Η Πανδημία ΙΙ- Χάνοντας τη μπάλα

Παναγιώτης Παυλίδης 21 Φεβ 2021

Ενός κακού μύρια έπονται. Ή για να ακριβολογούμε, μίας φαυλότητας. Κι έτσι σύντομα θα αγγίξουμε και τον προαναφερθέντα αριθμό νεκρών από COVID. Είναι τραγικό.
Η κυβέρνηση προσπάθησε να κάνει μία πολιτικο-επιστημονική σούπα. Να αναμίξει επιστήμη και λαϊκισμό. Και να το αποτέλεσμα.


Είναι χαρακτηριστική η φράση από τους παρατρεχάμενους του γουρλομάτη: «οι ειδικοί θα εισηγηθούν κι ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει».! Πρόκειται για το νόμο του καραγκιόζη. Το αντίθετο απ? ότι θα συνέβαινε σε μία αξιοκρατική δημοκρατία όπου οι εκπρόσωποι του λαού κι ο καθένας έχει δικαίωμα να προτείνει, όμως ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ.
Απέτυχαν παταγωδώς:
Στο θέμα της μάσκας.
Στο χειρισμό της επιβολής των υγειονομικών κανόνων.


Στο lockdown.
Κι απέτυχαν διότι αποφάσισαν κάποια στιγμή να ακολουθήσουν τις μεγάλες χώρες. Δεν είναι κακό το να παραδειγματίζεσαι από χώρες και λαούς με επιτεύγματα. Όμως με λαμπρή εξαίρεση τα εμβόλια και τα φάρμακα, οι χώρες αυτές ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. Δηλαδή ενώ στον επιστημονικό τομέα είχαν αποτελέσματα σπουδαία, στον τομέα της πολιτικής οι πολιτικάντηδες τους τα έκαναν θάλασσα.
1. Στο θέμα της μάσκας. Από το «δεν χρειάζεται η μάσκα» και το «η μάσκα βλάπτει» (!) και το «η μάσκα φέρνει ασφυξία» του Αδώνιδος - Σπυρίδωνος (α ρε Άδωνι, κάθε φορά που ανοίγεις το στόμα σου κάνουμε την προίκα μας), φτάσαμε στην διπλή μάσκα.!!
Πρόκειται για υστερία. Να υπερακοντίσουμε: Με την τριπλή μάσκα η αποτελεσματικότητα φτάνει το 95% και με την τετραπλή το 99%. Ε;
Η υστερία αυτή βασίζεται στο Θεώρημα: Φορούν την μάσκα τους αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Το εν λόγω Θεώρημα είναι ΨΕΥΔΕΣ. ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥΣ. Στους περισσότερους χώρους κι ειδικά στους εργασιακούς ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΗ ΤΗ ΜΑΣΚΑ.
Κι αυτό το κάνουν από κουτοπονηριά. Σου λέει αν έλθει έλεγχος, αστυνομία ή ακόμη κι οι τηλεοπτικές κάμερες, κάνω έτσι και την ανεβάζω στη μύτη.!
Κι όταν αυτό συμβαίνει, πηγαίνει αναφορά στην κυβέρνηση: «Ναι φορούν την μάσκα τους». Ε, όχι.
Και μην ξεχνάμε πως η μάσκα είναι η ΚΥΡΙΩΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ απέναντι στη COVID 19. Και μιλάμε για την εγκεκριμένη χειρουργική μάσκα.


Και δύο παρατηρήσεις.
Πρώτο. Βγήκε καθηγήτρια και είπε πως η μάσκα έχει αποτελεσματικότητα 7%. Έλεος πια. Έχουμε ζαλιστεί από τις καθημερινές μακακίες αυτού του είδους. Η εγκεκριμένη χειρουργική μάσκα αποτελεί μέσον προστασίας με αποτελεσματικότητα άνω του 85% (ενώ η υφασμάτινη ΔΕΝ αποτελεί). Αυτά τα λένε οι εταιρίες που τις κατασκευάζουν. Που κάνουν πειράματα και δοκιμές εδώ και δεκαετίες. Όποιος σοβαρός δημοσιογράφος θέλει αξιόπιστες πληροφορίες μπορεί να απευθυνθεί στις φαρμακευτικές εταιρίες που τις κατασκευάζουν, την Bayer κι άλλες.
Δεύτερο. Για πρώτη φορά, στις 19 Φεβ 2021, καθηγητής της ιατρικής βγήκε στο κανάλι κι έδειξε το πώς φοριέται η (χειρουργική βεβαίως) μάσκα. Καιρός ήταν.!
-Τόχω περιγράψει στο προηγούμενο άρθρο μου-.
2. Δεν μιλάμε για παράβαση του ΚΟΚ. Μιλάμε για παράβαση των υγειονομικών κανόνων σε περίοδο παγκόσμιας επιδημίας. Παράβαση που προκαλεί εκατόμβες νεκρών και σακατεμένων (μερικοί χαίρονται που δεν θα πεθάνουν, όμως όταν βρεθούν σε ηλικία 30 - 40 χρονών με κατεστραμμένα τα εσωτερικά τους όργανα και το μισό προσδόκιμο ζωής, τότε να δεις γλέντια).


Οι παραβιάσεις κι οι καταπατήσεις των κανόνων προστασίας αποτελούν εγκλήματα κατά ζωής και με ενδεχόμενο δόλο μιας και τα αποτελέσματα των πράξεων είναι σε όλους γνωστά.
Όμως δυστυχώς δεν διώκονται και δεν τιμωρούνται ως τέτοια αλλά σαν να ήταν παράνομο παρκάρισμα. Το απεχθές καθεστώς που βιώνουμε καθημερινά βρήκε τρόπο «να κονομήσει φράγκα» από τον πόνο και τον θάνατο. Άξιοι.
3. Όχι τόσο αυστηρό lockdown ρε παιδιά. Δεν έμεινε και κανείς μέσα. Όλοι έχουν ξεχυθεί σε μαγαζιά, σε πάρκα (αλήθεια ποιος είναι ο κωδικός για να αράζουμε στο πάρκο και να πιάνουμε λακιρντί με γνωστούς και αγνώστους, βιζαβί σε απόσταση 15 εκατοστών με κατεβασμένες τις μάσκες;) κι έξω από καφέ μπαρ.


Πρόκειται για μια φάρσα του Μπαρμπαλιά, του Κούλη, του τσιρίδα κι όλου αυτού του θιάσου κακόγουστης κωμωδίας που χειροκροτούν κι αποθεώνουν, η  ερτ, ο σκάι κι οι λοιποί δημοσιογράφοι της κακιάς ώρας.
Κλείνοντας να τονιστεί πως μέχρι στιγμής το «πρόγραμμα» εμβολιασμών καρκινοβατεί, όπως επίσης κι εκατοντάδες υπερπολύτιμες δόσεις πανάκριβων εμβολίων έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια. Κι ένας γιατρός που τόλμησε να μην τις πετάξει και να τις χορηγήσει σ? όσους μπόρεσε, τώρα διώκεται.!
Κι ενώ όλα αυτά είναι ζητήματα ζωής και θανάτου, όλοι εμείς έχουμε πετάξει την μπάλα στην εξέδρα κι ασχολούμαστε με καλλιτεχνικά σκάνδαλα. Να μην αβασκαθούμε.