Μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Απόστολος Βεργής 06 Οκτ 2020

Οι πιο πολλοί πολίτες μισούν τον φασισμό και το δηλώνουν - λεκτικά. Στην Ελλάδα ειδικά... Τους φασίστες όμως; Κακά τα ψέματα, υπάρχει μια υπόγεια αγάπη όλων των κομμάτων για την φασιστική μάζα ψηφοφόρων, υπάρχει περίπου πανταχόθεν, κάτι που κυνικά παραδέχθηκε τον Ιούνη του 2016 ο “αριστερός” πρώην πρόεδρος τής βουλής κύριος Βούτσης, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι - σε καθημερινές συζητήσεις έχω βαρεθεί να ακούω αυτό το πράγμα από αριστερούς πολιτευτές και κομματάρχες (τής υποκρισίας γίνεται). Αμ δε.... Φυσικά και υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι, ψήφοι μουτζούρες, ψήφοι λέρες για ένα τίμιο πολιτικό κόμμα - δυστυχώς βέβαια τα πολιτικά μας κόμματα μόνο τίμια δεν είναι και οι σκελετοί στις ντουλάπες τους αμέτρητοι (και των μεν και των δε).

Και να λοιπόν που ύστερα από παρατάσεις των παρατάσεων φτάσαμε στο τελευταίο πέναλτι, στην απόφαση των δικαστών στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ποια θα είναι αυτή δεν ξέρω. Ξέρω όμως πως αναπόφευκτα θα υπάρξει επόμενη μέρα και αυτή θα εμπεριέχει ασφαλώς και τούς πρώην ψηφοφόρους τής Χρυσής Αυγής. Ήδη μεγάλο τμήμα αυτών έχει απορροφηθεί από το εθνικιστικό - λαϊκιστικό κόμμα που υπάρχει στη βουλή ενώ οι υπόλοιποι είτε απέχουν, είτε τρέχουν εκεί που τούς οδηγούν τα ρουσφετολογικά συμφέροντά τους, μιας κι όπως είπε και ο πρώην πρόεδρος είναι ευπρόσδεκτοι ως ψήφοι.

Το θέμα όμως φίλοι μου ουσιαστικά για όσους είμαστε απέναντι είναι το ξερίζωμα τής φασιστικής συνείδησης αλλά και τής λούμπεν ασυνειδησίας αυτών από τις προσωπικότητές των. Κι αυτό το πράγμα είναι κατά βάση θέμα πολιτισμού, καλής αισθητικής, μορφώσεως, ανθρωπισμού, δεν γίνεται μόνο στο δρόμο, κυρίως γίνεται στις αίθουσες των σχολείων (ή και διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, όσο αυτή διαρκέσει) από φωτισμένους δασκάλους (όχι από προπαγανδιστές τής κακιάς ώρας), γίνεται με τη γνώση και όχι με τα ρόπαλα - ρόπαλα επί ροπάλων σημαίνει ότι ο αντιφασίστας έχει ήδη μετατραπεί σε “χατζιδακικό” τέρας ίδιο με αυτό που κυνηγά.