Το αβέβαιο αύριο

Ιωακείμ Γρυσπολάκης 13 Ιουλ 2015

Χθες η Βουλή έδωσε εντολή με ευρεία πλειοψηφία στον Πρωθυπουργό να κρατήσει πάση θυσία την Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς. Όμως, για να γίνει αυτό σήμερα και αύριο, θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να διαβεβαιώσει και να πείσει τους εταίρους μας (πρωτίστως τους Γερμανούς και Γάλλους, ώστε να πείσουν και τους άλλους) ότι από τη Δευτέρα θα προβεί σε δραστικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Να σχηματίσει κυβέρνηση ικανή να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, να κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον λαϊκισμό και τις παροχές προς συντεχνίες και να δυσαρεστήσει όλους εκείνους που μέχρι χθες απομυζούσαν ως βδέλλες το Δημόσιο.

Άτομα, όπως ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, ο Κατρούγκαλος, ο Σκουρλέτης, ο Βούτσης και πολλοί ακόμη δεν έχουν θέση σε μία Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, που από τη Δευτέρα θα πρέπει να εργάζεται νυχθημερόν για την αλλαγή και τη μετατροπή της χώρας σε ευρωπαϊκή.

Η Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να στηριχθεί από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ δεν αρκούν. Ιδιαίτερα, τη στιγμή που 17 βουλευτές του πρώτου δεν ψήφισαν την εξουσιοδότηση προς τον υπουργό οικονομικών να διαπραγματευθεί, ενώ ακόμη 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους, που έπονται.

Ο κ. Τσίπρας, εάν επιθυμεί να τον γράψει η ιστορία ως ηγέτη, θα πρέπει να κάνει δραστικές τομές, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις μέχρι σήμερα επιδόσεις του. Θα μπορέσει να το πράξει; Αμφιβάλλω. Δεν χάνω όμως την ελπίδα μου, αφού δεν υπάρχει κάτι άλλο στο προσκήνιο, αλλά ούτε και στο παρασκήνιο.