Συνωστισμός!!!

Νότης Μαυρουδής 26 Σεπ 2015

Παράνοια; Τρέλα; Μαζική αυτοκτονία; Διατήρηση τής… Παράδοσης; Άλλος ένας απίστευτος «συνωστισμός», από εκείνους που μετρούν εκατοντάδες θανάτους, ακρωτηριασμένους, έναν λαό ολόκληρο ανήμπορο να εμποδίσει ένα κισμέτ που, εξ’ ορισμού, είναι καταστροφικό και συμβαίνει μονίμως σ’ αυτή τη σκοτεινή και θανατηφόρα «μουσουλμανική Ανατολή»…

Στην πόλη Μίνα, στο τέμενος. Εκεί συναντήθηκαν οι προσκυνητές, εγχώριοι και αλλοδαποί, από Ιράν, Πακιστάν, Αίγυπτο όμορες και κοντινές χώρες.

Οι ειδήσεις δεν σταματούν να ανεβάζουν τους νεκρούς (850 αυτή τη στιγμή που γράφω), καμιά χιλιάδα οι βαριά τραυματίες… Ποιος θα είναι ο άραγε ο απολογισμός; Ολημερίς ανακαλύπτουν πτώματα κάτω από άλλα πτώματα που ποδοπατήθηκαν μεταξύ τους, δίχως καμία έχθρα, καμία αντίθεση. Ίσα-ίσα, για τον ίδιο Θεό συγκεντρώθηκαν στο τέμενος τόσες χιλιάδες ψυχές. Για να προσκυνήσουν και να κάνει ο καθένας τη δική του σπονδή.

Δεν έγινε καμία μάχη, ουδείς εχθρός, πέρα από τον παραδοσιακό «λιθοβολισμό τού Διαβόλου, του Σατανά»(!!!), που επί εκατοντάδες χρόνια, ανάμεσα στις προσευχές, τις δοξασίες, τα τάματα και τον θρησκευτικό οίστρο, αφήνει κάθε χρόνο νεκρούς και ακρωτηριασμένους πολίτες. Βορά σε έναν πολιτισμό με επίκεντρο αποκλειστικά τη λατρεία τού θεϊκού στοιχείου και την παντοδυναμία του, καθώς και την θρησκευτική δοξασία! Ο άνθρωπος, είναι απλώς ένα σημείο, μια κουκίδα στον αχανή ορίζοντα, ένα σχεδόν ανύπαρκτο σαρκίο, θαρρείς δίχως δική του ψυχή, πνεύμα, οντότητα… Όλα αφιερωμένα στη θεϊκή δύναμη που ορίζει τα πάντα! Το «θέλημα Θεού» και αυτή τη φορά, έκανε το… θαύμα του και επέπεσε επί της κεφαλής των πιστών του τραγικά, αδυσώπητα, ανείπωτα, εξολοθρευτικά, αλλά, μεταξύ μας τώρα, τι φταίει ο πανταχού παρών; Οι απροστάτευτοι από το κράτος , με ανύπαρκτους κοινωνικούς-οικονομικούς θεσμούς, με επιθετικές ιδεοληψίες και φοβικές ερμηνείες τών απελπισμένων λαών τής φτώχιας, της δυστυχίας και της βαθιάς επίγνωσης του απόλυτα σκοτεινού μέλλοντος, φταίνε. Αποδίδουν την κάθε καταστροφή σε δοκιμασία από τον Θεό! Από το μοναδικό Ον, που σε Αυτό παραδίδουν «πακέτο» την ύπαρξη, την ψυχή, το σώμα, το όλον!

Πώς να συνεχίσω μια τέτοια «κριτική» σε λαούς, με έναν τόσο διαμετρικά διαφορετικό πολιτισμό, ποτισμένο και παραδομένο στις βαθιές θρησκευτικές παραδόσεις, ριζωμένες στο dna, ανήμπορους να αντιδράσουν, ακόμα και σ’ αυτές τις παμπάλαιες παραδόσεις, όσες τουλάχιστον μέσα απ’ το πέρασμα του μεγάλου χρόνου έχουν αποδειχτεί καταστροφικές, για τις γενεές που ζουν υπό ολοκληρωτικά και σκληρά καθεστώτα, που στηρίζονται στα πετροδολάρια και στις στυγνές δικτατορικές εξουσίες.

Η ολοκληρωτική υποταγή τού όχλου σ’ αυτά τα συστήματα εξουσίας, πολλές φορές έχει να κάνει με την παράλληλη θρησκευτική υποταγή σε «άλλα» συστήματα εξουσίας, τα οποία, όταν εκρήγνυνται, πάντα με αιματηρές επαναστάσεις, αποσκοπούν στη λύτρωση μέσω θρησκείας, ώστε να αντικαταστήσουν ένα άλλο σύστημα, εξ’ ίσου δυναστευτικό, διατηρώντας όμως το θεϊκό πνεύμα! Ένα άλλο «πνεύμα» που θα διατηρήσει την ανελευθερία και την καταπίεση σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, εν ονόματι μιας αίρεσης ή μιας ιδιόμορφης φυλετικής θεοκρατικής ιδεοληψίας… Το επίκαιρο παράδειγμα τού τζιχαντισμού, μαρτυράει τη γενικότερη κατάθλιψη και παρακμή ενός κόσμου που αδυνατεί να βγει από τέτοιες αγκυλωμένες παραδόσεις…

Θρηνούμε, ως θεατές, τα χιλιάδες θύματα αυτής της σύγχρονης παρανοϊκής και άδικης τραγωδίας, στη Μίνα της Μέκκας. Αυτοί οι θρήνοι φοβάμαι πως δεν θα τελειώσουν ποτέ! Τουλάχιστον όσο θα διαρκεί η υποταγή, τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων, σε δυνάμεις που τους έχουν εγκλωβίσει σε ένα πλαίσιο πνευματικών αγκυλώσεων, παντός τύπου. Και κάτι τέτοιο, δυστυχώς διαρκεί πολύ.