Γατόπαρδος

Παντελης Αβραμίδης 11 Ιουλ 2017

Αν θέλουμε να μείνουν όλα όπως είναι, τότε πρέπει όλα να αλλάξουν, έλεγε ο νεαρός αριστοκράτης Τανκρέντι στον θείο του στη Σικελία στο διάσημο έργο του Τζουζέπε Τομάζι. Σε μία εποχή που έδυε η παλιά αριστοκρατία, ο νεαρός “Γατόπαρδος”, γόνος γνωστής οικογενείας δεν ήθελε να αφήσει εύκολα την εξουσία από τα χέρια του και επιχειρούσε να συμμαχήσει με την ανερχόμενη τάξη πραγμάτων.

Ως νέος Τανκρέντι λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάλυψε το Μητρώο Στελεχών. Μια ωραία καμπάνια για να δείξουν πως όλα τα προηγούμενα χρόνια διακυβέρνησης τους αποτελούν παρελθόν και όλο το πελατειακό κράτος που γεννήθηκε, γιγαντώθηκε και έγινε θεσμός επί των ημερών τους δεν τους βαραίνει πλέον. «Δεν θα προστεθούν στελέχη του κομματικού σωλήνα και όσοι έχουν γράψει χιλιόμετρα σε κομματικές οργανώσεις,» δηλώνει ο, όψιμα μεταρρυθμιστής, πρόεδρος διθυραμβικά, δίχως να τον διαψεύσει κανείς.

Τον διαψεύδουν όμως οι ίδιες οι λίστες των «νέων» προσώπων της επερχόμενης κομματικής στρατιάς. Στα 50 πρώτα ονόματα που προσφάτως ανακοινώθηκαν ξεχωρίζουν τα στελέχη του κόμματος με άλλο μανδύα, το μέλος της ΝΟΔΕ που θα στήριξε τον αρχηγό στις εσωκομματικές, το στέλεχος της προηγούμενης κυβέρνησης, ο καθηγητής του Δ.Σ. του Ινστιτούτου του κόμματος, ο περιφερειάρχης της ΟΝΝΕΔ καθώς και όσοι προκρίθηκαν από τα φυτώρια του κόμματος, τις γαλάζιες δημοτικές και νομαρχιακές παρατάξεις. Και βέβαια οι κρατημένες θέσεις για τους υποψηφίους άλλων κομμάτων, μετά από τις συμφωνίες κορυφής για προσχώρηση τους στη “μεγάλη ευρωπαϊκή παράταξη”. Κερασάκι στην τούρτα οι προσθήκες από τη νεολαία του ψεκασμένου συγκυβερνήτη και του καταρρέοντος ακροδεξιού συγκατοίκου της γαλάζιας πολυκατοικίας.

Τι ενδιαφέρουν όμως την κοινωνία τα παζάρια για μία θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, ώστε να τοποθετηθεί αναλόγως και να προωθηθεί ο επιθυμητός της ηγεσίας σε κάθε περιοχή;

Η κοινωνία χρειάζεται μια πραγματική αλλαγή και όχι μια «νέα αλλαγή». Δεν χρειάζεται πιασάρικα συνθήματα που το μόνο νόημα τους είναι η εναλλαγή του κόκκινου στρατού με τον γαλάζιο. Και στους δύο στρατούς υπάρχουν πάντα και οι αποχρώσεις του πράσινου άλλωστε.

Κουραστήκαμε κύριοι της εξουσίας να σηκώνουμε το βάρος το δικό σας και των φοροφαγάδων σας.

Το υποζύγιο θα σκάσει .

Λυπηθείτε μας!!!

 

ΥΓ. Κάτι άλλαξε βέβαια, τώρα στοιβάζονται όρθιοι πατώντας πάνω στην αξιοπρέπεια τους, οι επιστήμονες της χώρας για να χειροκροτήσουν την ομιλία του προέδρου του κόμματος σε αυτούς, έχοντας την ελπίδα πως θα κριθούν «αξιοκρατικά» για τις δουλίτσες του μέλλοντος μας .