Κόζα Νόστρα ή αστική διακυβέρνηση;

Σάκης Μουμτζής 21 Αυγ 2015

Η παραίτηση του Τσίπρα και η επίθεση κατά των δραχμιστών, φανερώνει πως το προεκλογικό σκηνικό θα στηθεί γύρω από μίαν ενδομαρξιστική διαμάχη. Γιά πρώτη φορά  σε εκλογική αναμέτρηση , η αστική παράταξη θα είναι κομπάρσος .Για πρώτη φορά μία διαμάχη γκρουπούσκουλων θα αποτελέσει εθνικό θέμα. Τα  μεγάλα μας προβλήματα μπαίνουν στην άκρη για το ξεκαθάρισμα λογαρισμών των διαφόρων συνιστωσών. Το πολιτικό παιχνίδι διεξάγεται με όρους μαρξιστικής Κόζα Νόστρα.

Μια κοινωνία ολόκληρη μπαίνει στην περιπέτεια και την δοκιμασία των εκλογών γιατί ο Σύριζα του 4%, των καφενείων, των συνελεύσεων, των σχολιαστών του Αλτουσέρ, δεν αντιλήφθηκε τις απαιτήσεις που αναδύονται, όταν η γκρούπα γίνεται κυβέρνηση. Απίθανοι άνθρωποι, γραφικές φυσιογνωμίες, αποφασίζουν για το μέλλον της πατρίδας μας με βάση το τι είπε και τι έκανε ο Λένιν πριν εκατό περίπου χρόνια. Και έχουν επικεφαλής έναν σαραντάρη που κουβαλά ό,τι πιο συντηρητικό και αναχρονιστικό έχει στους κόλπους της η ελληνική κοινωνία. Έναν ασήμαντο τύπο που μπέρδεψε τα πρωθυπουργικά καθήκοντα με τις ίντριγκες παλαιοκομμουνιστικού τύπου.

Το αστικό στρατόπεδο , χωρίς γκρίνιες και μεμψιμοιρίες πρέπει να δώσει την μάχη για την σωτηρία της Ελλάδας , γιατί έχει ισχυρά , πολύ ισχυρά επιχειρήματα. Εκείνο που απαιτείται είναι καθαρός λόγος και  ανελέητη κριτική στη συμμορία που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή.