Τσίπρας – Μητσοτάκης συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο της… Βαβέλ!

Σάββας Σερασίδης 09 Δεκ 2016

Όλα τα κόμματα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, επαίρονται για την πολιτική τους «σοφία», και διαλαλούν πως κατέχουν την απόλυτη γνώση – πρόταση εξόδου από την πολυσύνθετη κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Και, σαν εφτασφράγιστο μυστικό, την κρατούν φυλακισμένη στο κεφάλι τους και στους φακέλους με τις πρόχειρες σημειώσεις στα συρτάρια των πρωθυπουργικών, υπουργικών και κομματικών τους γραφείων! Κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία να θέσει την πρότασή του στη βάσανο ενός Εθνικού – Εποικοδομητικού Διαλόγου, που θα καταλήξει σε μια κοινά συμφωνημένη Εθνική Στρατηγική! Κανείς, γιατί όλοι στερούνται ενός τέτοιου Σχεδίου! Κανείς, γιατί όλοι φοβούνται το πολιτικό κόστος! Κανείς, γιατί όλοι θέλουν να λένε λόγια που ηχούν ευχάριστα στ’ αυτιά των ψηφοφόρων, παρά να λεν’ αλήθειες που … στενοχωρούν τους ψηφοφόρους!

Και, καλά, φοβάται ο Αλέξης Τσίπρας να καταθέσει την πρότασή του στη βάσανο του διαλόγου με τους πολιτικούς αρχηγούς, γιατί θα πέσουν όλοι πάνω του, και μπορεί να τον … ρίξουν! Φοβάται και να πει όλη την αλήθεια στους ψηφοφόρους, για να μην τους …στενοχωρήσει!  Και, καλά, ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, γιατί οι δημοσκοπήσεις «βλέπουν» τη Ν.Δ. να είναι πρώτο κόμμα. και με διαφορά, και τον ίδιο για «καταλληλότερο πρωθυπουργό!

Ας βγουν όμως μπροστά τα κόμματα του Προοδευτικού, Κεντρο – Αριστερού χώρου που αντιπαλεύουν (;) τον Παλαιοκομματισμό και το Λαϊκισμό. Και να καταθέσουν, αν έχουν, το ολοκληρωμένο Σχέδιο εξόδου από την κρίση. Και να το θέσουν υπ’ όψιν του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, ενώπιον του ελληνικού Λαού! Και να προκαλέσουν αυτά τον εποικοδομητικό – τελεσφόρο διάλογο που θα καταλήξει στη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής. Κι ας δρέψει έστω, προσωρινά, ο Αλέξης Τσίπρας τη δόξα της Εθνικής Σωτηρίας! Θα δείξουν έτσι ότι βάζουν το Εθνικό πιο πάνω από το κομματικό συμφέρον, ότι τιμούν τις Αξίες της Κεντρο – Αριστεράς και τη Δημοκρατική μας παράδοση!

Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στα χαμπέρια από την Εσπερία που προγραμματίζουν για ‘μας, χωρίς εμάς, ελάφρυνση του χρέους όταν εγώ θα είμαι …109 χρονών! Θα είναι όμως και ένα «μάθημα» στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που η εξαγωγή συμπερασμάτων του καθενός από την απόφαση του Eurogroup  δείχνει πως δεν σπούδασαν στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Harvard, αλλά ήταν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο της … Βαβέλ!