Επέτειοι

Γιώργος Φλωρίδης 21 Ιουλ 2021

Συνηθίσαμε να μετράμε χρόνια και επετείους. 47 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και την αδιατάρακτη κατοχή του μισού νησιού από αυτούς. 47η θλιβερή επέτειος.Και η κατοχή επεκτείνεται. Ο Ερντογάν ανοίγει την Αμμόχωστο. Εμείς, για πολλοστή φορά δεκαετίες τώρα, βγάζουμε "σκληρές ανακοινώσεις". Και αν τύχει, "τούς τα λέμε και κατάμτουτρα".

Όπως λέμε στο ποδόσφαιρο "γκολ αυτοί, σέντρα εμείς".Και οι ευκαιρίες επίλυσης του θέματος να διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά να χάνονται στο όνομα του "πατριωτισμού".

Η μόνη νίκη απέναντι στους Τούρκους στο θέμα της Κύπρου, ήταν η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χάρη στη ευφυή στρατηγική του Κώστα Σημίτη και του Γιάννου Κρανιδιώτη.

Είναι, τελικά, πιο εύκολο να επιλέγεις τις μπίζνες της πώλησης 7.000 ευρωπαϊκών διαβατηρίων σε κάθε "καρυδιάς καρύδι" από όλο τον κόσμο και να εισπράττεις 9 δισεκατομμύρια ευρώ, από το να δεχτείς ένα σύγχρονο κράτος της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα προστατεύει τους πάντες κα ταυτόχρονα θα έχουν φύγει τα στρατεύματα κατοχής, ενώ δεν θα υπάρχει επεμβατικό δικαίωμα από κανένα άλλο κράτος (Κραν Μοντανά).

Αλλά, όπως πολύ σωστά γράφει ο Π. Δημητρολόπουλος στην Athens Voice, κοντά σε μια τέοια λύση, που οδηγεί (μεταξύ των άλλων) στο να μοιράζονται τα λεφτά από τις μπίζνες και με τους "άλλους", καραδοκεί ο χαρακτηρισμός του "προδότη".


Από ανάρτηση στο Facebook