Για το εθνικό μας φρόνημα ρε γαμώτο…

Γιώργος Πιέρρος 22 Αυγ 2014

Σενάρια, αναλύσεις, κάμερες, ανακαλύψεις σε συνδυασμό με την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Αμφίπολη, σήκωσαν περισσότερη μιντιακή σκόνη και από αυτήν που αφαιρέθηκε προκειμένου να εμφανιστεί η δεύτερη σφίγγα. Τι κι αν ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου «ανακαλύπτεται» επί αιώνες; Μόνο στην Αίγυπτο το ανώτατο συμβούλιο αρχαιοτήτων έχει καταγράψει περισσότερες από 140 απόπειρες, ανακάλυψης του θρυλικού μνημείου. Τι κι αν τα στοιχεία όπως αναφέρουν έγκριτοι επιστήμονες, καθιστούν δύσκολο το σενάριο που θέλει τον τάφο να ανήκει στον Μ. Αλέξανδρο; Σημασία έχει να προστεθεί ένα ακόμα επεισόδιο στο εθνικό μας show, ιδιαίτερα προσφιλές στα συντηρητικά αντανακλαστικά του δεξιού ακροατηρίου.

Αν οι έρευνες δεν πάνε «κατ΄ ευχήν», δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας μιας και έρχεται το ραντεβού με την τρόϊκα τον Σεπτέμβριο στην Γαλλία, να ανυψώσει ξανά το εθνικό φρόνημα. Μπορεί οι γκάφες να διαδέχονται η μία την άλλη με αποκορύφωμα τον ΕΝΦΙΑ, αλλά τα καταφέραμε, διώξαμε τους τροϊκανούς από την χώρα και τώρα θα πληρώνουμε έξοδα αποστολών για να τους συναντάμε στο εξωτερικό. Δεν θα διαταράσσεται έτσι η κοινή γνώμη και μια ακόμα υπερπαραγωγή θα έχει ανέβει στα σκαριά.

Λίγο Μ. Αλέξανδρο, λίγο φολκλορ και το καλοκαιράκι περνά, τι θα γίνει από Σεπτέμβρη δεν πειράζει καθόλου για το εθνικό μας φρόνημα γίνονται όλα ρε γαμώτο.