά στην ΠΡΑΞΗ, με ΟΡΑΜΑ, αλλά και ΣΧΕΔΙΟ να οδηγήσει τη Χώρα απ’ την πολύπλευρη Κρίση στη βιώσιμη ΑΝΑΠΤΥΞΗ, από την αναξιοπιστία, στην ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, από την αποσύνθεση, στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!