Απαντήσεις ή σιωπή ένοχων φωνασκιών;

Βασίλης Κεγκέρογλου 07 Μαϊ 2019

 ΤΑ ΝΕΑ

Η πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας για τον κ. Πολάκη αφορά μεν ένα σοβαρό θέμα ηθικής και συμπεριφοράς, που διέπει όλη την κυβέρνηση, αλλά δεν ακουμπά τα μεγάλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την συριζαική άσκηση της εξουσίας, τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, την επιδίωξη χειραγώγησης της ενημέρωσης και την ουσία της πολιτικής τους, που επιβαρύνει υπέρμετρα μικρομεσαίους, εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, νέους, συνταξιούχους και καθιστά τους αδύναμους, αντικείμενο πελατιακών σχέσεων. Ο κυβερνητικός ελιγμός για ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορεί να αποτρέψει την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, αλλά με την συγκυριακή, κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιών και γυρολόγων θα μας πουν, την Παρασκευή το βράδυ, ότι όλα έχουν καλώς.
Πότε όμως θα απαντήσει ο κ. Τσίπρας για:
1) Τις βαρύτατες καταγγελίες που έγιναν παρουσία του για χρηματοδότηση 50 εκατ. του Σόρος.
2) Τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού κ. Κοτζιά για τα μυστικά κονδύλια των Υπουργών Άμυνας και Εσωτερικών αλλά και της ΕΥΠ.
3) Το σκάνδαλο του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου.
4) Την καταστροφική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ, την εξαγορά της υπερχρεωμένης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας του αντιπροέδρου του ΖΑΕΦ στη FYROM και τη ζημιογόνα συμφωνία για παραχώρηση του 50% του πελατολογίου, χωρίς αντάλλαγμα.
5) Το τριγωνικό σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη – Πετσίτη και τις χαριστικές πράξεις και μεθοδεύσεις Δραγασάκη, Φλαμπουράρη, Σταθάκη, Παππά, Τσακαλώτου και Καλογήρου, για τα 115 εκατ. χρέος στη ΔΕΠΑ.
6) Τη σκοτεινή διαχείριση 1 δις 600 εκ., που κατήγγειλαν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ του Υπουργείου Μετανάστευσης (Βουδούρης, Ηλιόπουλος κλπ). Η OLAF ερευνά δυο περιπτώσεις απάτης για σύμβαση 100 εκατ. από το υπουργείο Άμυνας. Εσπευσμένα ψήφισαν τροπολογία για την εκ των υστέρων νομιμοποίηση παράνομων αναθέσεων και χρηματοδοτήσεων.
7) Τα 166 εκ. ευρώ που υπέστη ζημιά το Ελληνικό Δημόσιο από τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 1ο εξάμηνο 2015.
8) Το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με 45 εκ. ευρώ αντί του ποσού των 300 εκ. ευρώ που την είχε εκτιμήσει ο Σύριζα.
9) Την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής
10) Τις σκανδαλώδεις κατατμήσεις έργων και απευθείας αναθέσεις στον υπουργικό κουμπάρο και άλλους.
11) Τις χαριστικές ρυθμίσεις για το λαθρεμπόριο και τη διαγραφή προστίμων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
12) Την απόκρυψη της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών το 2017 για τις τροποποιήσεις των συμβάσεων και την παραλαβή του C4i που ζημίωσε τη χώρα 147 εκ. ευρώ.
13) Το κουκούλωμα του σκανδάλου στο φάρμακο 2004-09 και τη σκευωρία του 2019.
14) Τις αποκαλύψεις του κ. Μαρινάκη, για την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταβάλλει όχι μονο το αντίτιμο της δικιάς του τηλεοπτικής άδειας αλλά και αυτό της άδειας του κ. Καλογρίτσα.
14+1 Τις αποκαλύψεις, τις κυβερνητικές ευθύνες και την επαίσχυντη συμπεριφορά σας για την καταστροφή και την απώλεια 100 και πλέον ανθρώπων στο Μάτι.
Να είστε σίγουρος κ. Τσίπρα, είτε δώσετε απαντήσεις είτε σιωπήσετε φωνασκώντας ένοχα, όπως συνήθως κάνετε, ο ελληνικός λαός θα δώσει τη δική του απάντηση στις ερχόμενες αναμετρήσεις και κυρίως στις εθνικές εκλογές, με την τιμωρία σας.