ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ…. ή εικόνες από τον Σουλεϊμαν τον Μεγαλοπρεπή

Βασιλική Σουλαδάκη 13 Ιουλ 2013

Έκπληκτοι πολλοί πολίτες, πλην των περισσοτέρων εκπροσώπων των ΜΜΕ, ανοίγοντας τις τηλεοράσεις τους στην ομιλία του Αλέξη στηνέναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, διαπίστωσαν πλήρη αλλαγή τηςεμφάνισής του Ταε Κβο ντο !!

Πολλά κόμματα έχουν κάνει συνέδρια στον ίδιο χώρο, όπως και άλλες οργανώσεις , ο χώρος ήταν σχεδόν οικείος, γνώριμος σε πάρα πολλούς για την λιτότητά του, μια και ήταν προγραμματισμένος για αθλητικές διοργανώσεις .

Και ξαφνικά… να οι νέες επενδύσεις… να οι νέες πορφυρές ,επιστρώσεις δαπέδων, να όλα τα τρυκ ενός Φαραωνικού Χολιγουντιανού στυλ σκηνικού! Στην κυριολεξία, το πορφυρό παλάτι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αυτοκράτορα Αλέξη.

Προς στιγμή σκέφτηκα, μήπως σε κάποια φάση, είχε διαμορφωθεί κατάλληλα ως στούντιο, για να γυρίζουν επεισόδια απ τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή , ή μήπως, μιας και ο πρωταγωνιστής του σχετικού σήριαλ…. πήγε κι αυτός «πλατεία», για να τον τιμήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, που και αυτοί ισχυρίζονται ότι είναι γνήσια τέκνα της πλατείας, έστησαν αυτό το σκηνικό.

Τελικά, δεν ήταν τίποτα από αυτά, ήταν ο ίδιος παρών, ο Σουλεϊμάν, αυτοπροσώπως!! Αλέξης ο Τσίπρας ο Μεγαλοπρεπής!!

Πριν επιχειρήσω μια πολιτική προσέγγιση για τα λεγόμενα αλλά και το συνέδριο, ορισμένες παρατηρήσεις και επισημάνσεις και που οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση.

Συνέδριο πολυτελείας, πολυήμερο, γκλαμουράτο, πορφύρες, μοκέτες,φωτορυθμικά, ντεκόρ, πολλές ξένες αντιπροσωπείες, με όλα τα εντυπωσιακά εφέ ενός υπερθεάματος της σόου μπίζ και όλα αυτά, σε εποχή άκρας λιτότητας.

Εμπρός ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη, πόσο στοίχισε το συνέδριο, με όλες τις περιοδείες, έτσι, για να μάθουμε εμείς οι απλοί πολίτες, σαν δείγμα γραφής και διαφάνειας .

Όμως η περιγραφή της εικόνας που μέχρι τώρα έκανα, δεν αρκεί, απαιτεί πολιτική ερμηνεία.

Η όλη πολιτική εικόνα του συνεδρίου και του Τσίπρα, ήταν στο πολιτικό επίπεδο, η επιτομή της αλαζονείας και της έπαρσης, η επιτομή του ξερόλα και του αυταρχισμού, σε συνδυασμό με την απουσία στοιχειωδώς συνετού, σεμνού, κατανοητού και εφαρμόσιμου πολιτικού λόγου, που οφείλει να είναι ο αριστερός πολιτικός λόγος.

Το ακροατήριο και όχι μόνο το κομματικό, εμείς όλοι οι άλλοι, για τον Τσίπρα, δεν ήταν πολίτες, ήταν πελάτες στους οποίους απευθυνόταν με ψευδοσοφίσματα, επιχειρώντας δήθεν, να τους απευθύνει πολιτικό λόγο.

Πολιτικά υβριστής, που αφού ζήτησε να τον τιμήσουν στην έναρξη του συνεδρίου τα πολιτικά κόμματα της χώρας, χωρίς στοιχειώδη αγωγή, χωρίς να τηρήσει το fairplay της φιλοξενίας, τα έβρισε εκεί κατάμουτρα,έβρισε κατάμουτρα το ΠΑΣΟΚ πολλαπλά, διότι δεν ήταν μόνο οι αναφορές του κατά του Προέδρου του, Βενιζέλου, τον οποίον εξακολουθεί να συκοφαντεί χυδαία και θέλει να τον κλείσει φυλακή όπως και τον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν και η άθλια προσπάθεια πολιτικής σκύλευσης, της μνήμης και του έργου του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου

Αλήθεια, ποιος αριστερός σκεπτόμενος, μετριοπαθής πολίτης, διέκρινε στοιχειώδη πολιτικά χαρακτηριστικά, στα λεγόμενα του Αλέξη;

Ρητορικά «αυθάδης», γραμματικά αλλά και συντακτικά αμαθής, με την αργκό του … «πάμε πλατεία» ως μέγας μαγίστρος και σαγηνευτής του πλήθους, κάλεσε τους οπαδούς, τους φίλους των άλλων κομμάτων και κύρια ΠΑΣΟΚ- ΚΚΕ- ΔΗΜΑΡ, να τα εγκαταλείψουν και να προσέλθουν εις το εξαγνιστήριο του ΣΥΡΙΖΑ,όπως έχω ξαναγράψει, στον.. «τεκέ των περιστρεφόμενων δερβίσηδων»της Κουμουνδούρου, μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο ραμαζανιού.

Κα νάμαστε στην δήθεν πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ….Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ…. ΣΥΡΙΖΑ ή το χάος…

Ωραία ανάλυση, έτσι ώστε ένας αριστερός Συριζαίος, ξαφνικά διαπιστώνει, ότι η κυρίαρχη αντίθεση, δεν είναι η αντίθεση κεφάλαιο εργασία, αλλά…. μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ!!

Βέβαια, την ίδια αντίθεση έχει και ο Καμένος … μνημόνιο ή Καμένος, την ίδια αντίθεση και ο Μιχαλολιάκος… μνημόνιο ή Μιχαλολιάκος και επειδή στα μαθηματικά υπάρχει η αρχή , «τα προς τρίτον ίσα και μεταξύ του ίσα», μπορεί να συμπεράνουμε ταύτιση, ΣΥΡΙΖΑ=ΑΝΕΞΕΛΛ=ΧΑ.

Αυτό εγώ προσωπικά, δεν το πιστεύω και δεν ταυτίζω την πολιτική συμπεριφορά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του Τσίπρα, με το απλό μέλος ή ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή για σας, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η κυρίαρχη αντίθεση που αποτελεί το υπόβαθρο κάθε αριστερής Μαρξιστικής ανάλυσης;

Πολιτική πρόταση καμία, φτιασιδώματα και στολίσματα, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά, να γίνει κόμμα «ικανό» να κυβερνήσει.

Τα κόμματα όμως, για να γίνουν ικανά να κυβερνήσουν, οφείλουν να έχουν σαφές και συγκεκριμένο ιδεολογικό υπόβαθρο και σαφή πολιτικά προσανατολισμένο λόγο, πράγματα εντελώς άγνωστα για τον ΣΥΡΙΖΑ,που επιμένει στην τυφλή πόλωση, στην τυφλή ρήξη, προσδοκώντας να τρυγήσει τα… «σταφύλια της οργής»!

Δεν πρέπει να αγνοεί όμως, ότι από τα… «σταφύλια της οργής», υπάρχουν και τα… «περσινά ξινά σταφύλια»!

Τελειώνοντας κάνω μια κωδικοποίηση :

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, νεοπλουτισμός, αλαζονεία, αυθάδεια, πρόκληση,υβριστικός, δήθεν πολιτικός λόγος και ο λαός στην γωνία να απορεί, να παρατηρεί, να καταγράφει και σιγά σιγά ώριμος, αξιολογεί, παίρνει τις αποστάσεις του από τυχοδιωκτισμούς, ακρότητες και αοριστίες.

Ο λαός υποφέρει, υπομένει και αναζητά λύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ παίζοντας μόνο με την οργή, δεν είναι σε θέση, δεν μπορεί να προτείνει κάποια διέξοδο και αφού πέρασε αρκετό χρόνο δημοκοπικής στασιμότητας,τώρα υποχωρεί και δεν τον διασώζει η προσπάθεια υπερπαραγωγής οργής, για να…. βγάλει περισσότερα σταφύλια και να τα τρυγήσει…..