Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Μέτωπο

Παύλος Αθανασόπουλος 19 Ιουν 2015

Η 25η Ιανουαρίου 2015 θα καταγραφεί στις μαύρες ημερομηνίες της νεοελληνικής Ιστορίας. Η εκτρωματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται μοιραία.

Αυτό το συγκρότημα λαϊκιστών, κομμουνιστών και φασιστών οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Πλέον είμαστε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

Χρεοκοπία που θα φέρει και την έξοδο μας από την ευρωζώνη αλλώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν σε αγοραστική αξία το 60% του εισοδήματος τους, το τραπεζικό σύστημα να καταρρεύσει, η χώρα να γυρίσει στις πληθωριστικές καταστάσεις της μετακατοχικής περιόδου και η οικονομία να διαλυθεί πλήρως.

Αλλά δεν είναι μόνο οι οικονομικές συνέπειες.

Θα βρεθούμε στην απόλυτη απομόνωση με τεράστιους κινδύνους για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Πολιτισμικά θα γυρίσουμε στην τριτοκοσμική μιζέρια, οπισθοδρομικότητα και υπανάπτυξη. Και οι καταστάσεις που θα διαμορφωθούν θα θέσουν σε κίνδυνο την Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αλλά και συμφωνία να επιτευχθεί την τελευταία στιγμή τα πράγματα είναι τραγικά. Αυτή η αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση έχει φέρει την πραγματική οικονομία στην πλήρη διάλυση όπως φαίνεται και από την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η συμφωνία έτσι  θα είναι ένα δυσβάστακτο μνημόνιο 3 πολύ πιο σκληρό από όσα γνωρίσαμε. Και αμφιβάλω αν αυτός ο παρδαλός θίασος ποικίλων μπορεί να εφαρμόσει την όποια συμφωνία.

Μετά την τραγική επιλογή του ελληνικού λαού η ανόρθωση της οικονομίας, η επιστροφή σε συνθήκες κανονικής χώρας και η έξοδος στις αγορές παραπέμπονται σε μακρινές καλένδες.

Ταυτόχρονα η παιδεία διαλύεται, η εξωτερική πολιτική είναι επικίνδυνα τραγελαφική και η υπονόμευση των θεσμών συστηματική.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η κορυφή του παγόβουνου ενός υφέρποντα φασισμού και σταλινισμού.

Αυτή η κυβέρνηση είναι δημόσιος κίνδυνος.

Πρέπει να οργανωθεί μια λαϊκή βούληση που θα επιβάλει μια άλλη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από την παρούσα Βουλή μέσα από εθνική συνεννόηση.

Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ορθωθεί ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο δέος απέναντι στο τέρας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Και αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό δημοκρατικό μέτωπο  όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη και την Δημοκρατία.

Οι ώρες είναι ώρες εκτάκτου ανάγκης. Οι πιο επικίνδυνες και δύσκολες στιγμές μετά την μεταπολίτευση.

Δεν είναι ώρα για κομματικούς πατριωτισμούς και προσωπικές στρατηγικές. Είναι ώρα ενότητας.

Η συγκέντρωση Μένουμε Ευρώπη στο Σύνταγμα ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα. Πρέπει να βγάλουμε τον σκεπτόμενο λαό στους δρόμους.

Ταυτόχρονα η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κεντρώα πολιτική δύναμη. Με αυτή την έννοια το ιδρυτικό συνέδριο ενός νέου σύγχρονου κόμματος της Σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού κέντρου είναι ένας επείγον στόχος.

Αποκτά έτσι ιδιαίτερη σημασία η ανοιχτή συζήτηση που οργανώνουμε όσοι από τον Σοσιαλδημοκρατικό και Μεταρρυθμιστικό χώρο συνεργασθήκαμε με το ΠΑΣΟΚ στην ΕΛΙΑ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Στόχος η προώθηση του Ιδρυτικού Συνεδρίου και η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Την Τρίτη 23 Ιουνίου 19.30 στον χώρο του συλλόγου υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού, Διόσκουρων 1Β στην Πλάκα.