Τρέλανε μας κι άλλο, Φώτη, μπορείς!

Βασιλική Σουλαδάκη 16 Μαρ 2014

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε ο Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια δείπνου που παράθεσε σε δημοσιογράφους ανακοίνωσε την επιθυμία της ΔΗΜ.ΑΡ να ενταχθεί στην «πολιτική οικογένεια» των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το μονοπώλιο του σοσιαλισμού στην Ελλάδα».

Πέραν αυτού ο Φώτης Κουβέλης είχε δηλώσει τότε ότι θα παρευρεθεί στο συνέδριο που θα γινόταν στη Ρώμη ως προσκεκλημένος του Μάρτιν Σούλτς.

Φυσικά αυτή η επίσκεψη στη Ρώμη δεν έγινε ποτέ, αφού είναι γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό ελληνικό κόμμα που ανήκει στο ΕΣΚ.

Έτσι λοιπόν ο Φ. Κουβέλης δεν εμφανίστηκε ποτέ στη Ρώμη αφού ακόμα και αν πήγαινε θα μπορούσε να συμμετάσχει μόνο με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Μετά από αυτό το φιάσκο διαβάσαμε σε άλλες συνεντεύξεις του ότι η ΔΗΜ.ΑΡ αποφάσισε να ενταχθεί μόνο στην ομάδα του Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο και όχι στο Ευρωπαικό Σοσιαλιστικό κόμμα.

Έτσι στη Ρώμη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ( ΕΣΚ) με την ανακήρυξη με μεγάλη πλειοψηφία του Μάρτιν Σουλτς ως υποψήφιου πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο συνέδριο συμμετείχε ως μοναδική αντιπροσωπεία από την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ όπως άλλωστε αναμενόταν με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ο Μάρτιν Σουλτς είναι ο ισχυρότερος υποψήφιος πρόεδρος, δεδομένου ότι πανευρωπαϊκά οι δημοσκοπήσεις γα τις επικείμενες ευρωεκλογές δείχνουν ότι η μεγαλύτερη ομάδα που θα προκύψει θα είναι αυτή των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Η ΔΗΜ.ΑΡ λοιπόν ενώ δεν συμμετέχει στο ΕΣΚ δηλώνει ότι θα στηρίξει τον Μάρτιν Σουλτς.

Το ότι θα υποστηρίζει τον Σουλτς αλλά συγχρόνως θα επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ είναι δικό της θέμα να αναζητήσει μια ισορροπία λογικής.

Δηλαδή η ΔΗΜ.ΑΡ που δεν είναι μέλος του ΕΣΚ, ψηφίζει τον Σούλτς και το πρόγραμμα του, δηλαδή τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς.

Αρα η ΔΗΜ.ΑΡ ψηφίζει στις εκλογές το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που είναι μέλος του ΕΣΚ του οποίου είναι υποψήφιος ο Σούλτς

Στα απλά μαθηματικά λέγεται ότι δυο πράγματα που είναι ίσα προς ένα τρίτο είναι και μεταξύ τους ίσα.

?Αρα ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ=ΣΟΥΛΤΣ

ΔΗΜΑΡ=ΣΟΥΛΤΣ που σημαίνει ΠΑΣΟΚ=ΔΗΜ.ΑΡ. Λογικόν!

Κατά Κουβέλη λοιπόν Ο Σούλτς του ΠΑΣΟΚ είναι δεξιός ενώ ο Σούλτς της ΔΗΜΑΡ αριστερός.

Δηλαδή ο Σουλτς του ΠΑΣΟΚ είναι «μνημονιακός» ενώ ο δικός τους Σούλτς «αντιμνημονιακός». ΕΛΕΟΣ!

Ο Σούλτς του ΠΑΣΟΚ θα είναι «ούρα» της Ν.Δ αλλά ο Σούλτς ο δικός τους « καθαρός» κεντροαριστερός.

Τελικά θα μας τρελάνει η Φώτης!

Μιλάμε για πραγματική άσκηση τετραγωνισμού του κύκλου και την επιτομή του παραλογισμού της λογικής.

Ευχόμαστε μέχρι τις Ευρωεκλογές και εφόσον εκλέξουν ευρωβουλευτές, να λύσουν το λογικό παράλογο ώστε να μην οδηγηθούν στο τέλος είτε στην ευρωομάδα της GUE παρέα με τον Αλέξη Τσίπρα και το ΚΚΕ είτε στους μη εγγεγραμμένους.

Τελικά, πρέπει να κατανοήσουν ότι λύση στο παράλογο δίλλημα υπάρχει και είναι αυτή η άμεση συστράτευση τους με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.