Η Ελλάδα του διχασμού

Γιώργος Ζαΐρης 02 Ιουλ 2015

Eνω λίγες ώρες απομένουν για το οριστικό τέλος του προγράμματος χρηματοδότησης των μη φερρέγγυων πλέον ελληνικών τραπεζών  και με την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος να είναι πλέον ανύπαρκτη, αξίζει να γίνει μια ανασκόπηση από τη οπτική ενός φοιτητή.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων είναι να διχάζονται, με την ιστορία να το έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις. Δυστυχώς,όμως,  η ιστορία επαναλαμβάνεται. ….Με το δημοψήφισμα λοιπόν της επερχόμενης Κυριακής ο ελληνικός λαός είναι μπροστά σε ένα τεράστιο δίλλημα. Γιατί λοιπόν μια νεοσύστατη κυβέρνηση με ισχυρή λαική εντολή να συντελέσει ακόμη περισσότερο στο να επιτείνει τον διχασμό και την αβεβαιότητα ;

Έπρεπε να φθάσουμε στο σημείο να κλείσουν οι τράπεζες, να υπάρχει όριο ανάληψης μετρητών  και οι συνταξιούχοι να περιμένουν ουρές για να πάρουν τη σύνταξή τους για να αντιληφθεί η κυβέρνηση πως το timing του δημοψηφίσματος ήταν τελείως λάθος!!!!!!

Διότι αν το δημοψήφισμα γινόταν δύο μήνες πριν που τα ταμεία δεν ήταν τελείως άδεια η διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερη  .Που είναι ,λοιπόν, η αξιοπρέπεια που έταξε ο κ.Τσίπρας στο λαό που τον ψήφισε και τον εμπιστεύτηκε να του φέρει την πολυπόθητη ελπίδα;

Και το τεράστιο ερώτημα που τίθεται εδώ είναι γιατί ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε να διχάσει το εσωκομματικό στρατόπεδό του και επέλεξε να διχάσει τον ελληνικό λαό όπου το 70% του δεν έχει καταλάβει το ερώτημα του δημοψηφίσματος και το υπόλοιπο 30% επιλέγει «ναι» ή «όχι» με καθαρά κομματικά συμφέροντα !!!!!