Πρώτης ταξεως ευκαιρία

Ζαχαρίας Ζούπης 13 Νοε 2015

Και να που μάθαμε πως η Κυβέρνηση της Αριστεράς πολιτεύεται με μηνυτήριες αναφορές !Ο κ.Παρασκευόπουλος ( γνωστός από τον Νόμο για την απελευθέρωση του Ξηρού ,αν και τελικά τον αξιοποίησαν κάτι  τύποι του υπόκοσμου  ) και ο κ.Τόσκας ( γνωστός τέως κυβερνοΠΑΣΟΚ με έφεση στις μεταθέσεις αξιωματικών ) κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ,λόγω των διαρροών διαλόγων που συνδέονται με τις καταγγελίες Πανούση . Τυπικός λόγος της πρωτοβουλίας η διασφάλιση της νομιμότητας και της δημόσιας ασφαλείας ( sic ! ) . Ήταν μια ακόμα κίνηση που έδειχνε τον πανικό της Κυβέρνησης και την πρόθεση να « λειώσουν » τον πρώην Υπουργό. Ανοησίες . Όποιος το σκέφτηκε και έδωσε το ΟΚ ,έπραξε μέγα πολιτικό και επικοινωνιακό σφάλμα .Γιατί η όλη επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης εστιαζόταν περίπου ότι οι καταγγελίες είναι αποκυήματα φαντασίας και ότι οι εμφανιζόμενοι διάλογοι δεν υπάρχουν.  Προς τι λοιπόν αυτή η αγωνία;  Είχαν προηγηθεί η αντικατάσταση του κ.Νικολόπουλου από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας επειδή ψήφισε υπέρ της πρότασης να παρουσιαστούν στην επιτροπή ο κ.Πανούσης και ο επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης  !  Είχε προηγηθεί  η αντικατάσταση του επικεφαλής των αδιάφθορων ! Όλα αυτά , μέσα σε δύο μέρες !!!   Τυχαίο ;

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή , γιατί ορισμένοι επιθυμούν να συζητάμε διάφορα πλην του κεντρικού, του ουσιαστικού προβλήματος που τέθηκε . Ένας πρώην Υπουργός  καταγγέλει ότι υπάρχουν και σήμερα σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες και ότι κινδύνευε η ζωή του ! Από το Μαξίμου ( άρα από τον Πρωθυπουργό ) λέγεται το αυτονόητο (;) ,αν υπάρχουν στοιχεία να παρουσιαστούν στην Δικαιοσύνη . Ο κ.Πανούσης  τους άκουσε και πήγε στην Δικαιοσύνη .Απ ότι φαίνεται δε, παρουσίασε πράγματι στοιχεία. Και τότε ξεκίνησε ο πόλεμος ( γιατί άραγε ; ) !

–          Πολύ ευαίσθητα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ( Κατρούγκαλος ,Παρασκευόπουλος , Γερονικόλα ) » ξεχνώντας ότι ένας άνθρωπος κατάγγελνε πως κινδυνεύει η ζωή του άρχισαν να τον εμφανίζουν περίπου ως φαντασιόπληκτο, James Bond , τρελό !Ξεχνώντας επίσης και υποτιμώντας  ότι ο Γ. Πανούσης δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά ότι είναι γνωστός για την ακαδημαική , πολιτική, επιστημονική δραστηριότητά του και την σοβαρότητά του .

–          Μια σειρά στελέχη που ήθελαν να δείξουν διαγωγή στην εξουσία άρχισαν να λένε ανοησίες που κανείς δεν τους δίνει σημασία.

–          Άρχισαν να αναρωτιούνται (;) γιατί τα λέει τώρα ο Γ. Πανούσης ,αν και από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι για όλα και μάλιστα εδώ και μήνες είναι απολύτως ενήμερος ο κ Τσίπρας !! Ορίστε ; Ο κ.Τσίπρας ; Και γιατί δεν έκανε τίποτα ; Αυτό το ερώτημα δεν απαντάται εύκολα – πολύ περισσότερο που ο ίδιος σιωπά – και γι αυτό είναι προτιμότερο να  θαφτεί .Γι αυτό και οι συνεχείς ,πολιτικά ανήθικες ,ανόητες ερωτήσεις αυτού του επιπέδου.

–          Άρχισαν να αμφισβητούν τους διαλόγους που διέρρευσαν ( προς τι όμως η μηνυτήρια αναφορά αν δεν υφίστανται  ; )

–          Μπήκε ξαφνικά στην ζωή μας κάποιος κύριος Λάμπρου , μάρτυρας υπεράσπισης των εγκληματιών της 17 Νοέμβρη , συνομιλητής- διπραγματευτής  απ ότι φαίνεται και με τους Πυρήνες Φωτιάς στο όνομα της ευαισθησίας στα δικαιώματα των κρατουμένων! Μιλάμε για μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος παρακαλώ της επιτροπής κατάρτισης ψηφοδελτίων και… σύμβουλος του κ. Παρασκευόπουλου ( έμμισθος μέχρι τον Αύγουστο, άμισθος τώρα )  ,ο οποίος συζητά με όλους απ ότι μας είχε πει από παλιά ,αλλά δεν διαπραγματεύεται .Έλα που στους διαλόγους ,ο τρομοκράτης φέρεται να λέει « Μας κοροιδέψατε. Τίποτα απ ότι συμφωνήσαμε ,δεν κάνατε ! ».Αυτός ο κ Λάμπρου λοιπόν , αντί να σιωπήσει ,επιτέθηκε  θρασύτατα κατά του κ. Πανούση και μάλιστα χωρίς να ξεκαθαρίσει αν αναγνωρίζει τον εαυτό του σ΄αυτόν που συνομιλεί με τον τρομοκράτη .Έφτασε περίπου να τον πει « καρφί » !Ντροπής πράγματα δηλαδή ,πολύ περισσότερο όταν έχει υπονοηθεί ευθέως από δημοσιεύματα  ότι είχε συνομιλήσει και με τον ισοβίτη « αρχηγό » των φυλακών κ. Β. Στεφανάκο ,όπως και με τον βαρύ ποινικό Π. Γεωργιάδη ( που ξαφνικά μεταπήδησε από την πτέρυγα των ποινικών ,στην πτέρυγα των « πολιτικών κρατουμένων » ) .Άραγε για τα ανθρώπινα δικαιώματα συζήτησε μαζί τους ,αν αυτές οι συνομιλίες έχουν γίνει ;

Όλα αυτά ασφαλώς διανθίστηκαν και με την απαραίτητη κινδυνολογία ,ότι « κάποιοι θέλουν να ρίξουν την Κυβέρνηση » με ναυαρχίδα την πολύ αριστερή ,νέα  « ΑΥΡΙΑΝΗ ».Σαχλαμάρες και συνήθης προπαγανδιστική κίνηση για να συσπειρωθούν  όσοι τώρα άρχισαν να γλυκαίνονται από την νέα εξουσία. Πως να πέσει μια Κυβέρνηση άραγε; Έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σαφέστατα σ΄αυτή την φάση στηρίζεται από Αμερικάνους και Ευρώπη. Αυτή είναι η αλήθεια. Το γιατί συμβαίνει αυτό απαιτεί συζήτηση, αλλά έτσι είναι. Ας αναφέρουμε απλά τούτο : Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα ,αν το 3ο Μνημόνιο της « υπερήφανης διαπραγμάτευσης  » και μάλιστα στο ύψος κόστους που έφτασε ,το ψήφιζε μια Κυβέρνηση Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ ;

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία δηλαδή από την μία και ένα ντελίριο αυταρχισμού, προσπάθειας εκφοβισμού ,ανήθικου πολέμου ,ολοκληρωτισμού από την άλλη.  Γιατί άραγε ; Γιατί αυτή η προσπάθεια υπεκφυγής και συγκάληψης; Γιατί ο κ.Τσίπρας  δεν ξεκαθαρίζει τι γνώριζε και τι εντολές είχε ο κ. Παρασκευόπουλος και δι αυτού ο περίφημος κ.Λάμπρου; Γιατί δεν ξεκαθαρίζει αν γνώριζε για τις υποσχέσεις που μοίραζε και τις δεσμεύσεις ενός απλού « ειδικού συνεργάτη ; Γιατί αφήνει η και κατευθύνει αυτή την επιχείρηση εξόντωσης του πρώην Υπουργού του ; Ας μην κρυβόμαστε και υποκρινόμαστε. Είναι γνωστή η ύπαρξη ενός ολόκληρου κυκλώματος υποστήριξης η και προστασίας κρατουμένων για τρομοκρατικές πράξεις . Πρόκειται για κύκλωμα που αποτελείται από πολιτικούς, δικηγόρους , δημοσιογράφους κ.α. Η δράση τους είναι γνωστή στο πανελλήνιο χρόνια τώρα  . Είναι επομένως απλό. Οι καταγγελίες Πανούση ήταν πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και να αποκαλυφτούν  οι ψεύτικες ιδεολογικές ταμπέλες .Ο κ.Τσίπρας θα μπορούσε να είναι αυτός ο Πρωθυπουργός που ξερίζωσε όλο αυτό το « σύστημα»

.Γιατί δεν το κάνει; Μήπως είναι εγκλωβισμένος ; Γιατί εδώ που τα λέμε,αν πράγματι γνώριζε τις καταγγελίες Πανούση ,ανοίγει μεγάλη κουβέντα….  Έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον…