Η ακροαριστερή/ακροδεξιά κυβέρνηση αισθάνεται ότι πια δεν χρειάζεται ούτε καν προσχήματα, προκειμένου να συνεχίσει σταθερά τη δημιουργία του ανελεύθερου καθεστώτος που έχει σχεδιάσει ο νεοσταλινικός πυρήνας πρώην στελεχών του ΚΚΕ, όπου ο Ψεύτης συμμετέχει ως ίσος μεταξύ ίσων.
Η σιγουριά που αισθάνονται βασίζεται…. στο λαό:
Στο σοφό λαό που η μεγάλη πλειοψηφία του εκφράσθηκε στο κατάπτυστο δημοψήφισμα υπέρ του ΟΧΙ, ως λεβεντομαλάκας-που τσαμπουκαλεύεται, βρίζει, τρίζει δόντια και στο τέλος όταν τα πράματα δυσκολεύουνε την κάνει γαργάρα, διαφωνώντας με… επαναστατικό θόρυβο στο Σύνταγμα.
Αυτό κάνει κι ο Ψεύτης.
Ένας από δαύτους είναι.
Καταλαβαίνονται.
Καταλαβαίνονται, ακόμα και με ένα μέρος όσων ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, εκτός και αν είναι πιθανό, η κυρίαρχη κοινωνική συμπεριφορά να είναι άκρως οριοθετημένη κομματικά. Σιγά μη και όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι ένα συμπαγώς ορθολογιστικό πολιτικό σώμα που καμία σχέση δεν έχει με τον σωβινιστικό εθνολαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, για να μην αναφερθούμε και στις απίθανες εξωκοινοβουλευτικές παραφυάδες δραχμολάγνων, κρυπτοφασιστών και παρακρατικών…δυνάμεων.
Αλλά μη μου εκνευρίζεστε στη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και στο ΠΟΤΑΜΙ. Ψυχραιμία!
Το κυβερνητικό πραξικόπημα στη ΓΓΔΕ ( με τη συνδρομή του γνωστού πια δικαστικού παρακράτους), η πρωτοφανούς πολιτικής αγυρτείας απόφαση ενεργοποίησης του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα για την απαλλαγή της κυβέρνησης από το εμπόδιο Σαββαΐδου και η αχρειότητα του νομοσχεδίου για τον ολοκληρωτικό κυβερνητικό έλεγχο των ΜΜΕ, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι πολιτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανελεύθερο καθεστώς, όπου η κομματοκρατία της μεταπολίτευσης, από εργαλείο του πελατειακού συστήματος θα μετεξελιχθεί σε καταπιεστικό/τρομοκρατικό μηχανισμό όσων διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, είτε γενικά, είτε και σε επιμέρους τομείς.
Αλλά μη μου εκνευρίζεστε στη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και στο ΠΟΤΑΜΙ. Ψυχραιμία!
Στο πεδίο της επικοινωνίας τα πράγματα είναι ανάλογα.
Πέσανε πάλι στα σκληρά.
Στη δοκιμασμένη ντρόγκα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας, μόνο που τώρα συνοδεύεται από την παραμύθα του παράλληλου προγράμματος, που μόνο ο «ανυπόταχτος» συρφετός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορεί να εφαρμόσει και όχι οι ανίκανοι (πρώην γερμανοτσολιάδες) της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
Βλέπουμε και πάλι τα πρώτα σημάδια του θεάτρου των «ανυποχώρητων» στις «πιέσεις» των Ευρωπαίων (που φυσικά παραμένουν τοκογλύφοι αλλά ας τους λέμε για λίγο νεοφιλελεύθερους για ξεκάρφωμα).
Κάθε ασυμβίβαστος λεβεντομαλάκας θεωρεί φυσιολογικό να υπογράφει η κυβέρνησή του συμφωνίες με δανειστές (ανεξάρτητα ποιοι είναι αυτοί) και μετά να πρέπει οι δανειστές να πιέζουν όπως μπορούν για να τηρήσει η κυβέρνηση τις συμφωνίες για να πάρουνε πίσω τα λεφτά τους!
Είναι φυσικό αυτό όταν κανένας από δαύτους δεν δέχεται ότι είναι ή σαν να αθετεί ο ίδιος την υπογραφή του, ή σαν να θεωρεί τον εαυτό του μαγκίτη κι αλανιάρη που θα «τη φέρει» στον κουτόφραγκο Γιούνκερ!
Αλλά μη μου εκνευρίζεστε στη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και στο ΠΟΤΑΜΙ. Ψυχραιμία!
Από την άλλη, στην Ευρώπη, ο μεν Σόιμπλε αποκάλυψε και δεν διαψεύσθηκε ότι υπέρ του Grexit είχαν ταχθεί 15 χώρες και μόνο τρείς, Κύπρος, Ιταλία, Γαλλία ήταν αντίθετες και την παρτίδα έσωσαν τα ευρωπαϊκά όργανα και προσωπικά ο Γιούνκερ, ενώ σιγά-σιγά εκδηλώθηκε μία νέα φάση του «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία» που φυσικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μετά το πιο βαρύ μνημόνιο που μας επέβαλλαν, έσπευσαν να ερμηνεύσουν ως Ευρωπαϊκό Αντιγερμανικό Προγεφύρωμα που κορυφώθηκε με την κοινή sic-άτη έξοδο Ψεύτη-Ολαντρέου στο GASARTE.
Είναι φανερό ότι η επόμενη κοινή τους έξοδος θα είναι στα Folies Bergere αν ο μικρός καταφέρει να πάρει άδεια διανυκτέρευσης μετά θεαμάτων για ενηλίκους από τον Διευθυντή της ιδιωτικής σχολής Χίλλ.
Βέβαια θεωρείται δύσκολο όλα αυτά να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ασφαλιστικού, της ανεργίας και της ανάπτυξης, αλλά δεν αποκλείεται να πρόκειται και για κακόπιστη κριτική αμετανόητων γερμανοτσολιάδων όπως ο γράφων.
Αλλά μη μου εκνευρίζεστε στη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και στο ΠΟΤΑΜΙ. Ψυχραιμία!
Και εδώ ακριβώς βρίσκεται ο κίνδυνος…. Ολάντ.
Ο κίνδυνος να αποκρύψουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους στόχους της πολιτικής τους κάτω από την ομπρέλα που τους προσφέρει απλόχερα ο Φρανσουά χωρίς κανείς μας να ξέρει με ποια ανταλλάγματα, εικάζοντας μόνον ότι μπορεί ένα από αυτά να είναι η επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αντί στο τροφαντό ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ που εισάγουμε από Γάλλους Βιομήχανους.
Πολύ περισσότερο που βγήκε ο Ψεύτης και παρουσίασε τις δύο επιλογές που είχε ως δήθεν δίλημμα, να πλήξει ή τους φτωχούς και καταφρονεμένους στερώντας τη μπριζόλα των παιδιών τους, ή τους ζάμπλουτους τσικιρικιτζήδες που για λίγες πενταροδεκάρες υπονομεύουνε τον αγώνα του Φίλη να αναβαθμίσει την ΟΙΕΛΕ και την ΟΛΜΕ.
Γιατί να μην τα κάνουν αυτά θα μου πεις.
Σε ανόητους απευθύνονται και σε λαμόγια και την ίδια στιγμή ξέρουνε ότι δεν κινδυνεύουνε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ αφού και οι τρείς συνιστούν ψυχραιμία και κοσμιότητα.
Άλλωστε το επιχειρηματικό τσούρμο που κουβάλησε πίσω του ο σκανταλιάρης σοσιαλιστής (είναι και αυτό ένα είδος ανυπόταχτου ανδρός), γρήγορα θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα ακόμα επικοινωνιακό κυβερνητικό πυροτέχνημα με την υποστήριξη του Φρανσουά, εκτός κι αν οι Γάλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες αντί για τους διεθνείς δείκτες αξιολόγησης επιχειρηματικού κλίματος, ασφάλειας επενδύσεων και κινδύνων προτιμάνε να συμβουλεύονται την ΕΡΤ του κομμουνιστή Τσακνή.
Κι εμείς ΕΡΤ βλέπουμε.
Με μία ΕΡΤ ξεχνιέσαι.
Σαν το παλιό εκείνο Άρλεκιν!
Φτάνει ένα για να ξεχάσεις ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγούν και πάλι τη χώρα εκεί που από την αρχή έχουν σχεδιάσει: Εκτός Ευρώπης, εκτός ευρώ, με δραχμή, με έναν λαό εξαθλιωμένο και συνεπώς ανίκανο ν’ αντισταθεί στο βαλκανικό νεοπερονικό κράτος που ετοιμάζουν. Αυτή τη φορά με άλλοθι την «αυτοκάθαρσή» τους από τους δραχμολάγνους παλαιοκομμουνιστές, τον πράκτορα διεθνών, ραντιέρικων συμφερόντων Γιάνη, εκείνη τη μουρλοκακομοίρα που δεν είχε ποτέ την τύχη να επισκεφθεί έγκαιρα κάποιον αναγνωρισμένο Φροϋδιστή και εκείνον τον αστείο μεταβελουχιώτη. Και χωρίς εφόδους παρακαλώ στο Νομισματοκοπείο και ηλεκτρονική παράκαμψη της ΓΓΔΕ από ένα κομπιούτορα κάποιου φίλου του Γιάννη.
Γιατί το παιδί ωρίμασε πια.
Το λέει κι ο Φρανσουά πως έγινε ευρωπαίος σοσιαλδημοκράτης.
Το παιδί κατάλαβε ότι δε χρειάζονται Βαρουφακισμοί με κομπιούτορες. Απολύεις τη Σαββαΐδου (μοναδική απολυμένη δημόσια υπάλληλο επί ΣΥΡΙΖΑ) διορίζεις έναν κομματικό κομισάριο και καθάρισες.
Δε χάθηκε δα κι ο κόσμος!
Ο άλλος έπαιρνε 12% για κάθε επαναπρόσληψη την ώρα που οι υπόλοιποι διορίζανε αδέρφια, ξαδέρφια, γκόμενους και γκόμενες κατά βούληση και αλλάζανε τη δικαστική κεφαλή μετά τα μεσάνυχτα.
Αλλά προς θεού, μη μου εκνευρίζεστε στη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και στο ΠΟΤΑΜΙ. Ψυχραιμία! Και σεις ενάντια στον Σόιμπλε αλλά πιο light δεν το παίζατε;
Έ αυτή τη φορά έχουμε μαζί μας και τον Φρανσουά ενάντια στον Σόιμπλε!
Τον έπεισαν ο Ψεύτης με τον Τσακαλώτο πως ο εχθρός είναι ο νεοφιλελευθερισμός.
Τι μας νοιάζει λοιπόν αν ο Ζαν Κλωντ αναρωτιέται πια δημοσίως αν είναι κατόρθωμα να κοροϊδεύει ένας πρωθυπουργός το λαό της χώρας του;
Άλλωστε, αν μιλάμε για την Ελλάδα, σίγουρα δεν είναι κατόρθωμα.
Αντίθετα ήταν πολύ εύκολο.