Η «εμπάθεια» του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Βενιζέλου

Βασιλική Σουλαδάκη 26 Οκτ 2013

Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει ξεκινήσει ένας ανελέητος πόλεμος εναντίον του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του προέδρου του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Έτσι λοιπόν πριν κάτι μήνες η αντιπολίτευση και ο αρχηγός της ξεκίνησαν ένα βρώμικο πόλεμο εξαπολύοντας τόνους λάσπης κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Το σύνολο της επιχειρηματολογίας τους κατέρρευσε στην βουλή ελλείψει επιχειρημάτων .

Όμως αυτό δεν τους πτόησε καθόλου , θιασώτες καθώς φαίνεται ΓκαιμπελΊστικων τακτικών («ΡΊξε λάσπη-ρίξε λάσπη όλο και κάτι θα μείνει…» ) και αμετανόητοι καθώς είναι συνεχίζουν .

Αφού λοιπόν η λίστα μας τελείωσε και σε απουσία εναλλακτικού προγράμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση ξεκίνησαν τον δεύτερο γύρο εκτόξευσης λάσπης στον ανεμιστήρα .

Έτσι ξεκίνησε μια σπέκουλα σε βάρος του Βενιζέλου για δυο θέματα, το πρώτο όσον αφορά το άρθρο 86 του Συντάγματος, σε συνδυασμό με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Το δεύτερο, αφορά στις εξεταστικές επιτροπές για τον Τσοχατζόπουλο τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, υποβρύχια.

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους. Θέμα πρώτο.

Το ψέμα: κατηγορείται ο Βενιζέλος, ότι δικής του αποκλειστικά έμπνευσης είναι και τα δύο.

Η αλήθεια: στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, το άρθρο 86 στηρίχθηκε από κοινού με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τον τότε Συνασπισμό, άρα ουσιαστικά από όλους.

Το νέο ψέμα: στην νέα αναθεώρηση του Συντάγματος του 2007, το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε και δεν συμμετείχε, συμμετείχαν όμως ΝΔ , Συνασπισμός κλπ, που ενώ μπορούσαν να αναθεωρήσουν το άρθρο 86, το άφησαν όπως ήταν, άρα το αποδέχτηκαν μόνοι τους και άρα είναι δική τους ευθύνη όπως ισχύει σήμερα.

Για τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Το ψέμα: ο νόμος βασίζεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και τον χρεώνουν στον Βενιζέλο.

Η αλήθεια: ο νόμος στηρίχτηκε από κοινού από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Συνασπισμό και παρέμεινε αναλλοίωτος και μετά το 2007, που δεν αναθεωρήθηκε το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Θέμα δεύτερο.

Τσοχατζόπουλος – εξεταστικές επιτροπές.

Το ψέμα: το 2005 με κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κυβέρνηση ΝΔ, έγινε εξεταστική επιτροπή σε βάρος του Τσοχατζόπουλου, που τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ εξέφραζε ο Βενιζέλος.

Η αλήθεια: στην εξεταστική επιτροπή, την πλειοψηφία είχε η ΝΔ και η πλειοψηφία αυτή απάλλαξε τότε το 2005 τον Τσοχατζόπουλο και όχι ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ που ήταν μειοψηφία.

Παραπομπή Τσοχατζόπουλου στο ειδικό δικαστήριο.

Το 2011 το ΠΑΣΟΚ έχοντας την πλειοψηφία της Βουλής, έκανε νέα εξεταστική προανακριτική επιτροπή που έστειλε τον Τσοχατζόπουλο στην δικαιοσύνη, δηλαδή το 2005, η ΝΔ απάλλαξε τον Τσοχατζόπουλο, το 2011 το ΠΑΣΟΚ έστειλε στην δικαιοσύνη τον Τσοχατζόπουλο.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Υποβρύχια.

Τις συμβάσεις Τσοχατζόπουλου, συνέχισε να τις υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ μετα το 2004 μέχρι το 2009 χωρίς αναθεώρηση και χωρίς να ενδιαφέρεται για την παράδοση των υποβρυχίων, παρότι συνέχιζε τις πληρωμές, χωρίς ν’ ανήκουν τα υποβρύχια στο Ελληνικό δημόσιο.

Το τέλμα στο οποίο είχαν περιέλθει τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια αλλάζοντας τις συμβάσεις και αποκτώντας την ιδιοκτησία των υποβρυχίων η Ελλάδα, υπερασπίστηκε το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος το 2010 και το 2011.

Μετά, στην κυβέρνηση Παπαδήμου Υπουργός Εθν. Άμυνας ως γνωστόν είχε αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η «εμπάθεια» του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ που έχει μετατραπεί πλέον σε εμμονή είναι απόλυτα ερμηνεύσιμη.

Με αυτόν τον τρόπο θεωρεί ότι θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ και θα προσελκύσει περισσοτέρους ψηφοφόρους .

Στην πυρά λοιπόν ο Βενιζέλος και μετά θα ζήσουμε όλοι τον μύθο μας όπως έγραφε μια χρονιά και το διαφημιστικό πλακάτ για τον τουρισμό .

Θλίβομαι για τη ξεφτίλα μερικών πολιτικών που στην πλάτη της χώρας κάνουν μικροπολιτικά παιχνίδια γιατί έτσι πιστεύουν πως θα επιβιώσουν και οι υπόλοιποι να πάμε όλοι να πνίγουμε .

Θλίβομαι για την εικόνα της λεγόμενης «αριστεράς» που αντί να ασκεί αντιπολίτευση με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να δημιουργεί εντυπώσεις μέσω της προσπάθειας ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής της χώρας .

Θλίβομαι …