Ανοικτή επιστολή προς πρυτάνεις

Θεόδωρος Ζαρέτος 01 Φεβ 2021

Κύριοι.

Έμαθα ότι υποβάλλατε στην κυβέρνηση προτάσεις για τα ΑΕΙ και αυθόρμητα μου ήρθε το ερώτημα:

-Μα ούτε φιλότιμο ούτε ντροπή δεν έχετε πιά πάνω σας;

Επειδή λοιπόν εγώ έβαζα στον δημόσιο κορβανά επί 40 χρόνια για να μπορείτε εσείς να βγάζετε, αντλώ το δικαίωμα να σας ρωτήσω:

 

-Από πού κι ως που έχετε ακόμα το θράσος να μιλάτε ως μέρος της λύσης του προβλήματος στα ΑΕΙ ενώ είσαστε το μεγαλύτερο πρόβλημα;

 

-Με ποιο σύστημα διοίκησης φτάσαμε κύριοι να κυριαρχούν μέσα σε Πανεπιστήμια η υποβάθμιση της γνώσης, η τρομοκρατία, ο εκφασισμός, η αλητεία και το κοινό έγκλημα;

Εσείς δεν διοικήσατε όλα αυτά τα χρόνια κύριοι χωρίς καμία παρέμβαση από κυβερνήσεις και κρατικά όργανα;

Εσείς διοικήσατε κύριοι, σείοντας ως ρομφαία το αυτοδιοίκητο, κάθε φορά που καταλαβαίνατε ότι οι αντιδράσεις που ξεσήκωνε στην κοινωνία η συνεχής διάλυση των ΑΕΙ, σήμαιναν κίνδυνο για το κουραδόκαστρο που έχετε στήσει μέσα σ? αυτά.

 

-Με ποιο αντίτιμο κύριοι δέχεστε επί δεκαετίες να ζείτε και να διδάσκετε μέσα στα πανεπιστήμιά μας σε συνθήκες διαρκούς προσβολής της προσωπικής σας αξιοπρέπειας, υποχρεώνοντας όλους τους ακαδημαϊκούς δασκάλους να ανέχονται αυτή τη φαυλότητα, αυτόν τον ολοκληρωτικό καθεστωτισμό;

 

Ο συνάδελφός σας κύριοι πρυτάνεις, με την ταμπέλα του μίσους περασμένη στο λαιμό του, δεν είναι το αποτέλεσμα της δράσης μερικών αλητών.

Είναι η σκιά της σβάστικας στις προσόψεις των πανεπιστημίων μας, είναι η ανάμνηση του ναζιστικού αστεριού στο πέτο της Δημοκρατίας μας, είναι ο Ολοκληρωτισμός που κάνει ανθρώπους να πεθαίνουν πριν πεθάνουν.

Και είναι συνέπεια της διοίκησής σας κύριοι.

 

Το αισχρό πανό των επίδοξων μιμητών του ιδεολόγου(!) serial killer Κουφοντίνα δεν είναι μία νεανική αστοχασιά, είναι η προκλητική παρέλαση του κόκκινου φασισμού μέσα στους χώρους της γνώσης και είναι συνέπεια της διοίκησής σας κύριοι.

 

Το χτίσιμό σας μέσα στα γραφεία σας και οι υπόλοιποι εμβληματικά κομμουνισμένοι βανδαλισμοί τους δεν είναι μία υπερβολική αντισυστημική διαμαρτυρία κύριοι, είναι το μορατόριουμ συνύπαρξης με τις τρομοκρατικές σέχτες του νεοσταλινικού παρακράτους.

Είναι και αυτά συνέπειες της διοίκησής σας κύριοι.

 

Γέμισαν υπόγεια των ΑΕΙ με ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη και βόμβες μολότωφ, με φόντο συνθήματα μίσους και έφτασε αυτή η κατάσταση να θεωρείται κανονικότητα.

Ακόμα μία συνέπεια της διοίκησής σας κύριοι.

 

Πληρώνουμε επί δεκαετίες εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες, αμέτρητα εκατομμύρια για ζημιές, κλοπές, βανδαλισμούς, εμπρησμούς και λεηλασίες στα ΑΕΙ ως συνέπεια και μόνο της διοίκησής σας κύριοι.

 

Και σήμερα υποβάλλατε στους δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους μου τις προτάσεις σας.

Για να γίνει τι κύριοι; Nα συνεχίσει η ασυδοσία και η ερμητική αδιαφάνεια  με την οποία διοικήσατε επί δεκαετίες και να απαλλαγείτε από κάθε ευθύνη;

Τέτοιο θράσος;

 

Περιμέναμε χρόνια να βρεθούν κάποιοι με το θάρρος και την αξιοπρέπεια να παραιτηθούν ή έστω να μην δεχθούν τη συνενοχή στην παρανομία, στο μπάχαλο , στον αργό και βασανιστικό εκφασισμό νεανικών συνειδήσεων, στο ελεύθερο εμπόριο πρέζας μπροστά στα μάτια σας κύριοι!

 

Και είδαμε αυτές τις ελάχιστες περιπτώσεις (μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού) καθηγητών που έπραξαν αλλιώς, που υπερασπίσθηκαν με ευθύνη ακαδημαϊκού δάσκαλου και ευαισθησία δημοκρατικού πολίτη τη γνώση, την ασφάλεια, τη λειτουργία και τη δημόσια περιουσία των πανεπιστημίων μας να αντιμετωπίζουν βαριές προσβολές, απειλές, τρομοκρατία, ακόμα και ξυλοδαρμό από αλήτες οργανωμένους σε τάγματα εφόδου.

 

Γι αυτό κύριοι περιφρονώ τις «προτάσεις» σας.

Μου φτάνουν οι βαριές ευθύνες σας ώστε να κάνω εγώ πια τις προτάσεις μου προς τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μου:

 

*Ξεκαθαρίστε επιτέλους αυτό το αίσχος.

*Απελευθερώστε τους άξιους ακαδημαϊκούς μας δασκάλους από τα δεσμά του επώνυμου παρακράτους που κυριαρχεί στην καθημερινότητα των ΑΕΙ.

*Καταργήστε κάθε νόμο που χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι από εκφασισμένους συρφετούς και για μαφιόζικου τύπου κολεγιές και συναλλαγές καθώς είναι αλήθεια ότι «…είναι πολλά τα λεφτά…»! https://newideas.gr/stefanos-manos-axioi-perifronisis-oi-prytaneis/?fbclid=IwAR0JzaDZoptfmSudtt0_IHBU7wv7BrPLJFsgbC3sxkWymP29wuMHjzv_Eic

*Προστατεύστε τις ακριβοπληρωμένες σπουδές και την ασφάλεια των παιδιών και των εγγονιών μας.

*Ανοίξτε τα ΑΕΙ στον 21ο αιώνα και την 4η μεταβιομηχανική επανάσταση.

 

Για να μην καταλήξετε κι εσείς ένας ακόμα άτολμος διαχειριστής της αθλιότητας.