Δρίτσας: Αντιδεξιά και η 17 Ν!

Θεόδωρος Ζαρέτος 05 Μαρ 2021

«Η κυβέρνηση δρα εκδικητικά και παράνομα επειδή τα περισσότερα θύματα της 17 Νοέμβρη και του Δημήτρη Κουφοντίνα ανήκαν στη δεξιά παράταξη»!

 

Αυτό το μέρος από την δήλωση του Κου Δρίτσα είναι το πλέον αισχρό αλλά και το πλέον αποκαλυπτικό.

 

Πριν όμως ας ξεκαθαρίσουμε το αυτονόητο. Ότι πρόκειται για δήλωση ΣΥΡΙΖΑ μέσω Δρίτσα και όχι δήλωση του Κου Δρίτσα.

Και έγινε επειδή είναι ολοφάνερο ότι σε ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων, ακόμα και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δημιουργηθεί πολύ άσχημες εντυπώσεις από την «εργολαβία στήριξης του Κουφοντίνα» από την ηγετική ομάδα Τσίπρα.

 

Τι λέει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω Δρίτσα;

Λέει «μην συντάσσεστε με τους δεξιούς στο θέμα της 17Ν και της τρομοκρατίας γιατί αυτοί είχαν θύματα και δικαιολογημένα ζητούν εκδίκηση μέσω της δεξιάς κυβέρνησης»!

 

Ξεπερνώντας τις χειρότερες στιγμές του ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι έκανε έλεγχο στις κομματικές προτιμήσεις των δολοφονημένων και διαπίστωσε ότι η 17Ν πριν δολοφονήσει έκανε και αυτή τον ίδιο έλεγχο και πυροβολούσε μόνο «δεξιούς» ή «αμερικάνους φονιάδες των λαών», ή «Οθωμανούς» διπλωμάτες!

 

Εδώ η γελοιότητα και ο αμοραλισμός της ηγεσίας Τσίπρα χτυπάει κόκκινο αφού υπονοούν ότι απώτερος στόχος της 17Ν και του αμετανόητου δολοφόνου ήταν η Δεξιά και όχι η Δημοκρατία, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ο Κουφοντίνας σκότωνε για να κλείσει τη δεξιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!

Οπότε, πάρτε και το συμπαραδηλούμενο: «εσείς που ανήκετε στη μεγάλη προοδευτική παράταξη, που κάθε τόσο ξανακλείνει τη δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας δεν ανησυχήσaτε από την δράση της 17Ν γι αυτό και εμείς του ΣΥΡΙΖΑ που είμαστε ο κορμός της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, σας καλούμε να  καταγγείλουμε μαζί ότι η δεξιά κυβέρνηση  δρα σήμερα εκδικητικά εκ μέρους των δεξιών γιατί αυτούς εκπροσωπεί και όχι εσάς»!

Αυτό είναι το νόημα της δήλωσης ΣΥΡΙΖΑ μέσω Δρίτσα και για αυτόν τον σκοπό αποφασίστηκε να γίνει.

 

Είναι αφελές λάθος λοιπόν να διαχωρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Κο Δρίτσα και να ζητάμε να τον αποδοκιμάσει ή να τον διαγράψει.

Πρέπει αντίθετα να ταυτισθεί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κο Δρίτσα γιατί αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούν πάντα:

Για να μην χρεωθεί ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα το κόστος της κριτικής τέτοιων διχαστικών δηλώσεων αναλαμβάνει κάποιο στέλεχος την διεκπεραίωσή τους και το πολιτικό κόστος χάνεται μέσα στη λούμπα του «πέστε μας αν αποδοκιμάζετε ή δεν αποδοκιμάζετε τον κύριο τάδε», λούμπα που μονίμως πέφτει η κυβέρνηση και η ΝΔ.

 

Όσο για το ΚΙΝΑΛ είναι φανερό ότι έχασε ακόμα μία ευκαιρία να διαφοροποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως είναι η έμμεση στήριξη που παρέχει ο Τσίπρας και το κόμμα του στην τρομοκρατία που «αν έχει στόχο τη δεξιά είναι θέμα της δεξιάς και όχι του κάθε Έλληνα πολίτη» όπως υπονοεί η δήλωση ΣΥΡΙΖΑ μέσω Δρίτσα.

 

Προσωπικά είμαι πεισμένος ότι αν η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ άφησε να φύγει και αυτή η ευκαιρία να διαφοροποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε από λάθος της. Ούτε ανόητοι είναι ούτε άπειροι. Τυχοδιώκτες είναι που προσβάλλουν τον δημοκρατικό κόσμο της κεντροαριστεράς

 

Συνεπώς ζητείται εναλλακτικός τρόπος διακυβέρνησης μιας και καμία δημοκρατική χώρα δεν έχει ποτέ κυβερνηθεί από έναν μόνο κομματικό σχηματισμό για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 

Αυτήν την εναλλαγή δημοκρατικών κομμάτων στην κυβέρνηση, αυτήν τη δημοκρατική ομαλότητα της μεταπολίτευσης που οφείλουμε στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν ανέχονται τα παλαιοσταλινικά απολιθώματα του ΚΚΕ και οι ριζοσπάστες νεοσταλινικοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προκειμένου να την πλήξουν δεν διστάζουν να υπερασπισθούν ακόμα και δολοφόνους που υποκριτικά καταδικάζουν.

 

Η δήλωση ΣΥΡΙΖΑ-Δρίτσα θα μείνει στην πολιτική Ιστορία μας ως μία από τις χυδαιότερες εκδηλώσεις πολιτικού αμοραλισμού.