Δεν είναι αθώοι

Νόνη Καραγιάννη 08 Σεπ 2020

Δεν είναι προσπάθεια να επηρεαστεί η Δικαιοσύνη, ούτε να πιεστούν οι τακτικοί δικαστές να αποφασίσουν με βάση το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» η λεζάντα «δεν είναι αθώοι» που πλημμύρισε τα social media. Είναι η πολιτική, θεσμική, συναισθηματική μας αντίδραση απέναντι στο μόρφωμα του Μιχαλολιάκου.Η καθυστερημένη αλλά πάντως σοβαρή αντίδραση απέναντι σε μια εγκληματική οργάνωση που φόρεσε μανδύα πολιτικού κόμματος, μπήκε στη Βουλή και ασχημονούσε για χρόνια από τα βουλευτικά έδρανα.

Ναι τα social media πλημμύρισαν με την λεζάντα με καθυστέρηση, όψιμα και αφού περάσαμε μέσα από τη βασανιστική σιωπή του 2010, τον φόβο του 2011, την ανοίκεια υπόθαλψη των ναζιστών το 2012, 2013, 2014.

Αφού περάσαμε μέσα από τον συγχρωτισμό στις πλατείες των «αγανακτισμένων», τις δημόσιες σχέσεις με τους ναζιστές, τα επικίνδυνα φληναφήματα περί «παραπλανημένων ψηφοφόρων». Και έπειτα ήρθαν οι δολοφονίες που πάγωσαν το μυαλό και τη ψυχή μας. Είναι νίκη της Δημοκρατίας, είναι το ανακουφιστικό «επιτέλους είναι πια τόσοι πολλοί που κατάλαβαν» αυτή η λεζάντα.

Γιατί επιτέλους όλο και περισσότεροι μιλούν πια χωρίς το φόβο, τις απειλές, τους ξυλοδαρμούς. Είναι νίκη όλων μας η λεζάντα, μόνο που αυτή τη νίκη τη χρωστάμε, σε αυτούς που πρώτοι μίλησαν, φώναξαν, στάθηκαν με θάρρος, υπομονή, επιμονή και δύναμη απέναντι στα τάγματα εφόδου. Γιώργος Καμίνης, Βασιλική Γεωργιαδου, Δημήτρης Χριστοπουλος, Κωστης Παπαϊωάννου, Νικος Αλιβιζάτος αυτοί είναι που πρώτοι μίλησαν! Επιτέλους!


Από ανάρτηση στο fb