Ακηδίας γέγονεν πρόξενος ο τρισάλθιος δημαρχεύων την πόλιν

Μιχάλης Τριανταφυλλίδης 26 Ιαν 2022

Στην πόλη που μέσα σε μια συγκυρία, επίδειξης αδιαφορίας και αθλιότητας, έχασε 45000 πολίτες της, εβραικής καταγωγής.

Στην πόλη που δεν έπραξε καν τα ελάχιστα, για να σώσει τους συμπολίτες της, που οδηγούνταν στον όλεθρο.

Στην πολη που οι νικητές του εμφυλίου μαζί με τους γερμανοντυμένους, επιδόθηκαν στο πλιάτσικο των εβραικών περιουσιών, που ακόμη και κουφώματα και πορτοπαράθυρα, λεηλάτησαν από τα έρημα σπίτια.

Στην πόλη που δεν ένιωσε την παραμικρή υποχρέωση, έστω και για ένα μνημείο τιμής, στους δολοφονημένους πολίτες της,

Πριν από κάποια χρόνια, επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη, αποφασίστηκε η πλατεία Ελευθερίας να χαρακτηριστεί ως πλατεία Εβραίων Μαρτύρων και έγινε και σχετικός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.

Πέρασαν χρόνια και καιροί και μια ανάλγητη δημοτική αρχή, επί της ουσίας ένας δήμαρχος ανάλγητος, που αποφάσισε να ανατρέψει μοναχός την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παρά το ότι έκοψε τα δένδρα της πλατείας Ελευθερίας, όπως προβλεπόταν για την ανάπλασή της, την έστρωσε με άσφαλτο και την ξανάκανε πάρκινγκ.

Είναι όνειδος για την πόλη, να αμφιταλαντεύεται για το εάν πρέπει ή όχι, να έχει μια μεγάλη πλατεία αφιερωμένη στους εβραίους μάρτυρες.

Είναι προφανές πως οι φίλοι του δημάρχου, ρατσιστές, με ταμπέλα πια και αρνητές, όπως φαίνεται. του ολοκαυτώματος, πανηγυρίζουν για το γεγονός.

Πιο πολύ τους νοιάζει ότι κάποιοι έμποροι της ευρύτερης περιοχής, υπερθεμάτισαν στην επαναφορά του πάρκινγκ, παρά το ότι μεγάλος αριθμός συμπολιτών αντιδρά.

Για τους απογόνους των νικητών του εμφυλίου και τους πλιατσικολόγους των εβραικών περιουσιών, που είναι προφανές ότι σιχαίνονται την έννοια της πολυπολιτισμικότητας, αυτής της πόλης, να τους ενημερώσουμε πως η πλατεία Ελευθερίας αποτελούσε τη ζωντανή απόδειξη, ότι στη Θεσσαλονίκη ζούσανε όλα τα μιλέτια της Βαλκανιικής.

Πλατεία Ελευθερίας από τους νεοτούρκους που από εκεί ξεκίνησαν το δρόμο τους προς την Πόλη, για την κατάλυση της αυτοκρατορίας και την εκθρόνιση του Σουλτάνου…

Και δεν εφταναν όλα ετουτα, προεκυψε και δεύτερο μασκαραλίκι, εδώ και λίγες μέρες…

Η Ισραηλητικη κοινοτητα της Θεσσαλονίκης προτεινε να αναλαβει τα κοστη της αναλασης με δικά της χρηματα… Σας πηρώνουμε για να κανετε μνημείο και πλατεία αφιερωμενη στη μνημη των νεκρών εβραίων συμπολιτών μας…

Θεε μου τι να γίνηκαν του κόσμου οι αντρειωμένοι;;;