Η πραγματικότητα οι ευθύνες των πολιτών και οι τυχοδιώκτες

Βασίλης Μανδαράκης 29 Αυγ 2015

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Που όσο το πολιτικό σύστημα, κάνει ότι δεν την βλέπει ή την προσπερνάει αυθαίρετα, τόσο αυτή θα είναι εδώ, σκληρή, αμείλικτη θα εκδικείται και θα τιμωρεί. Θα διαλύει κόμματα ΔΗΜΑΡ, θα συρρικνώνει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, θα διασπάει ΣΥΡΙΖΑ.

-Θα φορτώνει παράλληλα συνεχώς βάρη στους πολίτες.

Όπου Πραγματικότητα, βάλτε τις ουσιαστικές μεγάλες αλλαγές και τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν γίνει από την αρχή της κρίσης.

-Στο κράτος, στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής διαδικασίας, στη δημιουργία περιβάλλοντος επενδύσεων, στο φορολογικό σύστημα, στη σωστή λειτουργία της αγοράς, στις αποκρατικοποιήσεις, στο ασφαλιστικό κλπ.

-Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με αντίστοιχα μέτρα που να προστατεύουν όσους συμπολίτες πράγματι έχουν ανάγκη, όχι όσους καλύπτονται, πίσω από γενικό κλίμα των υπαρκτών δυσκολιών.

Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις πρέπει να απαιτούν από τα κόμματα, οι υπεύθυνοι πολίτες, όχι να θέλουν να γυρίσουν πίσω στις ‘’καλές’’ υποτίθεται, προ κρίσης μέρες με απλά ευχολόγια.

-Διότι αν οι πολίτες δεν ζητούν να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, το πολιτικό σύστημα,- θα συνεχίζει να τους χαϊδεύει τα αυτιά- με εύκολα όμορφα λόγια. Από την άλλη όμως το τίμημα θα είναι βαρύ, θα ανεβαίνει η ανεργία, θα κόβονται μισθοί και συντάξεις, θα υπάρχει άγρια και άδικη φορολογία.

-Ένα τοπικό παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν στην Ηλεία το νερό που ποτίζουν οι αγρότες να συνεχίζουν να το κακοδιαχειρίζονται οκτώ διαφορετικοί οργανισμοί (ΤΟΕΒ) με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της σχέσης των πολιτών με το πολιτικό σύστημα, με επώδυνα αποτελέσματα για την χώρα, είναι αυτή που σήμερα εκφράζεται κυρίως με τους Τσίπρα -ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

-Με Λαϊκίστικο τρόπο, Δημαγωγικό Διχαστικό λόγο προεκλογικά, τους απέσπασε την ψήφο χαϊδεύοντας τα αυτιά με εύκολες αντιμνημονιακές κορώνες.

-Με Τυχοδιωκτικές πολιτικές και Αριβισμό σαν κυβέρνηση, του τύπου (Δεν θέλουμε δάνειο, σκληρή διαπραγμάτευση, όχι δημοψήφισμα, όχι εκλογές, δεν θέλαμε την συμφωνία, μας την επέβαλαν οι κακοί δανειστές τι να κάνουμε) κλπ έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Τα Παθήματα, επιτέλους, κάποτε πρέπει να γίνονται Μαθήματα.

Οι πολίτες έχουν ευθύνη ποιους ψηφίζουν, χρειάζεται να αντιδράσουν, και στις ερχόμενες εκλογές να καταψηφίσουν, τους Τυχοδιώκτες Δολοπλόκους και όσους κρύβουν την αλήθεια, δηλαδή τους ΤΣΙΠΡΑ – ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

-Το Ποτάμι, κατανοώντας την πραγματικότητα, από την ίδρυση του τονίζει ότι οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι ο μόνος τρόπος για να βγει η χώρα και οι πολίτες από τον φαύλο κύκλο της κρίσης. Έχει καταδικάσει το πελατειακό σύστημα και τις συντεχνίες, στηρίζεται σε υγιείς ουσιαστικές σχέσεις με τους πολίτες.

Ζητά λοιπόν την ψήφο των πολιτών για να έχει δύναμη και λόγο για ουσιαστική παρέμβαση στην ανασυγκρότηση που χρειάζεται η χώρα.