Καμίνης ή ο υπηρέτης δύο αφεντάδων

Ολυμπία Αναστασοπούλου 28 Οκτ 2017

Στις εκλογές σκέφτομαι να ψηφίσω Καμίνη. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Ένα δήμαρχο που διατυμπάνιζε μέχρι πρόσφατα τον διακαή του πόθο να ολοκληρώσει  το όραμά του για την πρωτεύουσα, τον πρώτο Δήμο της χώρας, με μια τρίτη θητεία. Μέχρι να ανακάμψει η Αθήνα, όπως μας είχε υποσχεθεί, να μη μείνει η προσπάθεια στη μέση !

Τα έως τώρα δείγματα γραφής του μάλλον απογοητευτικά: κατάρρευση κοινωνικών δομών,  ελλιπής έως ανύπαρκτη καθαριότητα, ανεξέλεγκτη δράση μη κυβερνητικών οργανώσεων  μερικά μόνο  από αυτά..  Ωστόσο σκέφτομαι να του δώσω ίσως μία ακόμη ευκαιρία ,δεδομένου ότι το έργο που έχει αναλάβει και δεσμευθεί να φέρει εις πέρας  είναι απαιτητικό και πολυσύνθετο.

Στις εκλογές για πρόεδρο του νέου κόμματος στις 12 Νοεμβρίου δε θα τον ψηφίσω. Άλλο κεντρική πολιτική σκηνή, άλλο αυτοδιοίκηση. Άλλο πολιτικές θέσεις, σχεδιασμός και βεβαίως υλοποίηση ενός ελληνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση,  άλλο πεζοδρομήσεις, κορδέλες και πλατείες.  Άλλο πολιτικά επιχειρήματα,  άλλο άστοχες ατάκες για lifestyle. Τον  Τσίπρα  και τον Μητσοτάκη δεν τους αντιμετωπίζεις με αοριστολογίες και άλλα Δημαρ-λόγια ν’ αγαπιόμαστε.  Και το σπουδαιότερο δεν διεκδικείς με σοβαρότητα την ηγεσία ενός  πραγματικά νέου φορέα με αφετηρία παλαιοκομματική δηλώνοντας ταυτόχρονα την παρακράτηση του δημαρχιακού θώκου. Τον οποίο όπως αναφέρθηκε, ήδη διαχειρίζεσαι ελλειμματικά, χωρίς ταυτόχρονα να έχεις ξεκαθαρίσει  ποιος θα αναλάβει την κοινοβουλευτική σου εκπροσώπηση σε περίπτωση εκλογής σου.  Δεύτερο έλλειμμα λοιπόν για τον κο Καμίνη  που ήδη αυτοπροσδιορίζεται  ως Υπηρέτης δύο Αφεντάδων . Και όπως ο γνωστός χαρακτήρας της  Κομέντια ντελ  Άρτε που τόσο εύστοχα έπλασε ο Γκολντόνι καταλήγει να  υπηρετεί μόνο τα προσωπικά του συμφέροντα και  κανέναν από τους δύο «αφέντες» του:  ούτε τους Δημότες της Αθήνας  που ήδη τον τίμησαν δύο φορές με την ψήφο τους, ούτε τους ενεργούς πολίτες που αναζητούν ουσιαστική πολιτική διέξοδο σε έναν προοδευτικό νέο Φορέα!