Επικίνδυνο μίγμα νεοσταλινισμού και πανικού

Θεόδωρος Ζαρέτος 06 Φεβ 2020

Ψέμα, λάσπη, μίσος και ανηθικότητα.

Η γνωστή συνταγή του κόμματος Τσίπρα είναι πάλι παρούσα για να θυμίζει σε όσους τους έχουν γυρίσει την πλάτη μετανοιωμένοι, γιατί το αποφάσισαν και σε όσους ακόμα ταλαντεύονται γιατί πρέπει και αυτοί να κάνουν το ίδιο.

 

Υπάρχουν και εκείνοι που θα συνεχίσουν να τους ακολουθούν.

Αυτοί απλά επιβεβαιώνουν την παρακάτω περιγραφή του βλακός από τον Ντίτριχ Μπονχέφερ σπουδαίο Γερμανό αντιναζιστή θεολόγο που απαγχόνισαν οι Ναζί τις τελευταίες μέρες του 3ου Ράιχ: «Η βλακεία είναι πιο επικίνδυνος εχθρός από την κακία. Κάποιος μπορεί να εναντιωθεί στο κακό. μπορεί να διαμαρτυρηθεί και, αν χρειαστεί, να το αποτρέψει με χρήση βίας. Το κακό πάντοτε κουβαλάει πάνω του τον σπόρο της ανατροπής του, με την έννοια ότι αφήνει στους ανθρώπους τουλάχιστον μιαν αίσθηση δυσφορίας. Εναντίον της βλακείας είμαστε απροστάτευτοι. Ούτε διαμαρτυρίες ούτε η χρήση βίας μπορούν να καταφέρουν κάτι• οι λόγοι πέφτουν σε κουφά αυτιά• γεγονότα που αντικρούουν την προκατάληψη κάποιου, απλώς δεν χρειάζεται να γίνουν πιστευτά—σε τέτοιες στιγμές ο βλάκας γίνεται μάλιστα επικριτικός—και όταν τα γεγονότα είναι αναντίρρητα απωθούνται ως επουσιώδη, ως συμπτωματικά. Με όλα αυτά ο βλάκας, αντίθετα προς τον κακεντρεχή, είναι απολύτως ικανοποιημένος και, επειδή εύκολα εκνευρίζεται, καθίσταται επικίνδυνος περνώντας στην επίθεση. Για τούτον τον λόγο, απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή όταν έχουμε να κάνουμε με βλάκα παρά με μοχθηρό άνθρωπο. Ποτέ ξανά δεν θα επιχειρήσουμε να πείσουμε τον βλάκα με επιχειρήματα, διότι αυτό είναι ανούσιο και επικίνδυνο». https://kpanagnostopoulos.wordpress.com/2017/02/04/%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%87-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%87%CE%AD%CF%86%CE%B5%CF%81-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%AC%CE%BD%CE%B8/ .

 

Οι νεοσταλινικοί που δίχασαν βαθιά την ελληνική κοινωνία, που στήριξαν δολοφόνους και τρομοκράτες, που εξέθρεψαν εμπόρους πρέζας και ταυτόχρονα δημιούργησαν μαζί με το ΚΚΕ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τον σκληρότερο αντιευρωπαϊσμό από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους είναι εδώ.

 

Βλέπουν πανικόβλητοι την διαφορά τους από τη Νέα Δημοκρατία να φθάνει στις 18 μονάδες και καταλαβαίνοντας ότι θα αυξηθεί περισσότερο αντιδρούν με τον μοναδικό τρόπο που τους εκφράζει βαθιά:

 

Την ώρα που ο επίσημος ελεγκτικός μηχανισμός των Βρυξελλών ψάχνει και δεν βρίσκει πού πήγαν κάτι εκατομμύρια ευρωπαϊκής χρηματοδότησης επί ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό, σφυρίζουν αδιάφορα «παρών» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλλει τάξη στο διεφθαρμένο καθεστώς που οι ίδιοι δημιούργησαν, με ΜΚΟ ύποπτων προθέσεων, σκοτεινών διασυνδέσεων και αγνώστων λοιπών στοιχείων.

 

Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει μία έντονη και εκτεταμένη διπλωματική προσπάθεια ισχυροποίησης της θέσης της χώρας μας υπονομεύουν την εθνική ενότητα σιγοντάροντας, ακόμα και πατρονάροντας ποδοσφαιρικούς στρατούς βλαμμένων που απειλούν «να κόψουν την Ελλάδα στα δύο».

 

Την ώρα που η χώρα μας έχει άμεση ανάγκη διπλωματικής στήριξης των ΗΠΑ, φορούν μέσα στη Βουλή έναν ψευτοπατριωτικό φερετζέ, (τα μαθανε καλά αυτά από τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ) καλώντας την κυβέρνηση να μην ολοκληρώσει την συμφωνία που οι ίδιοι ξεκίνησαν  και μέρος της οι ίδιοι έθεσαν σε εφαρμογή! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της πολιτικής αγυρτείας τι είναι;

 

Μετά από όλα αυτά γιατί να είναι παράξενη η συμπόρευσή τους με διαδικτυακά φασιστοειδή που θέλουν να μας σώσουν από τη διαφθορά;

Μήπως θα είναι η πρώτη τους φορά;