Δεν θα μάθουν ποτέ...

Νικηφόρος Αντωνόπουλος 04 Φεβ 2021

Να γιατί εκεί στο ΚινΑλ δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν γιατί το 80 και 90% των ψηφοφόρων τους εκφράζονται θετικά για τον Μητσοτάκη.

Γιατί δεν πιστεύουν, ας πούμε, ότι η κυβέρνηση «άφησε ασχεδίαστο και απροετοίμαστο το δεύτερο κύμα της πανδημίας, επιδεινώνοντας δραματικά τις συνέπειες και στέκεται μετέωρη και αναποφάσιστη»(!) όπως πιστεύει και γραφεί στα Νέα ο Κώστας Σκανδαλίδης!

Αλήθεια, αγαπητέ Σκανδαλίδη, πόσο «ασχεδίαστα και απροετοίμαστα», για να σταθούμε σενα θέμα, οργανώθηκε και εξελίσσεται ο εμβολιασμός, ώστε να μη χρειάστηκε, εγώ ας πούμε, που ξέρω άδω και 15 ημέρες ότι, τη Δευτέρα στις 11 το πρωί θα πάω στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα για το εμβόλιο, να έχω κάνει τίποτε γι αυτό, παρά μόνο να διαβάσω το μήνυμα που μου έστειλαν στο κινητό μου; Όπως ακριβώς έκαναν και περίπου 300.000 συμπολίτες μας, που ως τώρα έχουν εμβολιαστεί!

Έτσι, λοιπόν, χωρίς κανένα σχέδιο και καμία προετοιμασία έχουν γίνει όλα αυτά;

Αλλά αν διάβαζε ο αγαπητός Κώστας έστω αυτά που έχει γράψει, θα έβλεπε ότι στην αρχή κιόλας του άρθρου του γράφει ο ίδιος, με τα ιδία τα χεριά του υποθέτω, ότι,

* "Η πανδημία μας επισκέπτεται κατά κύματα και βρίσκει τον πλανήτη κυριολεκτικά ανέτοιμο να την υποδεχτεί"!!

Όλος ο πλανήτης κυριολεκτικά ανέτοιμος, κι ο Κώστας Σκανδαλίδης κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «έχει επιδεινώσει δραματικά τις συνέπειες» της πανδημίας!

Κατηγορούμε τον Σύριζα του Τσίπα ότι χρησιμοποιεί τον δικαιολογημένο φόβο των πολιτών απέναντι σ έναν φονικό ιό για να στηρίξει έναν ανύπαρκτο αντιπολιτευτικό λόγο, κι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚινΑλ κάνει ακριβώς το ίδιο. Ποντάρει στον φόβο και την ανασφάλεια, προβάλλοντας ως «εναλλακτική πρόταση», γενικώς και αορίστως, την ... «χάραξη εθνικής γραμμής που ενώνει τους Έλληνες, σχεδιάζει πολιτικές, παίρνει γρήγορες αποφάσεις και εγγυάται την υλοποίηση για τους επομένους μήνες» - και θα εξασφαλίζει και την παγκόσμια ειρήνη, θα πρόσθετα! Γιατί όχι;

Γι αυτό ακριβώς, αγαπητέ Κώστα, λέμε και καμία καλή κουβέντα για τον Μητσοτάκη εμείς που σας ψηφίσαμε - και χωρίς μάλιστα, όπως εγώ, να είμαστε και «δικοί σας», όπως πολύ καλά ξέρεις...

Γιατί έχουμε ζήσει όσα έχουμε ζήσει, γιατί έχουμε γνωρίσει πώς είναι και πώς λειτούργει αυτό το όρμο το κράτος που κι εσείς - κι εσύ προσωπικά, αγαπητέ Κώστα - έχετε βάλει το χεράκι σας για να παραμείνει ανίκανο και αναξιόπιστο στα χεριά μιας θηριώδους συνδικαλιστοκρατειας τεράστιο εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια αλλαγής, γι αυτά και πολλά άλλα, κι επειδή βλέπουμε και με τι έχει έρθει αντιμέτωπη αυτή η κυβέρνηση μόλις σε ενάμιση χρόνο, λέμε να αναγνωρίσουμε τουλάχιστον ότι κάνει ό,τι μπορεί.

Επειδή, όμως, στο ίδιο άρθρο ο Κώστας Σκανδαλίδης γραφεί και ότι, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με «πολιτικό καιροσκοπισμό» την πανδημία, απλώς θα πω, ότι όταν περιγράφει τους πολίτες ως «τρομαγμένους και παραιτημένους μπροστά στους δημοσκόπους που τους ρωτούν...», αυτό αποτελεί μεγαλύτερη πολιτική απρέπεια από του Κεγκερογλου.

Αυτός κατηγόρησε την εταιρία και τον Στράτο Φαναρά ότι «κάπως έφτιαξαν» τους αριθμούς...

Ο Σκανδαλίδης κατηγορεί ευθέως τους πολιτες που πήραν μέρος στην έρευνα οτι, «τρομαγμένοι και παραιτημένοι», όπως τους θέλει, δεν ξέρουν τι λένε «στους δημοσκόπους που τους ρωτούν»...

Κρίμα, ακόμη μια φορά.