Μια υπέρλαμπρη πορεία προς το έρεβος

Μιχάλης Τριανταφυλλίδης 19 Ιαν 2022

Σήμερα η ΝΔ υποδέχθηκε, τα αερόπλανα που αγόρασε, με λεφτά, που έβαλε το παλικάρι, που κέρδισε τον τουρισμό, με τις 30.000 νεκρούς, από την προσωπική του περιουσία…

Η κοινωνία «έκπληκτη», μαθαίνει για κυκλώματα, για βιασμούς, για μαστροπεία, για πανάκριβα ξενοδοχεία, που μάλλον τον ρόλο του μπουρδέλου παίζουν,  για τσι πλούσιοι  και κατά τα άλλα, όλα καλά και  όλα ωραία.

Βέβαια  θα μου πείτε, οι καραγκιόζηδες που πανηγυρίζαν, με κάθε ευκαιρία και για οποιοδήποτε θέμα, ανιόντες συγγενείς του κυβερνητικού σχήματος,  το έχουν κόψει το πολύ το πανηγύρι, γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν τους παίρνει.

Προχθές, μια άθλια μέτρηση, κακούργα, όργανο μάλλον ξένων δυνάμεων, προσπάθησε να μας αλλάξει  τη ρότα,  μιλώντας μας για νούμερα απίθανα, στον τομέα της ανεργίας των νέων.

Ναι,  39% παρακαλώ πρώτοι των πρώτων, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός ισοκαταμερισμός,   πράγμα που σημαίνει ,με λίγα λόγια,  πως υπάρχουν περιοχές που η ανεργία,  πρέπει να έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 60% και 70%.

Η κατάσταση από ότι φαίνεται, είναι πολύ πιο άσχημη. Παινεύονται  γιατί εξάγουμε, όπως δηλώνουν και αυξάνουν τις εξαγωγές, χωρίς να λένε κουβέντα  για το πόσο έχουν πολλαπλασιαστεί οι εισαγωγές. Μέχρι και ο κολλητός μας ο Σακης, παρουσιάζεται στις τηλεοράσεις και τραγουδάει, για τα αμπελόφυλλα που εξάγει μπροστά σ αυτόν που εισάγει φεραρι λαμποργκινι κι άλλες τέτοιου τύπου σακαράκες…  

Η εικόνα δείχνει πως προσεγγίζουμε, με ταχύ βήμα και ρυθμό, την εικόνα της οικονομίας, εκείνες τις άθλιες ημέρες του Καστελλόριζου. Εκεί οδεύομεν. Το θέλουμε δεν το θέλουμε,  η κατάσταση οδηγεί σε τέτοια ξευτίλα, εάν το παίρνουμε χαμπάρι.

Όσοι διαβάσανε, με  λίγη περισσότερη  προσοχή, από ότι δώσανε τα αστροπελέκια του Μαξίμου,  στο τρισάγιο και τον αγιασμό των όπλων, ναι των όπλων επαναλαμβάνω, λες και είμαστε στο βουνό, έτοιμοι για την αντίσταση, θα ακούσανε τα «γαλλικά» να εκφέρονται, με τρόπο όχι και πολύ ευγενικό, στη χθεσινή συνεδρίαση.

Μην κάνετε  πως δεν καταλαβαίνετε, πού πήγανε τα όπλα και τα σπαθιά.   Δεν τα κάνατε  δρεπάνια να θερίζει η αγροτιά.

Είμαστε η μόνη χώρα, που βαδίζει στον όλεθρο κανονικά, που θυμίζει παλιές στιγμές ηρωικές και πένθιμες,  παρόλα αυτά μιλάει  για  ελαφρύνσεις, μιλάει για μείωση ΦΠΑ και φυσικά ανάγκασαν τον τραπεζίτη, να ζητήσει συγγνώμη ,  και να πει  ότι λέμε και καμιά μαλακία, για να περνάει  ευχάριστα η ώρα μας. 

Απ την πολύ επικοινωνία βέβαια, ξεχάσαμε και τη Θεία Κοινωνία,  που ακολουθούσε και εμείς δεν δίναμε σημασία.

Αλήθεια, κανέναν δεν το τρομάζει, αυτός ο κατήφορος;

Η κυρία Μενδώνη, κρατώντας καθαρό σεντόνι και γνωρίζοντας εκ προοιμίου,  τι σκατά τρώνε σε αυτά τα περίφημα   Ιδρύματα, των Καλλιεπών  πλουσίων,  φρόντισε να σφουγγαρίσει το κατώφλι της,  μην την πιάσει η μπόχα, όταν θα αρχίσουν να ξεσκεπάζονται, ένα , δυο , τρία, πολλά πολυτεχνεία,  που από ότι φαίνεται  κρέμονται από κει πίσω.

Η ερώτηση είναι, θα συνεχίσει να παίζεται το παιχνίδι εν ου παικτοίς  και να ελέγχεται, ακόμη και η παραμικρή προσπάθεια εκταμίευσης μικροποσών , που δεν έχει εγκρίνει, ο σκύλαξ  του θησαυροφυλακίου;

Ένα παλικάρι ,του οποίου ο ρόλος  ως  Ταμία, στη Γενική Γραμματεία «Ανθρωπιστικής Βοήθειας» , ο θεός να την κάνει τέτοια , έχοντας αναλάβει  ρόλο θησαυροφύλακα, μαζί με έναν μουλωχτό Παπαθανασίου, τις  οίδε πώς συνεχίζουμε ;

Μας μιλάνε για εκατομμύρια επενδύσεις, οι οποίες αποδεικνύονται αίολες κουβέντες και δεν φαίνονται από πουθενά.

Σε αυτόν λοιπόν,  τον ζόφο περπατώντας,  η «δόξα μονάχη» ψάχνει να βρει κάτι τις  φαγώσιμο,  μην ξενηστικωθεί στο δρόμο  και ποιος μας σώζει μετά.

Αντ’ αυτού παρακαλώ, ο Δένδιας, μας προτείνει να εμβαθύνουμε  τη συνεργασία μας με τη Νιγηρία, την Τανγκανίκα  και ότι άλλο βρούμε εύκαιρο, στο δρόμο  της μεγάλης αντιτουρκικής συμμαχίας,  όπου πια γελάει  ο κάθε πικραμένος,  όταν μας ακούει να αναδεύουμε τα καζάνια της εθνικής παλιγγενεσίας. Και φυσικά έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται, ότι σε λίγο θα ανακράζουν , γιατί τους εγκατέλειψαν, ακόμη και οι πιο ισχυροί τους  φίλοι και γιατί καγχάζουν συνήθως,  στην περί παραβιάσεων και επιθετικότητας  των γειτόνων,  οιμωγές  του Δένδια  και δυστυχώς και του Πρωθυπουργού ημών, τελευταία.